Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İlk bisikletiniz ve hayalinizdeki bisiklet

Scudo
Halı ve bisiklet satan bi dükkan, artık bisiklet satmayacağı için elindekileri çok ucuza satıyodu. Ailece gittik hem bana hem kardeşime aldık. Sonra meraktan jantını kurcalayıp dağıttım, vitesini kurcalayıp kırdım, zincirini parçaladım, frenlerini yanlış takıp lastiği erittim, vites kolunu bozdum. İşte böyle böyle kendi parasının iki katı masraf çıkarttım kendi kendime. Ama şimdi bisikletimin akordunu da kendim yaparım, vites ayarını da, fren ayarını da, lastik değişimini de, göbek yağlamasını da nerdeyse herşeyini kendim yaparım.

İlk bisiklet gözağrısıdır hatırda en çok o kalır. Bende de öyle oldu, bana çok şey öğretti. Sürmeyi bile onunla öğrendim.

türkiye gazetesinden kuponla Bisan :)

İlkokul 2. sınıfta okurken babam taksitle 60 marka CENK marka mavi bir bisiklet almıştı. Babam polis olduğundan ve Diyarbakır'ın bağlar semtinde oturduğumuzdan bizim dışarı çıkıp oynamamız pek mümkün olmazdı. Uzun bir balkonumuz vardı orada sürerdim:)

Ahahaha mahalledeki çocuktan almıştım. İş bulup çalışmaya başladım ve her haftalığımı aldığımda bisikletin taksidini ödüyordum hahshshsshhs üç haftada almıştım 70 tl beldeyama gsgahshshah

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
@rmznlcck
Doğma büyüme Bağlarlıyım hocam sizin gibi arkadaşlarımız vardı beraber akşama kadar takılırdık. Doksanlardan bahsediyorum. Sorun falan olmazdı. Polislerle tava yapmışlığım, halı sahada top oynamışlığımda var da var :) Sizin peder biraz çekinmiş sanırım :)

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yaşım o zamanlar 7 civarı. Üvey anneannemin öz çocuklarından birinin çocuğunun bisikletiydi.

Baktım bi arada anneannem bi yerden ya kupon topluyordu yada para biriktiriyordu torunuma bisiklet alacağım diye. Çok sevinmiştim, yalnız bana değildi tabi o bisiklet. Neyse, baktım koyduk bi pikapa götürdük bisikleti. Murat (torun) baktım bana bi bisiklet getirdi. Bianchi markalı, ufak bi bisikletti. Vites falan hakgetire yoktu zaten. O bisiklete harcadığım parayla eminim ki kat kat pahalısını ve güzelini alabilirdim. Her hafta en kötü 20 lira harcardım (15 sene öncesinde)
Nasıl aldığımı anlattım böyle, bir de kazalarım var tabi.

Hopa'dayız. O zamanlar bisiklet yarışları falan düzenlenir tabi Sarp'a kadar. Baktım sahil kısmında karşımdan o yılın birincisi Oğuzhan abi geliyor. Ben buna bi artislik hareket yapayım da fena olsun diye bi düşünceye girdim. Yaş en fazla 8 9 mantıklı düşünce yokmuş tabi. Gittim bunun üstüne sürermiş gibi yapıp birden gidonu çevirdim. Çevirmemle havaya uçmam bir oldu tabi. Çenemde 6 dikiş izi var halen.

Siz siz olun, ilk bisikletinizi ve onunla yaptığınız hiçbir kazayı unutmayın.

• Beğen
Daha 7. sınıftayken babam karne hediyesi alacağım diye tuttu elimden götürdü eminönü efor'a bana kron xc500 mekanik disk aldı. Ancak tekrar tercih seçimim olsa xc500 almazdım kesinlikle ithal marka alırdım. (Gerçi xc'nin de bir yamuğunu görmedim :D)
Sağolsun o günden sonra daha da hiçbir şeyi araştırmadan almıyorum. 3 aydır yeni bisiklet araştırması yapıyorum. Kısmetse Focus Cayo ile ilk karbon bisikletimi de alacağım

• Beğen
ilk bisikletimi rahmetli babam 88 yılında almıştı 4 sene once çalındı. hatırası vardı benım için....24 jant beldesan atak tı....

@Ozan Yiğit Tabaş

Hayırlısı İnşaallah. Daha güzelleri olur.

• Beğen
Tepkiler: Gixxer
@ÇaNakkaLeRuHu

Teşekkür ederim, hayırlısı inşallah :)

• Beğen
İlk bisikletim sarı bir bmx ti fren basamaz duvara vururdum defalarca ön maşayı kırmıştım :)

• Beğen
3 tekerlekli dahil ise 4-5 yaşlarında bir tane olmuştu. Markasız - zaten o yaşta markanın ne önemi var ki. Hızla viraja girince viraj taraftaki arka teker havalanır ve düşerdim. Birde hızla geri geri giderken ön teker kitleyince arkaya doğru uçardım. Bunları hatırladığıma göre fazla travmatik bir durum söz konusu değilmiş demek ki.

Sonraki ise tam 34 sene önce kıpkırmızı bir pinokyo. Karne hediyesi. Çamurluklar eğilir tekere sürer, sehpa pedala sürter. Kendi içinde kakafonik bir bisiklet idi.

3.sü bianchi aspid. Paramız ona yetti. 1 peşin üstüne 6 taksit. 2milyon lira idi.

Bence 3 bisikletim ilk biiskletimdi. Ancak 2.si olmasa 3.sü olmazdı.

üç tekerli mavi renkli birşeydi adını bilmiyorum okla gitmiyordum daha ,6 yaşında ikincisi bmx can modeli dedem almıştı.

Gazete kuponuyla alınan pegeout mosque.. Yıllardır bindim hala durur..

Geri