Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

IRC Avantage Pro

Baki Berk Kayalar

Forum Bağımlısı
Tepki
1.151
İlkbahardan bu yana bu lastiği kullanıyorum. Çifti 18 lira civarı olan, ucuz ama kaliteli bir lastik. Asfalt için ideal. Virajlarda yana fazlaca yatmaya izin veriyor. Isınan asfalttaki performansı oldukça iyi. Islak zeminde dişli lastiklerden daha iyi yol tutuyor ama yinede kayma yapıyor. Lastikte su kanalları olduğuna güvenip ıslak zeminde kontrolü elden bırakmamak gerekiyor. Islak zeminde bu lastikle yapılması gereken hız en fazla 40-45 km/h. olmalı. Lastiği karda ve buzda deneme fırsatım olmadı ama sonucun pek verimli olmayacağı kanısındayım. Neticede bu kadar kaygan koşullar için üretilmiş bir ürün değil.

Toprak yol koşullarında oldukça başarılı. Toprak yol ıslak olmadığı sürece lastiğin sorun çıkartacağını pek zannetmiyorum ki öyle.. Orman içi gezintilerde (yol fazla kırıcı değilse) son derece uygun. Gevşek zeminler için bu lastik pek uygun değil. Mıcırda idare eder ama iri stabilizede bisiklet tepesinde bu ürünle rahat durmak epeyce zor oluyor. Geçenlerde bir kaç kilometrelik bir çamurlu yoldan bu lastikler varken geçtim. Performansından memnun kaldım. 30-35 gibi hızlarda başıma dert açmadı. Sadece üstümü berbat etti. Lastiğin sesi çok dişli lastiklerden daha az çıkıyor. Biraz hızlanınca o ses müzik gibi gelmeye başlıyor.

Dikkat etmeniz gerekenler sivri taşlı ortamlar. Sivri ucu dışarıya çıkan bir parke yüzünden Kerpe' de bu lastiğimin arka tekerde olanının yanağını 1 cm kadar yırtmış oldum. İç ve dıştan normal iç lastik yaması yapmadan evvel 200 km. civarı mesafe yaptım. Ama yırtıkta genişleme olmadı. Yamaladıktan sonra halen kullanıyorum. Memnunum. Henüz sıkıntı yaratmıyor. Ayrıca cam kırıklarına dikkat etmeniz gerekiyor. Bu lastik cam kırıklarına pek gelmiyor ve çabucak patlayıveriyor. Ben bu lastiği lastik değişimini fazlaca yapmamak için edindim. Genel kullanım, hafif arazi için bence ideal. 10 üzerinden izninizle 7 vermek istiyorum. Kış için yinede el altında bir çift iri dişli gerçek arazi lastiği bulundurmakta fayda var.

Scudo
Fiyatına göre iyi 1 lastik gibi görünüyo. Lastik hakkında bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Baymineral paylaşım için teşekkürler. Bende fiyatı ekonomik olan bu lastik ile Hakan Yazman'ın test ettiği CST'ler arasında kaldım.

benim eski bisikletimde de bu lastiklerden var. asfaltta gercekten sorunsuz kullandım, ancak havası biraz inik olunca gıcırdama yapıyor bol bol.

Soner, eğer bisikletini bindiğin yollarda zemin bozuk ise, çukurlar ve mıcırlar varsa bu lastiği tercih etmelisin.Eğer bindiğim yollar çok düzgün ve mıcırsız diyorsan 1.15"lik CST'yi tercih edebilirsin. Bunun formu CST'ye göre daha geniş olduğu için sorunlu yollardaki yol tutuşu Cst'ye göre daha iyi olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
Bu arada IRC Avantage Pronun iki ayrı kalınlık seçeneği var. Ben geniş olanını kullanıyorum. Geniş olanı genel kullanıma daha uygun gibi. Soner Abi IRC alacaksa geniş modelini alırsa daha rahat eder.

IRC gibisi yok gibi; kaliteli ve ucuz ve lastiğine göre de bayağı bi hafif lastikler üretiyor ve bu özellikleriyle de diğerlerine fark atıyor. Kron gibi bir markanın bunu tercih etmesi tesadüf değil tabi ki..

@baymineral

Ben biraz hız için düşünmüştüm ve o sebepten dolayı daha ince olanı düşünüyorum ama henüz karar vermedim.

Lastiği bugün kuru, taşlı ve yarıklı toprak yolda tekrar kullanmış oldum.

Kesinlikle bu tür zeminlerde zevkle kullanmak için uygun bir lastik değil. Özellikle arkayı kontrol etmek, dengede tutmak zorlaşıyor. Alçak dişleri sayesinde yarım cm. çapından daha iri stabilizede kesinlikle iyi değil.

Fakat yapılış amacında olduğu gibi düz asfalt yolda canavar gibi.

Soner Abiciğim eğer toprak yola* da giriyorsan kalınını tercih etmen çok iyi olabilir. Veya (çok pahalı bir ürün olmadığı için) bunun kalınını alırsınız. Yola gideceğiniz zaman kullanmak üzere de çok az dişli ince başka bir ürün tercih edersiniz.

*Önceden dediğim gibi çok bozuk, fazla taşlı toprak yollar için kesinlikle önermem. Böyle yollarda binersiniz ama lastik yola uygun olmadığından yeterli keyif alamazsınız.

• Beğen
Tepkiler: onaran
birşey belirtmek istiyorum;öncelikle baymineral arkadaşıma teşekkür ederim lastik hakkındaki bilgisi için;ben bu lastiği kerpe yokuşlarından aşağı inerken sağnak yağmurlu havada,78km sürat yaptım...viraja girdiğimde 60km civarı idi...neye givenerek yaptığımı bilmiyorum yeniden yaparmıyım onuda bilmiyorum....:rolleyes: :D

ben genelde şehirde kullanıyorum galiba benim istediğim tarzda bir lastık yağmurlu havalarda pek kullanmam zaten benim şuanki 26x1.95 lik lastiğimden daha az yoracağını sanıyorum fiyatıda gayet uygun olduğu için alacağım büyük ihtimal aklımda 1 2 model daha var lastik olarak "baymineral" bilgilerden dolayı çok saol

@athletic

Benim hayatımın önemli kısmı cst 1.15 lerin üzerinde geçiyor, İstanbul yolları malunuz, özellikle avrupa yakası boğaz yolları bir hayli bozuk, yol çalışması olmayan bir gün yok gibi, söylemem gerekirse önemli bir sorun yaşamıyorum, arnavut kaldırımı yollarda da çok problem olmuyor, kısacası dikkatli olursanız bozuk yollarda bir sorun olmuyor, elbette daha etli bir lastik daha rahat olabilecektir..

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
aynı lastıkten bende kullanıorum bazen arazıye bile girdiğim oluyor lastığin kotu bir yanı var ağır olması tanesı 750 g

Ben şu anda 26*2 cst latik kullanıyorum,bisikletimi daha çok asfaltta kullandığımdan uygun fiyatları nedeniyle ırc yada cst nin asfalt lastiklerinden almak istiyorum.Bilebildiğim kadarı ile cst nin 1.15 ve 1.40 lık asfalt lastiği var fakat ben intrnette ırc marka 26*1.5 dan ince yada daha geniş olanına rastlayamadım.Bir soruya ırc markanın daha geniş asfalt lastiği var diye cevap verilmiş acaba bu modelinin genişliği ne kadar ve nerede bulabilirim.
teşekkürler

bu sene çıktığımız bir bisiklet turunda kullandım bu lastikleri. çanakkale'de sahil yollarından gidiyorduk. etrafta çok fazla deve dikeni varmış. bir günde 10 kez falan patlak tamir ettim. elek gibi olmuştu lastiklerim. sonra pompamız bozuldu, strese dayanamadı. yollarda kaldık. mahvolduk :) bendeki anısı kötü dür o yüzden.

eğer yoldan bir nebze olsun çıkacaksanız, toprak yola girecekseniz kesinlikle içine patlak önleyici şerit çekmelisiniz. lastik çok ince ve yumuşak malzemeden. çok kolay deliniyor.

bunun dışında güzel bir lastik. basit, ucuz, yol tutuşu iyi. asfalt için ideal.

patlak koruması sıfır.

Bu lastikler artık pek bulumuyor diye duydum bugün, o yüzden cst tercih ettim. Sanırım uzun bir süre daha gelmeyecek bu lastikler kalanlar son stoklar olsa gerek...

2 ay önce 26x2.0 olanını Trekking bisikletime taktım. Gayet akıcı oldu asfaltta ama sanki biraz ağır. Onun dışında başka bi sorunu yok önceki lastik Kenda 26x2.05 dişliydi o yüzden fark fazla oldu.

Geri