Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hız yaparken korkuyor musunuz?

@D.Mustafa 50 üzeri rakamlar, yokuş aşşağı :harika: Düz yolda MTB ile 50, yol bisikletiyle de 60 üzeri çıkmak pek mümkün değil zaten :komik::komik:

Scudo
Fazla kasmadan yokuş aşağı giderken arkadaş da motorla yanımda gidiyordu. Sonradan söylediğine göre 60 ile gidiyormuşum. Bunu kalibrasyon sıfır noktası olarak alırsak galiba 80 falan yaptım. Çok uzun, eğimli ve dümdüz bir yokuştaydı. İnsan tedirgin oluyor tabi ister istemez ama 100 falan yapanları görüyoruz hem de nasıl uçurumlu yollarda. Prolar o kadar yapabiliyorsa biz de bu kadar yapabilmeliyiz en azından yani.

• Beğen
Tepkiler: OnurCG
Konuya ilginiz için teşekkürler ben mtb le en fazla 56 yaptım biraz korkutucu idi :)

43km hızla bi kere uçtum. Yüksek hızlara çıkmaya korkuyorum ama maksimum 57km gördüm

• Beğen
Tepkiler: aytunctarakci
hiç pedal çevirmeden 60-65 km/s hızı haramidere rampasinda görebilirsiniz. bütün dikkatimi yoldaki olası tehlikelere verdiğim için pedal çevirmedim. tabi bunu denemek için bir de o yokusu çıkmak var. :)

• Beğen
Tepkiler: ahmtayd
fixe ile 35 km biraz üstüne çıkınca sürekli pedal çevirmenin dengesizliğinden dolayı baya titriyor bisiklet. o anda baya heyecan oluyorum

Yol bisikleti ile iniş aşağı 65 gördüm , korktum ve korkmak lazım , o hızlarda Allah esirgesin bir düşsem :(

arkadaşlar neden 70-80 km/h hızlarını çok uçuk görüyor bazılarımız? çok uçuk tabi orası ayrı ama yapılamayacak hızlar değil. Kim niye yalan söylesin ki hem?

ben mesela -%4 eğimli 2 kmlik bir yokuşta 45 görebiliyorken ve 50'yi hayal bile edemezken, başka yokuşlarda 74 --- 58 --- 56 hızları da görebildim. Ama tabi bu hızlarımdaki yokuşların eğimleri çok fazlaydı. Yani belki de sizler çok eğimli olmayan yokuşlardan indiğiniz için çok yüksek hızları yakalayamıyor olabilirsiniz.
Sizin yakalayamıyor olmanız, yakalayamayacağınız anlamına da gelmiyor. Daha dik bir yokuşa denk gelene kadar yakalayamazsınız zaten.

mtb ile hafif yokuş aşagı max 55 km/h yaklaşık 1 dk boyunca yoruluncaya kadar.bısıkletıme guvendıgımden korkmadım.daha fazla hızlanamadıgımdan 55 te kaldım.oldukca zevklıydı.

@Ahmet Ayaz ah o yokuş yokmuu:booo::eek::kptmya:

Bu arada bugün dursunköy yolunda 69 gördüm ilk kez ama son olur heralde

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Ayaz
Mtb yokuş 64

Frenlere ve lastiklerde önemli tabi continental ve avid elixir r ile yol tutuşu ve fren performansı artıyor o yüzdem çok tedirgin olmuyorum

image.jpeg Çift amartisörlüyle 94 km/h yol bisikleti olsa :islik:

Belki inanmayanlar olabilir ama ıspatlayabilirim hiç sorun değil.
Mtb 1.50 maxsis slick lastiklerle %10-14 eyimli asfalt yolda bayır aşağıya 90 km
Karbon Yol bisikleti ile arkadan 45 km hızla esen rüzgarda 8 km. lik %7 lik rampa aşağıya pedal çevirerek 121 km. hızı gördüm.
Normal şartlarda zaten 90-100 km. hızlar yol bisikletiyle görülüyor. düz yolda bile 70 km. hızları görenler var. 120 km. hızın üstünde hız yapanlarında duydum.

• Beğen
Tepkiler: emre0x5d
Sürüş esnasında sağdan ve soldan sert rüzgar alıyorsam korkuyorum. Bir iki kez ufak kazalar yaptığım için psikolojik etkisi de var tabi.

Maksimum 69 km. hız yapmışım.
(link)

Bu arada belirteyim, cep telefonu uygulamaları bazen hatalı kayıt tutabiliyor. Daha önceleri uygulama hatası nedeniyle 120-130 görmüştüm, gps hatalı ölçüm yapabiliyor.

70 80 leri gorenler nedn sasiriyor anlamadim. Yokus asagi birazda uzunsa rahag bir skor. En basit ornek Rivaya inen rampalarda kolay yapilabilecek hizlar bunlar. Denemek isteyenle bi haftasobu cikabiliriz;)

Benmde aklima direk teker cikcak gibi bir his geliyor ama yemezler :D teker saglam

Geri