Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İngiliz kadın bisikletçi Türkiye'deki tacizi anlattı: Ben de insanım...

Bu zihniyet yüzünden lawrence gibiler geldiler ülkeyi parçaladilar bu kadar toprak bıraktılar bize.
Osmanlı İmparatorluğu'nu Lawrance gibiler değil, Osmanlı hanedanı ve onların işbaşına getirdiği beceriksiz askeri bürokrasi parçaladı. Lawrance gibiler halihazırda çökmekte olan, yönetim sistemi iflas etmiş bir imparatorluktan kopmak isteyen milletlerin ayrılmasında katalizör vazifesi gördü sadece.

"Bu kadarını" diyerek küçümsediğiniz toprakları da kimse bize lütfedip bırakmadı. Her bir karışı savaşarak, bedel ödenerek, işgal kuvvetlerinden söke söke alındı.

Not: Şimdi whataboutism diyeceksiniz ama buraya "Kendi ülkenizi b.kluyorsunuz" diye yazan adam başka bir mesajında ülke gümrüğünden kaçak mal sokmak için yol-yordam araştırıyor :) İşte buna Anadolu İrfanı diyoruz...

Scudo
Not: Şimdi whataboutism diyeceksiniz ama buraya "Kendi ülkenizi b.kluyorsunuz" diye yazan adam başka bir mesajında ülke gümrüğünden kaçak mal sokmak için yol-yordam araştırıyor :) İşte buna Anadolu İrfanı diyoruz...
:koptum: :koptum: :koptum: :koptum: :koptum: :koptum: :koptum: :koptum: :koptum: :koptum: :koptum: :koptum: :koptum:

Reşad Ekrem Koçu okuduğunuzda, Osmanlımızdaki ayyuka çıkmış eşcinselliğin lirik edebi dili ile şaşırırsınız.

Kendi ülkenizi b.. klamaktan başka bir şey sevemeyen ne kadar sayı fazlalığı var. Bu zihniyet yüzünden lawrence gibiler geldiler ülkeyi parçaladilar bu kadar toprak bıraktılar bize.
Kendi ülkemizi karalamak değil bu. Tam tersine bu kara lekelerden kurtulalım diyoruz. Nasıl olur bu? Cehaletle savaşarak olur, oy hakkımızı entelektüel ve ekonomik kalkınmayı önceleyecek kadroları iş başına getirerek olur. Kendi cebini düşünen, "hurra Darül Harp'teyiz, bize herşey serbest, teröristleri meclise çağırmak da, Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyen kadın teğmene yönelik tecavüz tehditlerini ifade özgürlüğü diye geçiştiren savcıları atamak da serbest" diyen yoz yobazları başımıza getiren de söz konusu bisikletliye saldıran tiplerin içinde bulunduğu toplumsal kesim. Bunlardan ve bunların Suriyeli, Afgan "kardeşlerinden" üç-beşinin bulunduğu bir ara sokaktan herhangi bir yakınınızın geçmesine izin verir misiniz, gece veya gündüz?

Yalanım yok, ben o iletiden sonra konuyu tümden engelledim. Zaten o şeyi gümrükten geçirmeyi düşünen kişiyi de daha önce engellemiştim.
Kendimce "20'lerinde bir insan neden elektrikli motora binmek ister ki" diye de düşünmedim değil.
Kimse cevap verme zahmetinde bulunmasın, benim kendi içimizde bir soruydu bu.😏

Can Çelik'in bile gözden kaçırmış bu detayı. "Anadolu irfanı" olarak adlandırılıp canlı veya cansız her şeye maalesef hallenen kişiler için sorun teşkil etmeyecektir.

gelelim "kendi ülkenizi b.kla...." kısmına sadece gerçekleri yazıyor veya söylüyoruz. Yoksa kimsenin bir yere iftira attığı yok. Siz de kendi bir kaç azınlık kalan akrabalarım gibi sabah akşam trt haber ve ahaber izliyorsanız bu düşüncede olmanız normal. Çünkü bu kanallara bakarsan ülkede her şey tıkırında enflasyon düşüyor, işsizlik azalıyor şeklinde aktarılıyor. Ulusal kanallar çok karamsar olmasa da yine cinayet, şiddet gibi haberleri gösteriyor. Ama internette belirli platformlarda ise gerçek kaçınılmaz şekilde çıkıyor. Zaten zırt pırt gelen yasaklamalar ve yavaşlatmanın sebebi internetteki dezenformasyon ile mücadeleden çok bu gibi durumları etkiliyor.

Son bir örnek vereyim. Şu an üyesi olduğum dağcılık ve arama kurtarma kulübünün kurulmasında bir yerde yardımı ve desteği olan, AKUT 'un kurucularından 99 depreminde sahada görev yapmış olan Nasuh Mahruki YSK'nın internet üzerinden yapılacak seçimler ile ilgili aktardığı bilgisine yazdığı yazıdan dolayı "halk arasında korku, panik ve endişe yaratacak şekilde kamu düzenini ve iç ve dış huzuru bozacak yalan haber paylaşmak" suçundun tutuklandı. Yani şimdi biz bunları söylüyoruz diye "b*k atma" yapıyorsak daha da diyecek bir şey yok. Aslında daha çok şey yazmak istiyor insan ama buradaki mesaja bile kudurup cimere şikayet edecek insanların olduğu aklıma gelince susuyorum.
Zaten şu kısımda aktarılan mesaj her şeyi özetliyor, daha fazla yazmaya gerek yok.

Din ve milliyetçilik diyorum size arkadaşlar.. Bu kadar basit.. En ateist memleketlerde bile böyle haberler çıkmaz..Niye? Teoride en ahlaklı, en efendi, en kibar , en dürüst insanların , ülkenin Türkiye olması gerekiyor ama değil... Niye?

Gerçekten yakın tarih bakın bu resimdekilerin hepsi şimdi süper medeni, ahlaklı dediğiniz insanların anneleri, babaları. Tek bir cesur adam var içlerinde işte gerçek ahlak sahibi insan kalabalıklara rağmen nazi selamı yapmayan insandır benim gözümde. İşine gelince en ahlaklı kesilip sonra fırsatını bulunca iş çeviren değil. Bizim milliyetçiğimiz de bu kadar oluyor işte yapacak birşey yok. Lafın özü Almanya o faşiştlikten bu hallere geldiyse bunu araştırmak lazım Anadolu halkı böyle şöyle demek yerine. 1 karış mini etekle geziyormuş annemler bir Allah ın kuluda kafasını çevirip bakmıyormuş hadi bilim adamları bunu da açıklasın.
1732186384801.png

Gerçekten yakın tarih bakın bu resimdekilerin hepsi şimdi süper medeni, ahlaklı dediğiniz insanların anneleri, babaları. Tek bir cesur adam var içlerinde işte gerçek ahlak sahibi insan kalabalıklara rağmen nazi selamı yapmayan insandır benim gözümde. İşine gelince en ahlaklı kesilip sonra fırsatını bulunca iş çeviren değil. Bizim milliyetçiğimiz de bu kadar oluyor işte yapacak birşey yok. Lafın özü Almanya o faşiştlikten bu hallere geldiyse bunu araştırmak lazım Anadolu halkı böyle şöyle demek yerine. 1 karış mini etekle geziyormuş annemler bir Allah ın kuluda kafasını çevirip bakmıyormuş hadi bilim adamları bunu da açıklasın.
323312 dosyayı görüntüle
En önde olsaydı alırlardı merkeze. Çocuk yapsa kafasına mikrofon vururlardı. Şaka bir yana, yine efsane olurdu.

En önde olsaydı alırlardı merkeze. Çocuk yapsa kafasına mikrofon vururlardı. Şaka bir yana, yine efsane olurdu.
Dalmıştır o ya, ben de askerde eğitim taburunda hep dalardım uzun süre bekleyince yanımdaki arkadaş dürterdi yoksa nazi Almanyasında protesto felan mümkün değil.

herkesin kendine müslüman, kendine miliiyetçi, kendine dürüst ama özünde cebinin dikine gittiği yerlerde, hamaset olur, yalan olur, hırsızlık olur, adamsedecilik, bananecilik olur.

"Can Çelik" derken, "Can Çelik bile" derken?:snzdglsn:
Alperen ne yapmak istemektedir, nereye varmak istemektedir?

Bana kalırsa @Can Çelik beyi hedef gösteriyor. 😁

Durun yapmayın, haşortman ve röpteşambr ikilisi olarak ittifak oldunuz vuruyorsunuz. "Can Çelik bile" derken forumda o kadar insanla haşır neşir birisi bile dış görünüşe aldanıp kaçırabiliyor manasında demek istedim. Zaten en son kendisini etiketlediğim bir yorumdan sonra mesaj ile "beni bilmem kim ile aynı mesajda alıntılama" diye sitem etti daha da kinlendirip kafama fixie kadrosu fırlattıracaksınız.

(link) ilgili linkteki hanımefendi vaktiyle Türkiye'den geçerek bir videosunda yolda sözlü tacize uğradığını ama bunun Türkiye'ye özgü bir şey olmadığını, yolda olduğu sürede Almanya ve Balkan ülkelerinde de bunu yaşadığını anlatmıştı. Hatta sırf bu gibi durumların tüm ülkeye yansıtılmaması gerekiyor tarzında da devam etmişti.

Can Çelik bile" derken forumda o kadar insanla haşır neşir birisi bile dış görünüşe aldanıp kaçırabiliyor manasında demek istedim
Haşır neşir mi :bsmagryr:
@Can Çelik dış görünüşe aldanıyormuşsun Alperen öyle diyor.
12a4a60ba81ff6c55358249ef8f15c6b.jpg

Bu tür hikayeler gerçekten üzücü ve düşündürücü. Bisiklet gibi açık hava aktiviteleri, insanlar için özgürlük ve keşif anlamına gelirken, maalesef bazı kadınlar için bu deneyim, cinsel taciz ve rahatsızlıklarla gölgelenebiliyor. Frances Grier’in Türkiye’de yaşadığı taciz olayları, yalnızca bisikletçilerin değil, genel olarak seyahat eden kadınların karşılaştığı zorlukları da gözler önüne seriyor. Kültürel ve toplumsal kalıplar, cinsiyetler arası eşitsizlikleri pekiştirebiliyor ve bu durum, özellikle Batılı kadınları hedef alabiliyor. Grier’in de vurguladığı gibi, dünya üzerindeki birçok kadının yaşadığı bu tür tacizler, toplumsal farkındalık ve eğitim gereksinimlerini bir kez daha gözler önüne seriyor. Hem Türkiye'deki hem de dünya çapındaki bu tür olayların daha az yaşanması için toplumsal bilincin artması büyük önem taşıyor.

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
Geri