Scudo Sports

Ironman'e katılıyorum, bisiklet seçimi konusunda yardım lütfen.

uslsy

Marstan Katılan İlk Vejetaryen Üye
Tepki
2.597
İsim
Ömer Uslusoy
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Herkese merhaba. Az çok bazı konularda birbirimize denk gelmişizdir.

Seneye Ironman'e katılmak için kayıt yaptırdım. Bisiklet antremanlarımı Cube Attain SL, 105 Set, Alü bisikletimle yapıyorum. Ekim ayı itibari ile yarışa da götüreceğim bisikletimi alıp birkaç ay onunla antreman yapıp uyum sağlama sürecine başlayacağım. Bütçemi ayarlamak ve doğru bisikleti alabilmek adına şimiden araştırma yapmaya başladım. Aşağıdaki birkaç bisiklet üzerine yoğunlaştım lakin geçekten neyi neden almak lazım çok da fikrim yok. Hatalı bir alım yapmak istemiyorum

Bu konuda sizlerden destek istiyorum. Lütfen bilgisi olanlar bilgi ve önerilerini paylaşsınlar.

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

İlgilendiğim bisikletler;
  • (link)
  • (link)
  • (link)
  • (link)
  • (link)
  • (link)

Scudo
@Mehmet Metin Levent
Benim kayıt yaptırdığım: (link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Murat B.

Evet. Tecrübem olmadığı ve çevremde danışacak kimse olmadığı için mümkün olduğunca olabilecek bisikletlere bakıyorum. Modifiye vs böyle bir bilgim yok maalesef. Bu sebeple konu açtım. Konuda genişleyebilmek adına. Belki bir destek bulabilirim.

@uslsy
"modifiye"den kastım, UCI kurallarına uymayan, zamana karşı bisiklet yarışında kullanamayacağınız bisiklet. Kendi aldığı bisiklet ile zamana karşı yarışa katılan sayısı, ironman yarışlarına katılanlardan çok daha az olduğu için çoğu zamana karşı bisikleti böyle satılıyor zaten. Mesela:

(link)

UCI kurallarına göre; sele arkasında matara taşıyamazsınız, orta göbeğin üstüne bagaj takamazsınız ve alın borusuna entegre su haznesi olamaz. Yani bu bisiklet özellikle ironman gibi uzun mesafe triatlon yarışlarına katılanlar için tasarlanıp üretiliyor.

Merhaba, bence mevcut bisiklet ile de katılabilirsiniz. Time trial bisikletleri pro lar kullanıyor genelde. Fakat yarışta iddialıyım diyorsanız o ayrı tabi.
Bi aksilik olmassa 2019 da ben de katılma niyetindeyim :)

@Murat B.

Teşekkür ederim. Bir tık daha aydınlandım şu anda. :harika: Peki tek öneriniz bu bisiklet mi? Emsal önerileriniz varsa onları da görmek isterim.

@Runandbike

Mevcut bisikletim de yüklendiğim zaman esnemeleri hissediyorum. Daha rijit olan karbona geçmek. Geçerken de aero olan ve bana biraz daha zaman kazandıracak daha stabil çalışan ve hafif bir grup sete geçmek istiyorum.

@uslsy
"Bisiklete binmeden önce yüzülmez, bisiklete bindikten sonra koşulmaz" kuralı kendime şiar edindiğim için bu tip bisikletler hakkında pek bilgim yok. Shiv'i de önerdiğim için değil, örnek olsun diye paylaştım. Gene de birkaç tavsiyede bulunayım:
Bisiklet üstünde aynı pozisyonda 5-6 saat geçireceğiniz için fit çok önemli, bisikleti almadan önce zamana karşı pozisyonu için bikefit yaptırın.
Mekanik vites sistemlerinde vitesler aero uzantıların en ucunda oluyor, frenlerin olduğu dıştaki kollardan tuttuğunuzda vites değiştirebilmek için elektronik vites sistemli bir bisiklet almalısınız.
Jantların performansa etkisi çok fazla, alacağınız bisiklet iyi bir jant seti ile gelmiyorsa 1000-1500€ bütçe de ona ayırmak gerek.

@Murat B.

Şahane bilgiler. Hepsini not alıyorum. Tekrar teşekkürler.

@uslsy abi selamlar.bisikletle ilgili fikrinizin olmamasından yola çıkarak soruyorum? triathlon yaptınız mı hiç? half ironman'e mi katılacaksınız? hedef süreniz ne? illa tt bike almak zorunda değilsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Cocu
3,8 km yüzme , 180 km bisiklet , 42 km (195 metresi de var) bitirmek bile büyük başarı . ben olsam bisiklete değil de maratona odaklanırdım. zamana karşı bisikleti ile aero bir bisiklet arasında ne kadar bir zaman farkı oluşur ? onu da bilenler yazsın . çok bir fark oluşmaz kanısı çıkarsa fayda /maliyet değerlendirmesi yaparsın

• Beğen
Tepkiler: Cocu ve uslsy
@wakizashi çok bir fark oluşur, oluşan zamandan ziyade 6 saat bisiklet üstünde olacak olmanız ve ergonomik aero pozisyonda rahat olmanız gerekmesi.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35 ve Cocu
@hasanalparslang

Evet. Başlangıç Fransa Nice 70.3, sonra aynı sene full. Yüzme ve bisiklette sorunum yok. Koşumu geliştiriyorum. Eski lisanslı yüzücüyüm. Son 5 senedir aktif (haftanın 5 günü) spor yapıyorum. Derece hedeflemiyorum.

İlla TT bike diye bir isteğim yok. Beni üzmeyecek ve işimi kolaylaştıracak doğru bir bisikletle katılmak istiyorum.

@wakizashi
Asladurma Fatih , normal kullandığı yol bisikleti trek madone ile katıldı en son. Hatta bisiklet kısmında iyi olduğunu koşuda bazı aksaklıklar yaşadığını söylemişti videosunda. Herhalde çok bir fark olmasa gerek. Kendisi ile iletişme geçip fikir alıp tecrübesinden faydalanılabilir.

Arkadaşlar. Konu katılayım katılmayayım. Yada zorlukları vs değil. Kaydı yaptırdım. Katılıyorum.

Sizden doğru bisikleti almak konusunda destek istiyorum. Olayın zorlukları vs. den bahsetmek yerine lütfen bisiklet konusunda bilgisi olanlar yardımcı olsun.

@Bigpatron

Evet madone a baktım bana pahalı geldi. Ondan da yola çıkarak bütçeme uygun emsallere bakıyorum.

@hasanalparslang

Mevcut bisikletimle de güzel yollar yapıyorum. Sadece daha rijit, hafif ve doğru setli bisikleti bulmaya çalışıyorum. Stravadan sürüşlerimi görebilirsiniz.

@uslsy ćervello'nun p serisine bakabilirsiniz bence size en uygun bisikletler bunlar çünkü TT bisikletler sizin baktığınız bisikletlere göre düz yolda daha avantajlı olduğu için daha iyi bir zaman yapabilirsiniz :)

• Beğen
Tepkiler: Cocu ve uslsy
@wakizashi

Maraton geliştirmem gereken kısım. Çok haklısın. Bisiklet de doğru seçim bana az da olsa zaman kazandıracak ve son etaptaki yorgunluğumu minimize edecek.

@wakizashi sürücü ile beraber zamana karşı bisikletlerinin CdA'sı yol bisikletlerinden %25 civarı daha az oluyor. Yani aynı hızda giderken %25 daha az aerodinamik direnç ile karşılaşılıyor. 180 kilometrelik dümdüz parkurda yarım saat civarı bir fark yaratıyor bu da.

@uslsy

Bir arkadaşım Nice 70.3'e katılmıştı, parkur çok yokuşlu diye biliyorum. Onun için TT bisikleti yerine yol bisikleti daha mantıklı olabilir.

Geri