Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnternetten vs. Mağazadan alışveriş

Tuncay K.

Aktif Üye
Tepki
31
Bisiklet
Merida
Arkadaşlar sanırım Sedona 341 almaya karar verdim gibi... bugunde deneme ve görme fırsatım oldu.
Ancak bi sorun var :D

bu bisikletide kadiköyde buldum. aracım olmadıgı için bisiklet ile ordan tuzla'ya kadar binip gelecegim.
bu durumda söylemek isterim ki
- Yeterli kondisyonum yok. 6-7 yıldır bisiklete binmedim.
- kask , eldiven , pompa, yama gibi bisiklette sorun olursa müdahale edebilecegim aletlerim olmayacak yanımda.

yaklaşık 30 km mesafe var. kendime güvenim tam ancak bisiklette veya yolda başıma bişey gelirse diye endişeleniyorum.
Sizce bu mesafeyi sorunsuz gelebilir miyim ?

Yoksa hiç riske girme internetten sipariş ver evine gelsin mi dersiniz ? tabii birde bunun kurulumu var. sanırım gidon , ön teker takılıyor ? vitesler ayarlı mı onuda bilmiyorum açıkcası...

Siz böyle bi durumda ne önerirsiniz bana, hangi yolu tercih etmeliyim ?

Scudo
Tuzla'dan caddebostana kadar sahil yolu var. Bisiklet yolu da var. Yol düz olduğu için bisiklet yolunu da hesaba katarsak Tuzla'ya dönerken zorlanacağınızı sanmam. 5 km de bir 5 dakika dinlenseniz hiç bir sıkıntı yaşanmayacağınızı düşünüyorum. Bence o kadar bile ihtiyacınız olmaz. Sadece seleye alışmak ile ilgili bir problem olabilir. İnternetten alımı önermem.

Bence antremansız birisi için 30 km az bir mesafe değil vücut hamlar yaklaşık bir hafta rahatsız olabilirsiniz. Bana göre mağazadan daha uygun bir fiyata bulduktan sonra internetten almak mantıklı birşey genelde tutar çok olacağından kargo da üzretsiz oluyor. Kutunuzla beraber ilgili markanın servisine zaten ücretsiz montaj/bakım yaptırıyorsunuz. Ondan sonra artık yavaş yavaş ısınmak size kalmış. Yine diyorum bence, en başında işten soğumak, alır almaz yeni bisiklette sorun yaşamak can sıkıcı olabilir.

Merhaba, internetten alırken bazen sorun yaşayabilirsiniz; sitenin güvenilir bir site olmasına dikkat etmeniz gerekir.. İnternet üzerinden alırken pazarlık ihtimali ortadan kalkar; sunulan fiyat tek fiyattır.. Bu tarz dezavantajları olur; ama bazı durumlarda da şöyle avantaj olur; bazen internette daha uygun fiyata bulunabiliyor; magazada gorup begenip guvenilir bir siteden daha uyguna almak zaman zaman hepimizin yaptıgı birsey (özellikle elektronikte).

30km aslında uzun bir mesafe degil; fakat kask vs. olmaması ve uzundur binmemiş olmanız birer dezavantaj.. Bazı bisiklet firmaları böyle durumlarda anlasmalı oldukları kargo ile şehir içi dahi yollayabiliyor; bunun icin illa internetten almanıza gerek yok.. Gidin magazaya ve durumunuzu bahsedin; kargolar mısınız diye sorun.. Hatta Ankara'da bazı firmalar kendi araçlarıyla teslim edebiliyorlar bile.. Belki de o an olmasa bile sizin el sıkıştıgınız gunun aksamı dükkanı kapatıp evine giderken yolunu biraz uzatıp size yakın bir yere getirebilirler bisikletinizi; bunu da bir sorun derim..

İnternetten almayı dusunurseniz de forumda bazı adı gecen siteler var; bunlara dikkat edin.. Aynı gün kargo der ama ürün elinde yoktur sizi 8-10 gun bekletir, farklı renk gonderir vs..

Demem o ki, öncelikle gorustugunuz firma ile bu konuyu da görüsün, eger internetten almayı dusunurseniz de alısveris yaptıgınız firmaya dikkat edin.. Kararınız kesinlesitiginde, eger interneti secerseniz siteler hakkında tekrar buradan yardımcı olmaya calısırız, diger forum dostları da yardımcı olacaklardır eminim..

Bisiklet demonte halinde alacaksanız otobüs kullanabilir, kurulu vaziyette ise haydarpaşadan pendiğe tren ile geçebilirsiniz.

Zaten sonrasında en fazla 15 km var. Artık yavaş yavaş selametle...

Fiyat konusunda esneklik yapmıyorlar.
Sadece nakitte indirim yapıyorlar o da bana uymaz bi anda 1200 lirayi adama veremem. (aslında veririmde işime gelmiyor diyim) :D
Şuanda bankadan haber bekliyorum harcama sözüne karşılık Puan kazanma ihtimalim olursa kredi kartıyla almam daha avantajlı olabilir.

unutmadan birde kredi kartı tek çekimde az bi indirim oluyor.
takside bölersem sadece vade farkı eklemeden fiyatı neyse o şekilde alıcam.

Renk konusunda sıkıntı yok aslında tek renk var çünki :D

Aslında ben kadiköyden gelirim sorun olmaz güvenimde var. sadece lastik patlar mı ? şans ya böyle bi durumda patlar :D

Biraz Garip olucak ama bisiklet yolundan gelirsen tuzlaya doğru teker büyük ihtimal teker patlar normal araç yolunda patlama riski daha az bisiklet yolunda malesef insanların içtiğin içeceklerin cam parçaları olabiliyo onlara dikkat et derim. Kadıköyden tuzlaya geliş antremansızsan seni yorar pek hız yapmadan yavaş gelirsen 3-5 saate gelirsin . Şimdiden hayırlı olsun :)

ben senelerdir o güzergahi kullanıyorum lastik en az bir kere filan lastik patlatmışımdır eskiye nazaran artik cam kırıkları daha az rastlanıyor. hatta suan bitmeye yakın ultremo kullanıyorum gene patlak sorunu olmuyor.

mesafeye gelince de evet hamsanız uzun bir mesafe sahilden gidebilirsiniz ama bir kaç gün hamlık çekersiniz bir rüzgarlı bir güne denk gelirseniz zorlanabilceginize aklınızdan çıkarmayın en iyisi tren veya metro ile pendik yada kartal gidip oradan devam etmek olabilir.

Peki dükkandan gidip alırsam bana sanırım hazır kurulmuş olanı verecekler dimi ? Bu bi sorun yaratır mı ?
Yoksa hazır açılmamış, kutusunda sıfır mı almalıyım :D

internette varsa sakın mağazadan alma. Mağazadan alırsan iade şansın yok, bisikletten umduğunu bulamadıysan kolay kolay iade edemezsin ama internetten alırsan hiçbir sebep göstermeksizin 7 gün içinde (hatta son torba yasada 14 e çıkmıştı sanırsam) iade edebilirsin. Zamanında 2 yıl garanti veriyor deyip servis ağına güvenip salcanodan bisiklet almıştım. Jant ayarı, lastik değişimi vs. uğraşmam dedim. Aptallığıma doymayayım garanti belgesini okumadan aldım, meğerse o hizmetler garantiye dahil değilmiş. Daha kötüsü belirli aralıklarla salcano servislerinde bakım yaptırmassan garanti de iptal oluyormuş :mad: Aldıktan 6 gün sonra iade etmek istedim, edemedim. Eğer internetten alsaydım hiçbir sebep göstermeksizin iade edebilirdim (kargo margo herşey satıcıya ait hani). Şimdi jant ayarı, fren ayarı, ufak tefek temizlik işlerini mecbur öğrendim napıyım.:(

Şunu yapabilirsin, mağazada gider bakar beğenirsin ama alırken internetten alırsn, bu da bir alternatif mümkünse

ben senin yerinde olsam atlar bisiklete evime öyle dönerdim, lastik patlamasından korkuyorsan yanına bir patlak setiyle pompa al at sırt çantana suyunu da koy bas git , elini korkak alıştırma:)

Ben senin yerinde olsam 30 kmden korkmam yavaş yavaş giderdim evime :)

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

benzer sorun bende de var ama bisikleti canlı gözle görme fırsatım olmadı birde alacağım bisiklet mosso servis yok ama ümit bisiklet servisleri hizmet veriyor onunda burdaki servisine güvenmiyorum adam daha çok motor tamircisi ( birazda bende ön yargı var) intten alınca da kutu içinde eksik yada sıkıntılı ürün çıktığını da forumlardan duyunca bence en mantiklisi mağazadan almak kalıyor seç beğen al dönüş için hiç olmadı kiy paraya taksiye bin yada nakliye tut derim

merhabalar;
internet üzerinden "bisikletciden.com" üzerinden salcano astro 29 v almış bulunmaktayım. İki gün içinde sorunsuz bir şekilde aldım. Henüz kurulum yaptıramadım en kısa zamanda resimli paylaşım yapmak niyetindeyim. Şimdilik söyleyebileceklerim içinden ücretsiz kurulum kuponu ve ikinci bakım kuponu çıktığı. Sormak istediğiniz herhangi birşey olursa cevaplamaktan memnun kalırım çünkü sipraişi vermeden önce ciddi uzun bir araştırma yaptım ve özellikle bu forumda da ilgili paylaşımlar gördüm.

kesinlikle internet uzerinden (guvenilir olmak şartıyla) almanı tavsiye ederim bi arkadaşim magazadan aldı 15 gundur bekliyor :(

• Beğen
Tepkiler: hsnbykkls
Ben kliksadan salcano yol aldım. Kutu geldi. Evime yakın salcano bayiisine sordum, işime yakın salcano bayiisine sordum. Biz kurulumu sadece kendi sattiklarimiza yaparız dediler. Ücret isteriz sizden dediler. Şikayet edeceğim salcanoya dedim. Et dediler. Salcanonun mail adresi bile yok. Öyle cumhurbaşkanına yalakalik yapmakla bisikletci olunmuyor. Bisikletin geometrisi bile belli değil. Neyse kurulum yapan bir bayii buldum. Kurulumu yaptırdım ama adamlar sadece bağladı verdi. Gidon boğazı yamuk arka freni ayarlamamislar. On teker yalpalama yapıyor. Küçük aynaya zor geçiyor. Yuhh olsun salcanoya..internetten salcano almayı onermiyorum.

• Beğen
Tepkiler: minolta35 ve hsm
Güvenilir bir siteden almak daha faydalı.

Ben olsam bisikleti kurulu bir şekilde alır eve dönene kadarda dinlene dinlene gelir test etmiş olurdum. Ayrıca bisikleti bir dükkandan alman yani bir bisikletciyle aranın iyi olması her zaman iyidir.

• Beğen
Tepkiler: minolta35
Geri