Daha evvelden bir kaç kez forumda sağlık sorunumla ilgili bir kaç satır birşeyler yazmıştım.
2 kere pnomotoraks ameliyatı geçirdim ( Akciğerin patlaması, sönmesi diye bilinir halk arasında )
Sağ akciğerimi ilaç vererek kaburgalarıma yapıştırdılar.
Sol akciğerimin ise bir kısmı alındı...
Konuyla ilgili, defalarca askeriyeye gitmiş GATAYA sevk edildim ve oradaki doktorlar tarafından muane dahi edilmedim. Ameliyat raporlarıma, patoloji raporlarımı açıp okumadılar bile. İnsan akciğerimi dinler onu dahi yapmadılar. Yaptıkları tek şey ASKERLİK YAPABİLİR ! Doktor bey bunun kararını nasıl verdiniz ? O bahsettiğin ameliyat öyle olmuyor böyle ameliyat izimi olur ufacık ufacık hiçbirşeyin yok....
Aldım raporumu paşa paşa şubeye gittim durumuma itiraz ettim tekrardan sevk ettiler, bu sefer başka doktor söylemler ise aynı ASKERLİK YAPABİLİR! En son doktora dayanamayıp şunu söyledim doktor bey ben askerlikten kaçmıyorum, beni çürüğe ayırın diyede uğraşmıyorum. Ancak kendi doktorumun söylediği 10kg üzeri ağırlık ömrüm boyunca taşımamam, yüksek efor sarf etmemem, tozlu ve basınçlı ortamlarda bulunmamam, uçağa bile binmemem gerektiğidir. En azından bir muane ediniz sizde emin olun, benimde içim rahat olsun askere gittiğimde bileyim ki devletimin doktoru beni muane etti raporlarıma baktı ve bu karara vardı.
Cevap ise şaşırtıcı değildi biz buradayız sana birşey olursa keser tekrar diker iyi ederiz seni ASKERLİK YAPABİLİR !
Yıllar yıllar sonra GATA kapatıldı ve muane için artık devlet hastanesine sevk ediliyorduk. Nüfusumun kayıtlı olduğu RİZE ye gittim devlet hastanesine sevk ettiler aynı şey... Muane dahi edilmeme, doktorun odasından kovulmam, yüzüme dahi bakılmaması, raporlarıma bakılmaması... Yıllar, yıllar sonra da aynı şey herkes başından savıyor. En son göğüs hastalıkları bölümü zor bela spor yapamaz, tozlu ortamda bulunamaz raporunu verdi. Bu raporuda benim çirkefliğim sayesinde verdiler zor bela solunum testine soktular beni birde astımım çıktı aa sen askerde spor yapamazsın olmaz ki bu dendi.
Bende yıllarca bekledim Vatani görevimi sağlığımı da düşünerek doğru bir şekilde yapabilmeyi. 21 günlük askerliği bir bedel karşısında ( Bu bedeli ödemek için özel hayatımdan verdiğim fedakarlıkları bir bilseniz... ) yapacağım. Ben buna devlet tarafından mecbur bırakıldım. Devletimin doktoru beni muane dahi etmedi geri hizmet raporunu bana 4 yıl önce verselerdi ben zaten askerliğimi çoktan yapmış olacaktım....
O doktorlara hakkım helal değildir...