Scudo Sports

İlginç bir Velomobile...

BlueMax

Üye
Tepki
75
İsim
Emre Akçay
Bisiklet
GT
ScuderiaCampari_SC-1_Biposto%20(3).jpg

Çocuklar için pedallı araba üretime yapan bir italyan firması olan Scuderie Campari üretim ölçeğini zarif bir şekilde büyülttü. Firmanın özgün modeli olan "Mira" 50'lerin arabalarına özellikle 1952 Ferrari 375 Indy'i baz aldı.

Yabancı kaynak : (link)

Siz bu araç hakkında ne düşünüyorsunuz?

Scudo
Ben fazla bir sey düsünmüyorum... Tek kelime ile HA RI KA.:harika:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
supermiş dostum keşke sürücü kısmında görseydik :d içini merak ettim doğrusu :D teşekkür ederim paylaşım için

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
Ben de tam bu tarz elektrikli bir araç nasıl olur falan diye düşünüyordum. Ariel Atom gibi mesela.
75hp, 300kg civarı iki kisilik bir araç mesela.

@Mustafa Kocabaş
Tadından yenmez dostum :)

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
@mariokaldato
@Mustafa Kocabaş

Elektriklide o güç o ağırlıkta zor. 75 hp yaklaşık 56 KW demek, O motoru 1 saat tam güç beslemek için gerekli akü ağırlığı, pratikte kullanılabilir en yüksek akü yoğunluğu olan LI-ION larda 280 kilogram modern elektrikli arabalarda tercih edilen LIFEPO4 için yaklaşık 560 kilogram tutar, Jel Akülerde de yaklaşık aynı ağırlık çıkacaktır.

@Mustafa Kocabaş

O kadar büyük kuvvete gerek yok kanımca, önden çekiş 2x1000 watt veya dörtçekiş 4x500w hub motor kullanılsa bile bu tür bir araç pratikte emniyetli hız limitlerinin üstüne çıkar. Bu tür bir düzenekte 2 KW/H batarya grubu ile yaklaşık 2 saatlik sürüş ve 80-100km menzil demek. Böyle bir sistem ise Lityum iyon ile 16-18 kg, LifePo4 veya jel akü ile ile 26-28 kiloda motor-batarya-beyin grubu ağırlığı ile sağlanır.

Geri