Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İmkanınız varsa bedelli askerlik yapın

Toplumda paylaşılan ortak düşünce ve değerlerin dillendirilmesi oculuk, buculuk, Türkçülük oluyor. insanları ağzından çıkanlarla kategorize etmek arkaik toplumlara özgü. Maalesef...Bu arada ahkam
keserken virgüllere de dikkat edeceksin. Yoksa o ilkellik seni öyle bir yargılar ki şaşar kalırsın. OMG

• Beğen
Tepkiler: korhankoseoglu
Scudo
Askerlikteki en güzel anım terhis belgesini alıp sabah 6 da kışladan çıkmaktı. 6 da çıkmak için kışla kapısındaki nöbetçi asker sigara parasında istemişti. Tabi vermedim [emoji16] parası olan bedelli yapsın. Hatta parası olan, olmayan birinin bedelli parasını ısmarlarsın [emoji16]

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben bir Asker çocuğuyum.
Babam Jandarma Komanda olarak hep doğuda görevdeydi.
Bizim torpilimiz yoktu hep köylerde , lojmanı olmayan yerlerde görev yaptı. 2000 yılında da günü gününe saati saatine emekli oldu.
Bunu niye belirttim , bende askerliğimi Şırnak şenobada kısa dönem olarak yaptım. Çatışmaya giren tek kısa dönemdik biz (uludere olaylarında oradaydık)
Bu kadar Türk Silahlı Kuvvetlerinin içinde olmama rağmen bende Bedelliyi savunuyorum.
Askerlik bir yaşam şeklidir arkadaşlar. Kimseye zorla askerliği yaptırılmaması gerektiğini düşünüyorum.15-20 Yıl önce babam hep demişti Terörle mücadelede profesyonel ekiplerin gitmesi lazım , bizim yanımıza verilmiş 18 aylık, kurşun sesinden korkan çocukların gitmemesi gerekiyor diye.
Şimdi bakıyoruz bunu bir iş olarak görüp para kazanan profesyonel Rütbeliler mevcut demek ki babamın dediği doğruymuş. Bu işin profesyonelce yapılaması gerekiyor. Bunun zamanla Türk silahlı kuvvetleri yerine getirdi. Umarım askerliği en sonunda Avrupa ve abd deki gibi zorunlu değil bir iş kolu olarak yapabiliriz.
(bu arada kimse benim milliyetçiliğimi sorgulamasın çok pis bozarım)

Diğer bir konu ise Askerlik insana çok şey katar her Erkeğin askerlik yapması lazım efsanesi.
ASKERLİK kendini geliştirmiş bir insana HİÇBİR ŞEY katmaz.
Kendimden örnek veriyim. Ben Eskişehir Anadolu işletme mezunuyum. Yurtta da kaldım, evde de. üniversite sayesinden organizasyonlar yaptık (gençlik festivalleri), başka üniversitelere gittik (Kıbrıs doğu Akdeniz), bir çok arkadaşımız oldu, sevdiğimiz ve hala konuştuğumuz Hocalarımızda. Farklı insanlar, farklı projelerde bulunduk.
Bilimsel makalelerde ve araştırmalarda görev yaptık. Ve liste uzarrr gider. Yani az da olsa kendimizi geliştirmeye çalıştık...
Peki askerlik bana ne kattı... G3 piyade tüfeğinin sökülmesi , deden kalma silahlarla girilen çatışmada şişip tutukluk yapıp tıkanması.
Kapasitesi yetersiz komutanların ve erlerin egolarını tatmin etmesi. Usta birliğine yeni gelmiş erlerin Üst devreler tarafından insanlığa aykırı kötü muamelesi. Boşda duran askerlere sırf iş olsun diye saçma sapan işlerin verilmesi.Liste uzar giderrrrrrrr
Yani bana HİÇBİR ŞEY vermedi. Askerdeki 15 kişilik arkadaş grubundan bile sadece 2-3 kişi ile görüşüyoruz. Oda 5-6 ayda bir.
Kendini geliştiren bir insana (bunun tabiki üniversite ile alakası yok) askerlik ömründen geçen gereksiz bir süredir.

Kısaca arkadaşlar maddi durumunuz yetiyorsa kesinlikle bedelli yapın.

Arkadaşlar neden herkes almış başını bir bedellik diye nağralar atıyor ? Bizlerde askerlik yaptık hem öyle boş boş nöbet tutarak değil 1998-2000 arasında tunceli ve bingöl sınırında ve bu bölgelerde sürekli gezici bir birlikteydim inanın o şartlar anlatılmaz kaç askerimi, kardeşimi üssümü şehit verdim inanın bilmek istemezsiniz. Biz canımızı verirken vatanımız için verdik ve şimdi malesef görüyorumki vatan eski vatan değil ama genede ben bedelliye karşıyım bir TÜRK olarak herkes askerliğini yaşamalı. Orda ne kadar saçma sapan insanlar olsa da, insanın sabrını fazlasıyla zorlayan durumlar ile de karşılaşılsa da gidip onlar ile birlikte olmalı ve arkadaşlık etmeli. Çünkü inanın bunlar bile insana farklı bir yaşam açısı katıyor yaşadığımız dünyanın biz ve çevremizden ibaret olmadığını anlıyoruz. Bu yüzden benim kendi şahsi fikrim olarak ben bedelliye karşıyım iyi yada kötü tüm vatan evlatları gidip askerliğini yapmalı dünyanın toz pembe olmadığını bizim sosyal çevremizin haricindeki insanların neler yaşadığını bilmeli diye düşünüyorum.

Ben bedelli askerlik döneminde askerliğimi kısa dönem olarak yaptım. Arabamı satsam 2 tane bedelli parası çıkardı ama yine de gittim. Gider gitmez de pişman oldum. Omuzum çıktı ve ben 3. günün akşamı doktor görebildim o ana kadar ilgilenen olmadı. Kendi başımın çaresine baktım. Eğitim nöbetler falan hiçbir zaman sorun olmadı ama kendimi hiç o zamanki gibi değersiz gereksiz hissetmemiştim. Askerdeyken içtimadan kaçan nöbette uyuyan hatta yerini erkenden terk eden hasta ayağına sürekli rapor alan birçok arkadaşımın da sosyal medyadaki milliyetçi militarist mesajlarını görünce de gülüyordum. Bedelli yapma imkanınız varsa yapın vatan millet sakaryacılığından bedelliye karşı olan tayfayı da (hepsi değil) pek ciddiye almayın ben askerde gördüm ciddiye alınacak tipler değil

Burada konu bence adelet. Askerlik olacaksa herkese olsun, olmayacaksa kimse gitmesin. Memleket coğrafyası ve hassasiyetleri belli .adaletsİzliğe karşıyım. Vatan görevini kimi peşin kimi zamanı belkide canı ile mi.ödemeli .parayı verip birde 1 ay askerlik mi.yapacağız deniyor. Önemli olan devlet halk için mi.var parası olan için mi. Konu bu

16 ay yapmıştım. 265. Dönem asteğmen olarak. İster istemez katmanlar halinde yaşıyoruz. Asker tüm katmanların harmanlandığı bir yer. Toplumu etüd etmek için güzel bir yer. Cidden fıkra gibi komik şeyler yaşıyor insan. Sıkıntısı da var elbet. Ama yapmaya değer benim bakış açıma göre. Bedelli yapana da saygım var ama adaleti zedelediğini düşünüyorum. Hoş askere gitmek istemeyenler her devirde bir yolunu bulup gitmiyordu zaten.

Bedelliye karşıyım. Adalet kavramına aykırı. Ben de işimin olduğu dönemde askere gittim, hem de yedek subay olarak 1 yıl. 9 ay boyunca komutanı olduğum sınır karakolunda sayısız çatışmaya girdim. Evet maaş aldım ama bana kalsa kısa dönem yapatdım elbette.
Profesyonel askerlik tercih edilecekse, askerlik herkes için kısalsın. Üniversite mezunları 1 ay, diğerleri 3 ay yapsın mesela.
Ayrıca Türkiye'nin kara sınırları o kadar uzun ki bu sınırı kontrol altında tutmak için çok ciddi sayıda asker gerekli.

Kendi yaş grubum için konuşuyorum.

Dedelerimizle , babalarımızın eğitimleri arasında çokta fark yoktu, Keza benimle babam arasında da eğitim sistemi bakımından çok fark yok. Ancak 90'lı yıllardan sonra dünya çok hızla ilerleri , 2000 'li yıllarca aradaki seviye farkı iyice açıldı.Şimdi uçurumlar var. Bırakın benzeri bir eğitim sisteminden geçmeyi , artık baba , oğlunun konuştuğu dili bile anlayamıyor.

Yani dünya artık çok hızlı ilerliyor. Diplomasını aldığınız meslek dengeleri günden günde değişiyor.Askerlik yapıp geldiğinizde eğer öğrendiklerinizi unutmamayı becerseniz bile , fakültede aldığınız bilgiler çoktannnnn " Tedavülden " kalkmış oluyor. Bundan dolayı askerliğini yapmamış genç arkadaşlara , bir ağabeyleri olarak tek tavsiyem

Eğer meslek sahibiyseniz , ve mesleğiniz bilgisel olarak her daim güncel kalmayı gerektiren bir meslekse ,ve bu mesleği yapmaya devam etmek istiyorsanız askerliğinizi bedelli olarak yapın. Eğer ticaret yapıyorsanız ve askerlik zamanı süresinde ticaretten elde edeceğiniz gelir en azından bedelli için ödeyeceğiniz kadar kazanıyorsanız , yine bedelli gidin. Eğer usta veya zanaatkarsanız ve icraa ettiğiniz meslekte yerli üretimi temsil ediyorsanız , yokluğunuzda insanlar ithal ürünlere yönelecekse , yine bedelli olarak gidin.

Her Türk asker doğar ama bu ülkenin, şu an için Mühendise , mimara , tüccara , zanaatkara ve değer üreten tüm insanlara her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı var.

Askerliğimi bende 2000 yılında uzun dönem olarak yaptım gitmeden önce bende askerliğin hayatımdan çalınan 18 ay olarak görüyordum fakat gittikten sonra askeriyedeki ortamı ve insan çeşitliliğini gördükten sonra hayat hakkında az şey gördüğümü düşünmüştüm (bu arada askere 25 yaşında gittim) asker ocağı bu toprakların insanının her türlüsünden oluşuyor buna faydasız işe yaramaz madde bağımlısıyla son derece dürüst işini iyi yapan insanlarda dahil bu kadar karışık insanı eğitmek ciddi mesele bu işi doğru düzgün yapamıyorsan o ordu kuru kalabalıktan başka birşey olmuyor. Ordunun sayısı 1 milyon işe yaramaz adamdan oluşacağına 250 bin işini doğru yapan askerden oluşturdun mu daha etkili bir ordu olacağını düşünüyorum bu yüzden askerlik becerilerinden yoksun adamların bedelli askerlik yapmasında bence sorun yok ama bedelli askerlikten gelen paralarında ordu için harcanmasını doğru buluyorum.askerlik yapmanında gönüllülük esasına göre yapılıp karşılığında da ciddi ücretler ödenmesi gerektiğini düşünüyorum işe yaramaz abuk subuk adamların askere alınıp o ortamı bozmalarını da tasvip etmiyorum

@berberci
Kimsenin göz yumduğu yok adam koca telefonu mabadına sokuyor, kanunlar da adamı o kadar aramaya izin vermiyor. Sonra gelsin böyle saçmalıklar.

@ahmet1905
Yemekleri, kıyafetleri ve bilimum her türlü gideri eşinden, dostundan, amcanın oğlundan, damadından falan alırsan bence sıkıntı yok. Win win.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Benim babamda emekli asker oda bana bedelli yapmam gerektiğini söylüyor ama içimdeki his git askerliğini yap diyor.

Biraz mantıklı olmak lazım. Bu konu elbette eğitimle de ilgili. Ben olaya hümanist ve antimilitarist önermelerle yaklaşmayıp daha basit konuşacağım: Bir insan 16 yıl boyunca sevdiği mesleği icra ederek yaşamını sürdürmek için dirsek çürütüyor. Askerlikle uzaktan yakından alakası yok, merakı da yok. Bu adamı askere gönderseniz ne olur göndermeseniz ne olur? Kimse kimsenin toplumsal yargısına yaşamak zorunda değil. Sadece aynı ülkenin sınırları içinde yaşayan bireyleriz. Aynı görüşleri paylaşmak zorunda olmadığınız gibi aynı görüşleri paylaşmadığınız için birbirimizi hiçbir münasebetle yargılayamayız. Herkes uzmanlaştığı ve uzmanlaşmak istediği mesleği icra etmeli. Hükümetten pek hoşlanmasam da askeri konuda attığı adımlar beni sevindiriyor. Avrupa'nın en az 30 yıl gerisinde kalmış bir ülke olarak ancak herkesin işini iyi yaptığı bir ortamda ivme kazanabiliriz.

Ben kısa dönem yaptım. 337. ksd Samsun'da.

Hiç unutmam uzun dönem arkadaşlar beni çok mu seviyorlardı yoksa gerçekten mi bilemiyorum, sürekli "poşet" diye dalga geçerlerdi :D

En sonunda birisine dedim : Doğru, ben poşetim. 5 ay 5 Gün alıyor benim poşet. Sonrası ben kaçar. Sen Çuvalsın 400 küsür gün doldur doldur bitmez diyordum :D

Başlar yavaşça yere eğilir, hüzünlü bir sesle verdiği cevap : Haklısın abi :komik::koptum:

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Şöyle bir durumda var, askerliği bedelli yapacaklar hali hatırı yerinde olan kişiler olacaktır. Hayatın alt kademesinin sillesini yememiş olanlar olacaktır, özellikle bu aşamalardan geçenlerle aynı ortamda kalmaları ister istemez sürtüşmeye sebeb olacaktır,bu insanın doğasında var. Bende kısa dönem yaptım, tertiplerden birisi yol iznini biraz uzattığı için bizden bir gün sonra çıkması gerekti. Adam pek belli etmiyordu ama biz çıkarken içi içini yiyordu. :DHani bir yolu bulsa bizide kendiyle çıkaracaktı.:)

Bence düzeltilmesi gereken konulardan biriside bu askerlik mevzusu.
İnsanları kısa dönem olsun uzun dönem olsun aylarca hayattan soyutlanıyor,düzenleri bozuluyor. Peki bu kişiler, on numara asker olabiliyor mu?Bir çatışmaya girecek olsa,karşıdaki düşmanı alt edebilecek yeteneklerle donatılıyor mu? Yoksa sadece nöbet tutma,bir kaç el atış yapma, onun dışında ne iş olursa yapma şeklinde gün mü dolduruyorlar?Bence askerler özel eğitimli,ücretli sürekli kişilerden oluşmalı. Onun dışındakiler,uzun dönem kısa dönem,bedelli ayırtı yapılmadan bir ay fiziki şartları elverdiği mühletçe tam donanımlı askeri eğitimlerden geçirilmeli. Bunlar ne olmalı,hemen hemen her türlü silahları kullanabilecek konuma gelmeli,baskın,sızma,savunma vs gibi konularda az çok bilgi sahibi olmalı.Bilemiyorum yani,kısacası teskereyi aldıktan sonra bir seferberlik olması durumunda işe yarayacak şekilde makinanın bir parçası olabilmelidir...Yoksa,10 tane mermi sıkıp, nöbet tutup, getir götür yapıp zaman doldurduktan sonra bir savaşta doğaçlama yapmaya kaldıktan sonra askerlik yapmasının ne önemi kalıyorki?
Bedelli mevzusuna şahsen sıcak bakıyorum, bu ülkenin askere ihtiyacı olduğu kadar,askerlerin ihtiyaçlarını tamamlanması,savunma sanayisine sermaye ve destek için ekonomide şart.

@ahmet1905 hocam o yemege denizlide çılbır derler. Üzerinde de salça sosu varsa çok güzel olur.

@Mehmet Nejat Karahan vergi veren, askere giden, parasıyla tapusuyla harcıyla ... ev sahibi olan, kanunlara kurallara uyan enayiymis.

Geri