Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İlk Kazam - Acemi Bayan Sürücü

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Yaklaşık 40 dk. önce İstanbul/Pendik sahil yolunun en sağ şeridinde eve doğru ilerlerken, solumdan geçmeye çalışan acemi bayan bir sürücü sağ kapısını resmen üzerime geçirip düşmeme sebep oldu.

Araç kapısının sol dizimle teması sonucu sürüklemenin de etkisiyle sol kalça ve sol dirseğimin üzerine düşüp yaklaşık 3-4 metre kadar sürüklendim. Kask kullanıyorum ancak çok şükür başımı yere çarpmadım.

Araç şoförü ile beraber 3 erkek daha araçtan indi ve yanıma geldi. Arkamdan gelen araçlar gördüğüm kadarıyla hemen durmuşlardı. Arkamda duran aracın sağ koltuğunda oturan bir bayan ben etrafa bakınırken epey korkmuş bir şekilde bana bakıyordu (arkama baktığımda bu dikkatimi çekti).

Araçtan inenler yanıma gelip bir şeyimin olup olmadığını sordular, hastane'ye götürelim istersen dediler, çok çok çok özür dilediler, araç şoförü bayan'ın acemi olduğunu ifade eden nameler anlattılar, bla bla bla.

Ben nasıl olduysa gayet soğuk kanlı bir şekilde yerden kalkıp bunlara tepki gösterdim. Beni neden sıkıştırdıklarını, bu yolun en sağ şeridinin bisiklet kullanıcılarına ait olduğunu ifade ettim. Söylediklerine göre sol taraflarındaki araç bunları sıkıştırmış, bayan arkadaşta tırsıp sağ tarafa yani benim üzerime gereğinden fazla gelince olan oldu. Düşmediğimi farz edersek eğer, 1-2 karış daha gelse kaldırım taşı ile bir bütün olabilirdim.

Neyse lafı daha fazla uzatmayayım. Sol dirseğim ve sol kalçam da ağrı var, çok şükür kırık yok. Sanırım ağrılar bir iki hafta içerisinde geçmiş olur. Bisikletin sadece zinciri attı, onu da yerine taktım. Bunun dışında herhangi bir hasar olmamış.

Sağ salim ayağa kalktığım için polis çağırıp tutanak filan tutturmadım. Yalnız verilmiş sadakam varmış. Olan biten gözümün önüne geliyor şu an. Ucuz kurtuldum!

Scudo
Benzer şekilde Başakşehir'de aniden yolcu almak için sağa yanaşan minibüs beni sıkıştırıp yere yapıştırmıştı. Bir lira kazanmak için beni göre göre bir anda üzerime süren minibüsçüye ayağa kalkıp bağırmıştım ama o gayet sakin koltuğundan hafifçe kalkıp ölmediğimi görünce yolcusunu alıp yoluna devam etmişti. Kolumda sıyrık ve bacağımda sızı ile yoluma devam etmiştim. Bayan en azından acemiymiş ve yanındakiler özür dilemiş. Benim olayda bayağı kasıt vardı sanki. Çok geçmiş olsun.

geçmiş olsun. acemi yada uzun yıllardır kullanıyor olsun, kadın şoförden korkarım. görünce uzak durmaya dikkat ederim. soğukkanlı hareket edemiyorlar. ufak bişeyde panik oluyorlar..

Tuzla'ya gelmiş olabilir misiniz bugün ? Yaklaşık 2 saat önce yanımdan 2 defa geçen bir CUBE dikkatimi çekti, profil resminizdekine benziyordu :) ,

Geçmiş olsun bu arada, beterin beteri olabilirdi..

İyi dilekleriniz için teşekkürler. :)

Ertuğrul Mengi

Evet geldim, sahil yolundan piyade okulunun ilerisine kadar gidip geri döndüm.

Çok geçmiş olsun. Okuyorum sanki kendi başıma gelmiş gibi sinirleniyorum.

Keşke bir doktora gidip rapor alsaydınız durumla ilgili. Allah korusun kaza bu, daha sonra ne olacağı belli olmaz. Belki şu an farkında olmadığınız bir darbe aldınız ve bu daha sonra bu iç kanama olarak ortaya çıkabilir. Kaza anlarında bilincimiz açıksa size çarpan kişinin adını soyadını, aracın marka model plakası ile olay saatini bir yere not almalıyız(En pratik cep telefonuna) Trafik polisini o an çağırıp zabıt tutturursak ilerisi için işimiz kolaylaşır, tutturmazsak bile daha sonradan şikayetçi olabiliyoruz. Umarım ciddi birşeyiniz yoktur. Geçmiş olsun...

Geçmiş olsun. Geçenlerde bayanın bir tanesi sağ sinyal vermeden sağa dönünce beni altına alıyordu. O kadar bağırıp küfür ettim hiç oralı bile olmadı!.. Bayan gördün mü 3 kere düşüneceksin!...

• Beğen
Tepkiler: Sahin Kiziltug
geçmiş olsun erdal abi bende bugun o taraflarda turladım :) ama ben bisiklet yolunu kullanıyorum genelde yola çıkcamda ağır ağır gidiyorum ne yapacakları belli değil bi ara hızlandım minibus sıkıştırdı direk arkaya yuklendim birazcık lastiğim aşındı :(
tekrardan çok geçmiş olsun..

Geçmiş olsun abi

@Halil EROĞLU

Haklısınız, ancak kendimi bahsettiğim ağrılar dışında kendimi gayet iyi hissediyorum, dilerim daha farklı bir durum yaşamam.

Herkese teşekkürler. :)

Keske hastaneye gitseydiniz. Hastaneye gidip rapor aldiginizda doktorlar bunu hastane polisine rapor ediyor ve olay adli vaka olarak kayit altina aliniyor. Muhtemelen o acemi bayan sofore de kamu davasi aciliyor.

Ve evet keske bunu yapsaydiniz ki, bu kadin da ugrassaydi. Baslarim acemiligine! Cikmasin kardesim o zaman trafige. Arabayla iken de beni delirtiyor bu bayan soforler. Gercekten duzgun ve cok iyi kullananlari var, tenzih ederim, ama ekseriyeti kelimenin tam anlamiyla "re-za-let" arac kullaniyorlar.

Cok guzel ya, bahane hazir. "acemi".. Cikma acemiysen trafige, kastetme insanlarin canina. Cikiyordan ve bunlara sebep oluyorsan da git mahkeme kapilarinda surun..

Bir de bunlarin hem acemi olup hem de kural falan bilmeyip trafige cikanlari var ki, trafik kurallarini hatirlattiginizda da ne magandaliginiz kaliyor, ne eskiyaliginiz, ne taciziniz. (Daha bu sabah sokaga ters yonden giren bir kadina yol vermeyecegimi, yolun bana ait oldugunu, kendisinin geri geri cikip bana yol vermesi gerektigini soyledim: aldigim cevap su: Terbiyesiz herif evim benim bu sokakta.. Evi o sokakta olunca ters girebiliyor hanimefendi, ama ben terbiyesiz oluyorum)

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Geçmiş olsun, acemi sürücünün bayanı erkeği olmaz, acemi acemidir. "Acemiysen trafiğe çıkma" demek sorunu çözmüyor, sınav sisteminden dolayı trafikte milyonlarca acemi-bilgisiz-deneyimsiz sürücüyle beraber yaşıyoruz, ellerinde ehliyet olduğundan dolayı kanuni olarak sokağa çıkmalarında bir mahzur yok ama onlara ehliyeti verip sokağa salanlar nasıl rahat rahat dolaşıyorlar merak ediyorum. Neyseki son haberlerle birlikte ehliyet almak zorlaşmış deniyor ama bakalım.

@VolkanS

Oncelikle acemilik nedir diye sormak lazim? Erkegin biraz da dogasi geregi acemiligi, kadininki kadar uzun surmuyor. Zira erkek beyninin, kadin beynine gore 3 boyut gorebilme kabiliyeti daha fazla (kadinlar karsisindaki ender ustun ozelliklerden birisi) Bu yuzden acemi kadin, cok uzun sure acemi olarak kaliyor.

Ikincisi pozitif ayrimcilik yuzunden kadinlarin buyuk cogunlugu "cok kotu" araba kullandiklarini sanmiyorlar. Yan ve ic dikiz aynalari onlar icin gereksiz icatlar. Ehliyetleri varsa trafikteki diger tum araclar onlar icin kullanmaliymis gibi bir mentalite var.

Ehliyet meselesine gelirsek. Madem ehliyet aldi o zaman trafige ciksin mantigini dogru bulmuyorum. Siz "nasilsa hepsinin tip diplomasi var" diye her hastaneye gidiyor musunuz? Eger ki bu ozguveniniz yoksa, yaninizda size asistanlik yapacak birisi mevcut degilse, direksiyonunuz zayifsa; trafige -kadin erkek farketmez- cikmayacaksiniz.

Farzedin benim hala sehir ici tecrubem cok fazla yok bisiklette. Bu yuzden paldir kuldur bisikletle en yogun trafige cikmam. Cikarsam basima kesin bir is gelir cunku.

Eee, benim canim can, baskasininki patlican mi?

çok geçmiş olsun abi daha kötüsüde olabilirdi allah korusun.

Acemi bayan da olsa erkek de olsa benzer sonuç olurdu

Tapatalktan gonderdim Turkce karakter varsa "tepetaklak" olmus olabilir

Mert E., sıkıntı şurada ehliyeti verenler gereği kadar eğitim vermeli ki kimse bu durumlara düşmesin. Yapılan tüm uyarılara rağmen 40km kadar jantta gelen erkekte gördüm, çok iyi araç kullanan kadın da gördüm. Mesele eğitimde bitiyor, bir arkadaş kursa gitmiş ehliyet almış, ehliyet aldığı yerden özel bir hoca tutmuş direksiyon eğitimi almış, eğitimi veren "tamam ufak ufak yola çıkabilirsin" demiş, durumu bana anlattı 2 hafta 6-7saat kadar ders verdim ama hala yeterli seviyede değildi hatta yarım debraj gibi birçok şeyi ben öğrettim kendisine.

İyi dilekleriniz için teşekkürler.

Mert E.

Siz de haklısınız, ancak o an ki psikoloji ile bu tip şeyler ne yazık ki unutuluyor. Daha ciddi bir şeyim olmadığı için böyle bir girişimde bulunmayı da açıkçası istemedim.

Geri