Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

iç lastik yama

Tepki
12
Bisiklet
Bianchi
selamlar

akşam eve gittiğimde ön lastiğin havasını boşalmış gördüm. hemen iç lastiği çıkarıp hava sızdıran noktayı buldum. kılcal bir noktadan hava kaçırıyodu bişey girmemiş heralde içerden nasıl olduysa patlamış olmalı. elimde dandik bir yama seti vardı yama yaptım yamanın kenarları pek iyi tutmamıştı üzerine 2 tur koli bandı çektim idareten :D taktım şişirdim sabah baktığımda hala inme yoktu. bindiğimde nasıl olur basınçla bilmiyorum ama bana her türlü ihtimale karşı sağlam güvendiğiniz kaliteli yama takımı önerebilirmisiniz? teşekkürler.

Scudo
onun yerine yapıştırıcıyı sağlam alsanız?

almışken set halinde almak istiyorum pek güvenilir gelmedi bana elimdekiler. o yüzden:)

26x1.15lik presta iç lastik kullanıyorum. Krönyo yamalardan almıştım,3 iç lastiktir bir türlü yama tutmuyor.Hepside 1 bir patlaktan çöp oldu. Sizin kullandığınız yama seti hangisidir acaba?
(90 psida kullanıyorum)

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@-Skynet-

Yama alirken markasina hic bakmadin ama decathlon urunu veya thumbs up kullanmisim solusyonlarda. Daha once yama yaptiniz ve sorunsuz oldu mu? Yoksa bu bahsettikleriniz ilk yama deneyimleriniz mi?
Zimpara, yapistiriciyi dogru miktar ve alanda kullanma, yeterli sure bekleme yaptiginizdan eminseniz baska markaya gecin derim...

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@Mehmet Metin Levent
Daha kaldımı bunlardan :D

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
(link)
Solisyonsuz yamalar varken bu ürün ne kadar tercih edilir tartışılır, üstelik yolda yanımıza alabileceğimiz tarzda değil malesef.
Dün Evde krönyö marka yamayla iç lastiğe tekrar yama yaptım ama sonuç gene yok. Bu bu şekilde olmaz valla,tek delikle iç lastik heba oluyor....Birde şu solüsyonsuz ürünü deneyelim bakalım.

Madem konu güncellenmiş soralım,
Yol bisikletinde iş gören, deneyip memnun kaldığınız solüsyonsuz yama var mı? (Park tool her seferinde hava kaçırıyor yol bisikletinde bir şekilde)

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
@BerkEvren

Topeak.

(link)

@BerkEvren

Merhaba,
Kullandığınız ve memnun olmadığınız ürün aşağıdaki midir?
(link)

Ben bu ürünü kullanıyorum. Sadece ilk yaptığım yamada sorun oldu. O da benim acemiliğimden.
Sonrakilerde sıkıntı yaşamadım. En uzun süreli olandan sonra sanırım 900 km yaptım ve bir sıkıntısı yok.

@volkan ismail
Evet bu ürün. Dağ bisikletinde defalarca sorunsuz kullandım. Ama yol bisikletinde her uygulamada sorun oldu. Bir şekilde yama kenarlarından sızıyor hava her seferinde.

1.5 üstünde neysede 1.5 altında bu yamalar etkili olmuyor gibi :(

Bu arada arkadaşlar,patlak iç lastiğe yama yaptım. Bisiklete taktım,akşamdan sabaha kadar havası tamamen inmişti.Yamayı uygun bir şekilde yaptım,patlak yeri biraz törpüledim,kuru olduğuna emin olduktan sonra yama yapıştırıcısını sürdüm,sonra yamayı yapıştırdım.Biraz elimde sıkarak beklettikten sonra kontrol için şişirdim hava kaçağı falan yoktu.Sonra tekere takıp şişirdim,gayet sağlam şişmişti.Ama dediğim gibi sabah baktığımda tamamen havası inmiş haldeydi.Bugün iç lastiği dışarıda gene şişirdim ve suya soktum ama hiçbir hava kaçağı belirtisi gözükmüyor.Yamada sağlam tutmuş gibi.Anlamadım nedendir:confused: Ne sibopta ne yamada nede lastiğin diğer kısımlarında bir kaçak gözükmüyor. Ama tekerde iken geceden sabaha kadar tamamen havası inmişti.Acaba bu yamalar 90psi ve üzerinde hava mı kaçırıyor nedir?

• Beğen
Tepkiler: Tnc91
@-Skynet-

ben krnyö den çok memnunum

@-Skynet-

adımlar doğru. yapıştırıcı solüsyonu yama ve yastiğe sürdükten sonra ikisini ayırarak 5-10dk kurumaya bırakıp, sonra iyi bir şekilde birleştiriyorsanız sağlam bir şekilde tutar. bekleyip tekrar birleştirirken mutlaka kuvvetlice bastırın, hatta mümkünse lastik başlı çekiç vb. ile küçük vuruşlarla pekiştirin. vuruş yaparken zeminin düz ve temiz olmasına özen gösterin. sağlam bir şekilde tutacaktır.

eski tumbs up(sarı) solüsyonların 2 yıl üzeri beklediğinde yapıştırma performanslarını kaybettiklerini gözlemledim. solüsyonu da yeni tercih etmekte fayda var.

• Beğen
@eyupozturk
Tam olarak sizin dediğiniz gibi yapmıyorum,ben sadece patlak olan bölgeyi törpüledikten sonra solüsyonu sürüp, üzerine yamayı yapıştırıyorum.1-2 dkm elimde sıkı tutarak sonra işlemi bitiriyorum. Yamaya bir şeyler sürmüyorum,sürülmesi gerekiyor muki? Sölüsyon sürüldükten sonra biraz süre yamayı yapıştırmadan solüsyonun kuruması beklenmesi gerekiyor mu?

@-Skynet-

evet. kutu üzerinde yazar ;)

• Beğen
@eyupozturk
Peki ikinci bahsettiğim noktadaki sorun nedir sence?Yamayı tekerden çıkardım,suda kontrol ettim.Lastikten hava kaçışı falan yok.Ama tekere takıp bir gün beklettiğimde tamamen havası inmişti.?

@-Skynet- sibop ve yamadan değilse, başka da bir patlak yoksa geriye tek bir şey kalıyor; o iç lastiği yeni bir iç lastikle değiştirip devam etmek. daha fazla zaman harcamaya değmez. o lastikle yola da çıkılmaz. patlak iç lastiği kesip biçerek farklı ihtiyaçların giderilmesinde kullanabilirsin :)

• Beğen
Geri