Scudo Sports

İett vs. Bisiklet

cezmi özdemir

Aktif Üye
Tepki
104
Bisiklet
Merida
Merhaba arkadaşlar bu başlık altında istanbulda aynı güzergahı bisiklet ve iett ile gittiğiniz zamanları burada paylaşalım.
İlk değer benden olsun üst bostancı-altunizade 2 numaralı otobüsle
bisiklet 21 dk
otobüs 38 dk

Scudo
Önümüzdeki yaza İstanbul'a taşınmayı düşünen ben için çok yararlı bir konu olacağa benziyor, takipteyim :)

• Beğen
Tepkiler: cezmi özdemir
@cezmi özdemir
yok hocam normal minibüs yolundan sürüyorum ara yolları da kullanıyorum kestirme olsun diye bazen...otoban riskli oyüzden çıkmak istemiyorum hem yasak malum..başımıza bi iş gelse allah korusun telefisi olmayabilir.

• Beğen
Beşiktaş'tan akatlar'daki halı sahaya 15~20 dk otobüsle, 25~35 dk bisikletle.
Ortaköy'den, ulus üzerinden akmerkez'e çıkış zaten öldürüyor adamı. :D

Sabah mesai başlamadan (08:00-09:00) 20E ile Esatpaşadan Uzunçayıra gelmek min 30 dk. Bisiklet ile maks 17 dk. Akşam (17:00-19:00) aynı yoldan dönüş min 40 dk. Bisklet ile maks 22 dk.

maltepe-kadıköy
otobüsle 55dk
bisikletle 35 dk

istanbul göz önünde bulundurulduğu zaman bu kıyaslamada %90 oranında bisiklet üstün gelecektir : )) %10 luk kısımada araç trafiğinin çok olmadığı yerler diyelim : ) ondada durakta yapılan dur kalklarla aman aman bir fark olmaz zaten :) (en güzelide yetersiz bakiye diye seslenecek kimsenin olmaması tabi ) :D

Her sabah Esenyurt- Avcılar 146 yarım saat takıyorum ekspres giden 142 ile kafa kafaya Minibüsçüler zaten Allaha emanet. :)
Akşam dönüşlerde iş yorgunluğu ile
kendi hallerine bırakıyorum onları. :)

Son haftada 2 kez 92 numarayı kullandım (Bağcılar-Eminönü). Otobüs 60-70 dakika arası gelmişti ve kafayı yemiştim. Bisiklet ile 33 dakikada geldim:) Üstelik Topkapı Aksaray arası trafiğe takılmama rağmen:)

Nurtepe Viyadük ----> Acıbadem Maslak Hastanesi;

Efsane 500T + metro ile 40~45 dk.
Bisiklet ile 40~45 dk.

Otobanı kullanarak gidiyorum, sabahları trafikten dolayı problem olmuyor ama akşam vakti otobanın emniyet şeridi bile çok emniyetli olmuyor :D

Not: Bir de yükseklik korkusu olmasa........

• Beğen
gurpınar gungoren 30 km 3 tane aktarma yaparak 1.5 saat en dusuk.2 saatı gecebılır. bisikletle 1 saat de alıyorum.

Üsküdar-Bostancı normal tempoda 55dk-1 saat civarı
Otobüsle olsa Üsküdar-Kadıköy 40 dk , Kadıköy-Bostancı o trafikle 1 saat sürer. 30dk-40dk kârdayım.

• Beğen
Tepkiler: ersnpk
otobüs değil ama minibüs
minibüsle tek vesayet = 45 dk ( 20 dk sı yürüme ) // harcanan para 1.75 krş -- sabah git akşam gel = 3,5 lira
minibüsle 2 vesayet = 35 dk // harcanan para 3.5 lira -- sabah git akşam gel = 7 lira
bisikletle = 25 dk. harcamadığım parayla kendime ne istersem.

@ERSN PK hayir sevgili Ersin abartmayalim lutfen :D eski carraro cr022'le de durum ayniydi cunku

• Beğen
Tepkiler: ersnpk
Geri