Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    694
Bu haftayı 5/5 ile kapatıyorum toplamda 80 km ileri ki zamanda haftalık sürüşü 150 km altında tutmamaya çalışacağım. İş yerim gidiş geliş 12 km.

Scudo
Son 5 senedir bisiklet kullanmaya başladım çocukluk döneminden sonra. Ev iş mesafem tek yön 32 km idi. Yarısı E5 güzergahıydı. 1- 2 deneme yaptım ama hergün gidilebilecek masafe değildi benim için. Kondüsyon eksikliği ve sol dizim ameliyatlı olduğundan. Tabii bir de İstanbulun dar ve tehlikeli yolları sa epey sıkıntılı.
Katlanır bisikletle hiç gidemedim. Ama 2 yıl metrobüs entegreli gidip geldim katlanırla. Zor ama keyifli günlerdi.

Şimdi İstanbuldan Kocaeliye taşındım. Ev iş arası gidiş dönüş 3 km. İşe motorlu araç kullanmadan gitmek çok güzel bir duygu. Keşke 5 - 10 sene önce taşınsaymışım diyorum. Herkese keyifli sürüşler.

Evle iş arası 20 km civarı; Esenyurt-Güneşli. Kimin ne diyeceği zerre umrumda değil ama kafamda rota yapmakta zorlanıyorum. Sabah trafikte saçma sapan yerlerden geçmeye çalışan, memleketteki tek akıllı yada uyanık insanın kendisi olduğunu düşünen tipler aklıma gelince tereddütlerim ciddi manada büyüyor. Ama en kısa sürede denemelere başlayacağım :)

Evle iş arası 20 km civarı; Esenyurt-Güneşli. Kimin ne diyeceği zerre umrumda değil ama kafamda rota yapmakta zorlanıyorum. Sabah trafikte saçma sapan yerlerden geçmeye çalışan, memleketteki tek akıllı yada uyanık insanın kendisi olduğunu düşünen tipler aklıma gelince tereddütlerim ciddi manada büyüyor. Ama en kısa sürede denemelere başlayacağım :)
Trafik açısından zor bir güzergah. Ben Esanyurt-Sirkeci arası katlanır ile metrobüs kullanarak gidip gelmiştim 1-2 sene. Çevremde hiç bisiklet kullanan yoktu. Ben de kimseyi umursamadan bindim. Bisikleti bile hor görenlerin gözüne soka soka katlanır kullanmıştım.

Trafik açısından zor bir güzergah. Ben Esanyurt-Sirkeci arası katlanır ile metrobüs kullanarak gidip gelmiştim 1-2 sene. Çevremde hiç bisiklet kullanan yoktu. Ben de kimseyi umursamadan bindim. Bisikleti bile hor görenlerin gözüne soka soka katlanır kullanmıştım.
Bisikleti hor görenleri takmak bir yana, sadece güler geçerim. Benimde zorlandığım öyle noktalar varki bisikletin dahi geçemeyeceği sıkışıklıklar oluyor :)

Bu ay kendi rekorumu kırdım. Artık işten eve, evden işe iyice alıştım sanırım. Bu ay bisiklet sürmediğim iki gün falan oldu sanırım. İzin günü bile çalıştırdılar. Hesaplarıma göre Martta 222 km, Nisanda 462 km ve bu ay yani Mayısta 645 km bisiklet sürdüm. Böylece bu ay da bitmiş oldu. Bi de yol bisikletim olsa...

Ev ile işyeri gidiş geliş 34 km fazla değil aslında yol bisikletimi de yeni aldım ekipmanım az, Çanta yedek lastik, kask felan alırsam bi kaç deneme yapacağım :) kimin ne diyeceği umurumda değil insan farklı olunca kendini değerli hisseder :)

Haftanın bütün günleri ben de bisikletle gidip geliyorum. Güzergah 3.1 km giderken yokuş çıktığım için terleme kaçınılmaz oluyor, havalar daha da ısınınca durum nasıl olur bilmiyorum. İş yerinde havlu deo ve üstümü değiştirerek sürmeye devam ederim diye düşünüyorum.

Benim güzergah 5-6 km civarı, hava sıcaklığı 10 derece üstü olduğu sürece yağmurda yoksa her zaman bisiklet tercih ediyorum. Keyifli oluyor gerçekten herkese tavsiye ederim.

Arkadaşlar böyle 20 km üstü paylaşımlar yapmayın görünce imreniyorum ama elimden bir şey gelmiyor. Akşam iş yerinden çıkıyorum bugün 20 km yapacağım en az diye sürüyorum sürüyorum 15 bilemedin 16 km oluyor bakıyorum evin önüne gelmişim :):ssrtcbya:. Aynı güzergahı uzatmak için uğraşıyorum olmuyor bir türlü.

Geri