Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İki rubleyi karıştırmak

orneken

Aktif Üye
Tepki
106
İsim
Engin O.
Bisiklet
Corratec
Merhaba. Aldığım bisikleti şuan ki durumuma göre düzenlemeye çalışıyorum. HG-50 12-25 ruble var ve son dişliyi büyütmem gerek. Arka vitesim min.11 max.27 diş sayısına izin veriyor ve kapasitesi 29 diş. Aynı seriden iki tane ruble alsam mesela 12-27 ve 13-25. Bunları karıştırsam sorun çıkar mı ? Sıralamaları şöyle;

13-14-15-16-17-19-21-23-25

12-13-14-15-17-19-21-24-27 bu seride sanırım son 5 dişli değişmiyor. Sanırım şöyle bir sıralama yapabilirim;

13-14-15-16-17-19-21-24-27

İki ruble de aynı seri. Benim vitesimin aralık ve kapasitesine de uyuyor.

Scudo
çoğu kaset rublede ilk 4-5 dişli yani en büyük dişliler kaset gövdesi ile tümleşiktir.Diğerleri gibi yerlerinden çıkarılamazlar.Ek olarak değistirseniz bile dişli arası yüksekli artacağında kanımca vites geçişleri konusunda sıkıntı yaşabilirsiniz.bide buişlemin sonucuolarak 27 den 23 düştüğü için pedal birden zorlancak vites geçiş yumuşaklığınız azalacak

• Beğen
Tepkiler: orneken
Evet, en büyük 5 dişli değişmiyor; o nedenle yukarıda belirttiğim gibi 13-25 rubleden ilk dört dişliyi ,12-27 rubleden de son beş dişliyi alacacağım, yani
13-14-15-16-17-19-21-24-27 edecek. Pek de geniş aralık yok aslında 11-30 ile karşılaştırırsak. benim bunu yapma amacım kondisyon eksikliğimi biraz gidermek. Vitesimin kapasitesi 12-27 yi takmama müsaade etmiyor. Mecburen bu yola başvuruyorum. Kafamdaki sorunlardan biri de dişliler arasındaki boşluklar. Araya plastik pul koyuluyor sanırım. İki seri de aynı. Sorun yaşar mıyım sizce @cezmi özdemir ?

Arka aktaricim yamuldu yenisini alirke uzun bacak aldim rublenin en kucugunu cikartip en buyugunun atkasina daha buyugunden birtane eklemeyi dusunmustum boyle birsey mumkunmudur.

@m17999 ben de araştırdım. Bunu yapman için en büyük 4-5 dişlinin pimini tezgah matkabı ile delip-yok edip yeni dişli ile birlikte yeniden bağlaman gerek. Yenisini alsan daha iyi.

Elinizdeki rubleyi satıp, 11-28 neden almıyorsunuz?

@orneken bence çok yaşamazsınız daha önce benim eski tip vidalı rubrelerimden birinin 6 dişlisi kırılmıştı onun yerine çıkma bir dişi takmıştım beni baya idare etmişti. vites geçişlerinde bence pek önemsenecek kadar etkisi olmaz yani bence sorun yaşamazsınız. ama bence iki ruble parası vermek yerine isteğiniz uygun bir vites oranı olan bir ruble ararsanız sanırım daha uyguna gelicektir.ama karıştırırsanızda pek problem olmaz

• Beğen
Tepkiler: orneken
Kaset ruble yi hic acmadigim icin pim oldugunu bilmiyordum her biri ayrilan ruble nin dislisinden takarim diye dusunmustum yeni ruble alicaz o zaman.

@Erdal YILMAZ Bisikletimde ön vitesim Tiagra FD-440, aynakolum 50/34 compact, arka vitesim ise 105 RD-5600SS. Arka vitesim minimum 11 diş, maksimum 27 dişe izin veriyor. Kapasitesi de 29. Aynakol farkı zaten 16. 11-28 takmak istersek 28-11= 17 17+16= 33 ediyor ve benim vitesin kapasitesini aşıyor. Vitesleri değiştirmem gerekir. Bu da daha fazla masraf demek. Bu bahsettiğim karıştırılmış 13-27 rublede bile fark toplamı 30 oluyor, vites kapasitesini 1 diş aşıyor. Bu bile vitese uygun mu bilmiyorum.

@cezmi özdemir Araştırıyorum ama 9 vites için bana uygun olan bulamıyorum. Malesef vitesimin eski seri ve kapasitesinin az olması beni epey kısıtlıyor.

Geri