Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hybrid Bisiklet Seçimi, ÇOK ZOR

emre kaya

Üye
Tepki
1
Merhabalar,

Forumu bayadır takip etmekteyim ancak yeni üye olabildim... :rolleyes:

Hybrid bisiklet seçimi yapmak istiyorum ve listem uzun ... Componentlerin kalitesi ve model kalitesi hakkında basit düzeyde bilgi sahibi olduğum için fikirlerinizi duymak istedim.
Ve biliyorum ki en kıyak bisiklet componentlere veya parasına göre değil kullanana verdiği rahatlığa göre seçilmeli...

İngilizce de dahil olmak üzere birçok bisikletin yorumlarına bakınmaya çalıştım. Ama bazı modeller var ki yeni çıktığı için bir tane bile yazı bulamadım.(örnek:scott metrix 40)

Bisikleti kullanım amacım, şehir içi veya şehirler arası tur yapmaktır.Kriterlerim şunlar,

1. hafiflik / performans
2. kadro geometrisi ve kalitesi
3. kilitlemeli ön süspansiyon (olmayadabilir de.)
4. component kalitesi
5. upgrade seçeneklerine uyumu
6. görünüm
7. fiyat
8. marka almak gibi bir takıntım yok sadece kalite hangisindeyse o

Bunları yazıyorum çünkü anlamsızca fazla bisiklet seçeneğim var...

Farkındayım, bu seçeneklerin çoğunu deneyen pek az kişi vardır, yine de kıyaslama yapmak için benden tecrübeli olduğunuza eminim. ;)

Ve bu uzun liste ile uğraştığınız için teşekkür ediyorum.

Scott Metrix 40 (link)

Scott Sub 40 (link)

Scott Sportster 55 2011 (link)

Merida Crossway 100 V (link)

Cube Travel (link)

Giant Roam 1 (link)

Giant Seek 3 2011 (link)

Salcano CITY SPORT 27 HDS (link)

TREK 7.2 FX (link)

TREK DS 8.2 (link)

TREK LIVESTRONG (link)

Sirrus Sport (link)

Ghost CROSS 1800 28" (link)

• Beğen
Tepkiler: modus operandi
Scudo
Söylemiş olduğunuz birçok modeli yakından gördüm (sportster50, Trek7.2, Scott sub40, Merida Crossway, Giant Roam 1, Salcano CITY SPORT, Sirrus Sport) ama kalitede açık ara önde gördüğüm GHOST cross 1300'ü aldım. Üzerinde istediğiniz değişiklikleri de yapabilirsiniz geliştirmeye de açık. Disk olsun derseniz de 1800 modeli güzel olabilir.

Fırsatınız varsa görüp deneyin bisikletleri aklınıza yatan hangisi ise onu alın. Şimdiden hayırlı olsun.

merhaba,
öncelikle ben de uzun süredir hybrid bir bisiklet almayı düşündüğüm için bir çoğunu inceleme fırsatım oldu. şahsi fikrim trek ve giant'ların fiyatlarına göre düşük donanımlı olduğu fakat özellikle treklerin daha sonra upgrade etmek için çok uygun oluğunu söylüyorlar kadro yapısı olarak, kullanan birileri yorum yapsa daha sağlıklı olur.

"3. kilitlemeli ön süspansiyon (olmayadabilir de.)" böyle bir madde koymussun aradıgın bisiklet ön süspansiyonlu kilitlemeli yada değil farketmez mi yoksa süspansiyon olmasa da olur mu diyosun. ikincisi ise forumda da görmüşsündür scott sub serilerinden şikayet eden yok gibi. amortisör olsun diyosan muhakkak kilitlemeli tercih et bence.

seçeneklerinden merida'yı denedim. alıpta pişman olacağın bir bisiklet değil. diğer bir seçeneğin ghost ile bu merida arasında kaldım ben de. ghost şekil olarak bir adım önde benim için :)

Sirrus Sport çok beğenilen bir bisiklet özellikle ingilizce yorumları da okudum diyorsan karşılaşmıssındır muhakkak, düşünülebilir.

sonuç olarak ben olsaydım listeyi:
1-Ghost CROSS 1800 28"
2-Merida Crossway 100 V
3-Sirrus Sport
4-Scott Sub 40
şeklinde daraltırdım.

Treklerin fiyatlarına karşılık düşük donanımları olduğu doğru. Sonradan geliştirilebilir çok kaliteli kadroları var. Ama 7'li sistemin 8 - 9'lu sisteme geliştirilmesi daha çok parçanın değişmesi gerekeceği için masraflı olacaktır. Bu durumda listeyi 8'li ve üstü sistem sunan bisikletlerle daraltmak mümkün. Kilitlenebilir amortisör bir süre sonra sürekli kilitli kullandığınızı farkedip fazladan ağrılık dışında bir avantaj sunmayacaktır.
Benim kişisel seçimim bu liste için;
1 - Sirrus Sport
2 - Giant Seek 3
3 - Trek 7.2

Maşallah,çok uzun bir liste oluşturmuşsunuz bence Specialized Sirrus Sport en iyisi :)

Yorumlar için teşekkürler.

Kilitlemeli ön süspansiyonu asfalt yolda kilitli bulundurup, toprak, bozuk veya yokuş aşağı yollarda titreme ve balance sorunlarına karşı kullanmak amacındayım. Tabiki kilitlemesiz olması büyük dezavantaj olurdu çünkü çoğunlukla asfalt yolda kullanıcam. Ama okuduğum şeylere göre, bisikletin hafif ve süspansiyonsuz olması da çok rahatsız etmiyor, alışmakla alakalı belki. Yine de konfor opsiyonunu süratten veya hafiflikten biraz ödün vererek elimde bulundurmak isterim ki hybrid bisikletin amacı da bu biraz...

Gt Transeo ve Gt Traffic te iyi bisikletler gibi gözüküyor. Seçenekleri azaltınca deneyip, en uygun olanını almaya çalışıcam.

Merhaba,
Sportster 40 kullanıyorum; bisikleti dağ bisikleti gibi "rahat" kullandığımdan normalde süspansiyonu kilitlemiyorum.
İç boruların üzerindeki toz-yağ izine bakarsak, çalışma mesafesini sonuna kadar kulanıyorum; Demek ki kullanım tarzına bağlı olarak süspansiyon gerçekten işe yarıyor. (Bir kere kilitli olduğunu unutup omzumu incittim.)
Açık olması düz yolda fazla etkilemiyor, yokuşlarda her zaman kilitlemeyi unutuyorum, yorum yapamam :).

Yaklaşık 4 yıl önce bende sizi gibi hybrid bir bisiklet arayışındaydım sub ve sportster arasında gidip geldim ve sportster'de karar kıldım. Yanlış bir karar verdiğimi bir süre kullandıktan sonra anladım amortisör gerçekten gereksiz ve fazladan 1.5 kilo bir ağırlık. Sub serisinin lastikleri 32 ya da 38 ebatlarında zaten bu kalınlıktaki lastikler size bozuk yollarda bir nevi amortisör görevi sunuyor. Eğer kullanım alanınız çoğunlukla asfalt olacak ise sub veya trek fx serisi derim.

• Beğen
Tepkiler: Ömer Soykan
Sevgili arkadaşlar,
Bu amortisör gereksiz, amortisör gerekli, en iyi bisiklet şudur, şehirde şu lastik yeter, slick lastik iyidir, dişli lastik iyidir gibi kanaat bildiren cümlelerinizi genel geçer, bu kesinlikte kurmasanız.
Kriterlerinizi, kullanım tarzınızı da - şöyle kullanıyorsanız, şunları yapmıyorsanız gibi - yanında belirtseniz daha iyi olmaz mı?
Yani herkesin zevkleri, öncelikleri, kullanım tarzı farklı olduğundan cümlelerinizin geçerliliği de kişisine göre değişiyor. Yeterlilik, gereklilik konularında evrensel kriterler yok.
Mesela "amortisör gerçekten gereksiz" cümlesi ön şartı olmadan kullanıldığında benim " Demek ki kullanım tarzına bağlı olarak süspansiyon gerçekten işe yarıyor. " cümlemi yanlışlıyor.
Bu durumda ben yanılıyorum siz haklısınız. Ya da ben fasülyedenim, benim işime yaraması sayılmaz :)
Ben de diyorum ki "kullanım tarzına göre değişir ama bende durum bu". Herkesi, her koşulu kapsama, bütün önceki yorumları reddetme iddiam yok.
Kimse yanlış anlamasın ama bu forumda, hatta sosyal hayatta, genel bir durum ve artık söylemeden duramadım.

Yaşı her ne olursa olsun forumda üyelik açıp konu açabilen biri aklını kullanıp karar verme yetisine sahiptir diye düşünüyorum. Aklını kullanabilen biri öyle yada böyle olumlu olumsuz yorumlardan bir şekilde faydalanıp kendince doğru olanı seçebilecek kapasiteyede sahiptir. Bırakın insanlar özgürce kendi tecrübelerini aktarsın doğrumu yanlışmı kararını konuyu açan ya da konudan faydalanmak amacında olan arkadaşlar versin.

Konu ile alakalı olmayan bu yazım için üzgünüm ama tamda benim yorumumun altına yazılan ve benimle alakalı olduğu aşina olan yoruma bir şekilde cevap vermem gerekiyordu. Herkesten ricam insanları kendi hoşlandığınız şekillere sokma çabasında olmayın insanları özel hayatta ve hatta burada yorumlarıda dahil olduğu gibi kabullenin her yerde sizin gibi düşünen insanlar fikri belki hoş gelebilir ama bir süre sonra çok sıkılırsınız. Herkese iyi forumlar.

@Emre_k kardeşim sen benim yorumumu dikkate alma konu ile alakasız yoruma teşekkür etmiş olman bisiklet seçiminde sana yardımcı olması bakımından yorum yazmamın bir hata olduğu inancını doğurdu. Kal sağlıcakla.

@MuratHan, biraz üstüne alındın sanırım ama sana da hak veriyorum...

İnsanlar özgürce yazabilir, istediği şekilde. Buna başka insanların yazdığı şeyleri eleştirmek te dahil. (hakaret etmediğin sürece)

Ve 1.sayfadaki yazdığın yorum için teşekkür ederim, dikkate alıyorum.

Benim sıralamam da aşağıdaki gibi olurdu; bu üç bisiklet arasında gidip geliyorum!
Bu bisikletleri kullanan arkadaşların bisikletlerle ilgili değerlendirmelerini alabilirsek, daha sağlıklı olacak. Şimdide teşekkür ederiz.

1) Sedona 331 (Lastik: 28" - Hidrolik Disk - 13,20kg) 1080 TL
http://www.bisikletcim.com/ProductImages/28978/Bsedona-331-28.png

2) Giant Roam 1 (Lastik: 28" - Hidrolik Disk - 13,20kg) 1226 TL
http://www.bisikletcim.com/ProductImages/29168/Broam1black.jpg

3) Ghost CROSS 1800 (Lastik: 28" - Hidrolik Disk - 13,20kg) 1248 TL
http://www.bisikletcim.com/ProductImages/27972/Bghostcross180028.png

Sedona ve giantı denedim fakat bisikletim diye demiyorum GHOST açık ara önde. Ancak bendeki 1300 modeli (v-frenli)

@MuhammedErkan
Tecrübe paylaşımı için teşekkür ederim.
İstanbul'da "Ghost CROSS 1800" modelini görebileceğim, aynı zamanda uygun fiyata alabileceğim bayi veya bisiklet mağazası var mı bildiniz?

Teşekkürler.

@idinc

ben de kesinlikle ghostu öneririm, hem de çok şık bisiklet. istanbulda satan olduğunu düşünmüyorum en azından ben 15 mağaza aradım, bulamadım.
ileri bisiklet(anadolu) ve master bisiklet mayıs sonuna doğru getireceklermiş kesin olarak. o zaman deneyebilirsin sanırm.

(link)

Ben Univega 7300 aldim Erdoganlardan, ekipman ve estetigine gore iyi fiyata aldim ve simdilik memnunum. Degerlendirin isterseniz...

Oncelikle hybrid cok dogru bir secim. Ben giant roam 2 kullaniyorum oneririm. Benim tavsiyem sehirlerarasi turlara cikacaksan bence v fren kullanmalisin.

Arkadaşlar, yorumlarınız için teşekkür ederim.
Ayrıca güzel pedallı günler diliyorum, hem yağmur hem güneşli havada bisiklet turları zevk veriyor.

Evet, hybrid seçimim en doğrusu. Çünkü çoğunlukla şehir içi ve şehirler arası düz yollarda yolculuk yapacağım. Arada bir de bu yolculuklarda hafif bozuk arazilere de girebilirim. Bu sebeple hybrid türü bisikletler bu süreci çok rahat kaldırır.

Denemeden/görmeden almak istemiyorum. Çünkü görerek almak en sağlıklısı ve insanın içine yer etmesi gerekiyor. Boyum 1,83 olması sebebiyle de rahat bir sürüm için XL boyutlarda bakacağım.
Aşağıdaki model bisikletleri İstanbul'dan hangi mağazada görebilirim, bu konuda bilgisi olan ve mağaza önerecek arkadaşlar var mı?

1) Sedona 331
2) Giant Roam 1
3) Ghost CROSS 1800

Geri