Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İç lastik seçimi

Herkese selamlar;
Foruma yeni üye oldum.Yaşım 55 .Kendime bir mtb aldım.27,5 2,00 ebadındaki lastiklerim eskidi.Bir arkadaşım 27,5 1,65 ebadında olan lastiğini bana verecek.Sorum ise iç lastiği değiştirmem gerekir mi?
Gerekirse hangi ebatta iç lastik almalıyım.?

Mesajımı okuyan ve cevaplama nezaketini gösterin herkese şimdiden teşekkürler..

Scudo
Herkese merhaba foruma yeni katılmış bir üye olarak sizlere bi sorum olacak benim Salcano Hector 26 dağ bidikletimin iç lastiği patladı ben lastik değişimini kendim yapmak istiyorum bu bisiklete hangi lastiği almalıyım ?

Hort!

Yol için 80mm sibop iç lastik Türkiye içinde nereden alıyor kullananlar paylaşabilir mi? Yurt dışından sipariş geçmek yalan oldu. 4 Euro diyor, çarpıyorum 30 lira çıkıyor :agla:

121212.png
(link)

Decathlon'un bu lastiğini birkaç kez alıp kullanmıştım, çok da kötü değil ama artık stoklarına gelmiyor. Var görünen mağazalarda da aslında yok :snzdglsn:

Help :)

@Börükan TatarPeki hocam. 700x32c lastiğe 700x35-45 takılılması herhangi bir sorun yaratır mı?
Şöyle ki benim 700x32c için 700x25-32 iç lastikler var. Lastiği kullandığım 5 aydan beri iç lastik olarak 700x25-32 kullandım. Sürekli sibop bölümünden patlıyordu. Zaten iç lastiği elime alıp şişirdiğimde sibop kısmı genişlemediği görülüyor. Ve bombe oluyor. Dolayısıyla tam bombe kısmından deliniyor.
Bu nedenle bundan sonra 700x35-45 iç lastik kullansam daha iyi olmaz mı?

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Küfür etmiş gibi olacağım, ama:
(link)
(link)
Çok sık lastik patlatıp her seferinde iç lastik değiştiriyorsanız tubularlar jant için olan uzatma parçasından alıp kısa siboplu lastik ile kullanmak da mantıklı olabilir:
(link)

Tekerimin ustunde bunlar yazılı. Bir arkadas fotolara bakarak 700e 25 almamı söyledi. Uygun mudur?

Dosyalar

• IMG_20181106_193952.jpg
    IMG_20181106_193952.jpg
    1,4 MB · Okunma: 47
  • IMG_20181106_194038.jpg
    IMG_20181106_194038.jpg
    1,4 MB · Okunma: 47
@tetriser
jantınızın iç genişliği 19mm. 25mm lastik kullanmak için çok uygun bir ölçü değil. Siz iç lastik mi alacaksınız, dış lastik mi? İç lastik, dış lastiğe göre alınır ve dış lastiğinizin boyu fotolarda görünmüyor.

@tetriser Tekerin üstünde "s" ile biten bir marka ve Plus yazısı okunabiliyor. Bunların devamının görülebilmesi lazım. Sizin çektiğiniz fotoğraflar jantın üzerinde yazanlar.

Lastiğin ölçüsü üzerinde mutlaka yazar. Belki silinmiş olabilir, o zaman da kumpas ile ölçebilirsiniz.

Arkadaşlar bisikletimin arka lastiği patladı tastik konusunda pek bir bilgim yok o nedenle size danışmak isredim 28 jant lastiğin üştünde ise 700x40c yazıyor hangi iç lastiği almalıyım?

Mosso Legarda 2021 bisikletimin üzerinde FLASH V66 37X622 (1mm ZIRHLI) lastikler var.

Yanımda taşımak için 1 tane iç lastik alma niyetim var. Uyumlu lastik önerebilir misiniz?

Taşıma için boyut olarak avantajlı ürün var mıdır, fiyat çok artıyor mu küçük boyutlu ürünlerde, boyut farkı fiyat farkına değer mi?

Sorular sorular :)

• Beğen
Tepkiler: Halo ve bonder76
Mosso Legarda 2021 bisikletimin üzerinde FLASH V66 37X622 (1mm ZIRHLI) lastikler var.

Yanımda taşımak için 1 tane iç lastik alma niyetim var. Uyumlu lastik önerebilir misiniz?

Taşıma için boyut olarak avantajlı ürün var mıdır, fiyat çok artıyor mu küçük boyutlu ürünlerde, boyut farkı fiyat farkına değer mi?

Sorular sorular :)

Merhaba. Sibop tipi Schrader mi Presta mı? Bir de jant profiliniz kaç cm bilemiyorum ama bir iki link bırakayım:

(link)

(link)

Aşağıda fotoğrafını eklediğim suluğumun içinde mini pompa, iç lastik, iki levye ve ön arka flaşör takımı var. Suluk 0.75lt. İç lastiği ince uzun bir hale getirip streç filmle sararak koydum. Suluk da düşme ihtimaline karşı siyah kablo kelepçesiyle kafese bağlı. Taşıma konusunda da belki bir fikir verebilir.

Son olarak iç lastik hafif olsun derseniz kesenin ağzı açılacak:

(link)

Dosyalar

• IMG_20200503_125215.jpg
    IMG_20200503_125215.jpg
    180,8 KB · Okunma: 13
  • Beğen
Tepkiler: Robinson Crusoe
@Cem Coşkun sibop schrader. 28 inç jantlar, 37x622(700x35c) bilgileri var üzerinde.

Yanımda taşıyıp belki birkaç senede 1 kere ihtiyacım olacak bir ürüne çok para vermek istemiyorum, büyük ihtimal sele altı küçük bir çanta alıp içine koyacağım.
Gönderdiğiniz linklerdeki Decathlon yine en mantıklı seçim gibi, anladığım kadarıyla benim modele uygun.

Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Cem Coşkun
Merhaba ben de bir soru sormak istiyorum. Racing xcm 2.20 dış lastik var bisikletimin üzerinde, lastik üzerinde 29x2.2 ibaresi yer alıyor Salcano NG 450 MTB. İç lastik olarak hesaplı ne önerirsiniz, yedek amaçlı. Bir de uzun yol yapmak istiyorum dış lastik öneriniz var mı uzun yol icin, şuan üzerindekiler kendi dış lastiği MTB.IMG_20200510_174535.jpg

Merhaba ben de bir soru sormak istiyorum. Racing xcm 2.20 dış lastik var bisikletimin üzerinde, lastik üzerinde 29x2.2 ibaresi yer alıyor Salcano NG 450 MTB. İç lastik olarak hesaplı ne önerirsiniz, yedek amaçlı. Bir de uzun yol yapmak istiyorum dış lastik öneriniz var mı uzun yol icin, şuan üzerindekiler kendi dış lastiği MTB.226040 dosyayı görüntüle
Decathlon'da ikili iç lastik satılıyor fiyatları da uygun memnunum onlardan.

• Beğen
Tepkiler: seko59
@AeroKnight hocam bir lastik buldum da
Uygun olur mu acaba benim dış lastige, 29x1.7/2.2 bu x den sonra ki ibare o değer aralığında ki lastiklere uydugu anlamına mı geliyor

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
@seko59 Ben hiç anlamam hocam o ölçülerden kusura bakma yardımcı olamayacağım.

Geri