Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İspanya Bisiklet Turu ve Velogames Ligi

adını bilmediğim meersman ı takıma aldım atam ilk sprint finişini aldı beni lider yaptı komedi gibi gerçekten.

Scudo
Üçüncü gündeyiz.176 km. lik güzel bir etap.Kaçışlara uygun ama Froom,Quintana ve Contador birbirlerini yakın takibe alacaklardır.
Kırmızı mayo el değiştirir.
PROFIL.png
PROFILKMS.jpg
Yayın 15:45 te başlıyor.

IMG_20160822_185254.jpg
Etap güzel bir zirve finişiyle sona erdi.
Genç Ruben Fernandez liderliğe yükseldi.

Bir sürpriz de benden geldi takımı 2.sırada görünce bayağı şaşırdım doğrusu. Alelacele kurduğum bir takım...

Tur zevkli hale geliyor.Bugün sıkı tırmanışlar var.Favorilerin ağırlığını koyacağı bir etap.
PROFIL.png
PROFILKMS.jpg
Bu da finişteki tırmanış.
15:45 de yayın başlıyor.

Ah Conti ah..
Yerine Froom'u alaydım nasıl puanım vardı şimdiye ):

Beşenci güne başlarken genel klasmana bakalım:
Darwin Atapuma liderliğe yükseldi
Alejandro Valverde + 28'
Christopher Froome +32'
Johan Esteban Chaves ve Nairo Quintana +38'
Samuel Sanchez Gonzales +1.07'
Ruben Fernandez Andujar +1.10'
Leopold Konig+1.12'
Peter Kennaugh+1.14'
Gianluca Brambilla+1.22'
Lilian Calmejane+1.24
Daniel Moreno Fernandez+1.35'
Alberto Contador +1.52'

171km. lik bugün kü etap.Yayın gene 15:45 de.
PROFIL.png

8. etap zevkli olacağa benziyor, şu iki gün biraz daha sakin geçer sanırım.

Bu arada yazamadım 3. etap çok zevkliydi ama ispanyol rejisi sağolsun yarış ı mahvetti. yarışın en zevkli kısmı olacağı belli olan son 1.8 km yi çekmeyi başaramadılar.

Ne movistarın skyı dökmesini izleyebildik ne de froomeun arkadan gelişini.

Gerçekten çok zorlu etaplar, bisikletçiler birbirlerinden çok dağlarda dayanıklılık mücadelesi vereceğe benziyor.

Beşinci günde Gianni Meersman ikinci etabını kazandı.Sprint finişine gelirken iki kaza oldu,dolayısıyla tüm bisikletçiler aynı zamanda bitirmiş sayıldı.Sıralama dünkünün aynı.Ama yarın bir "toblerone"etabı var,yokuşçular ağırlığını koyacaktır.

bana kalırsa kaçışa gidebilir etap çünkü dün de gördük genel klasmancılar erken olduğunu düşünüp çok zorlamıyorlar, herkes şöle bi birbirini yokluyo o kadar.
Ama umarım güzel ataklar görürüz.

Bu arada çok takip eden yok sanırım fakat benim gözlemlediğim fransa turundan daha zevkli geçiyo şuan. Sprinterlerin eksikliğini hissetsek dağlarda bambaşka maceralar var, kesinlikle izlenmeye değer, hele kadrolar sağlam olunca tadından yenmiyor:hhhhhh:
-------------------------------------------------------------------------------------
7. etap;

ahh contador şansızlık yakasını bırakmıyor, dağlık etaplar öncesi bugün kaza yaptı, verdiği röportaja da bakılırsa kendini pek iyi hissetmiyor.:(

Bazı seneler bir bisikletçi için kötü başlarsa kötü gidiyor. :(

Muazzam bir etap oldu. Quintana enfes bir atakla kırmızı mayoyu aldı. Contodor'un son metrelerdeki atağı da görmeye değerdi.

Etabın sonunda froom'un yüzünü görmesem yarına kendini sakladı derdim ama resmen bitikti.

İlyas salman nihayet dedirtti. Chaves iyi gorunuyordu ama bu etap olmadı. Genel klasmanda iki movistarli ilk iki sırada. Daha iyisi olamazdı herhalde..

• Beğen
Tepkiler: dramorey
ahh be froome işte obsesiflik yapıp tdf ve olimpiyatın yorgunluğuyla ispanyaya gidersen ancak seni sevmeyen eurosport Türkiye sunucularının masasına meze olursun:D

Şaka bi yana quintana baya bi dolmuş, onca etabın acısını çıkardı, çok temiz yarıştı, güzel atakla kırmızı mayoyu aldı.

Contador; baba naptın sen, yine acı yine hayal kırıklığı:(

Valverde; tam fırsatçı patojen, birinin nefesi kesilse indircek balyozu:krsn:

Froome; bugün iyi geri dönüş yaptı, tam bi şampiyon gibi yarıştı ama la vuelta değil tdf şampiyonu gibi, buralar babayı zorladı.

Genel olarak konuşmak gerekirse la vueltayı izledikçe yarışlardan soğudum. Kadrolar çok iyi hatta rekabet tdf den daha iyi ama etaplar berbat. 180 km dümdüz etap son 3 km bildiğin duvar, aşırı eğimli, yani fransadaki o tempolu, zevkli dağlık etaplardan çok uzak, bildiğiniz sporcular işkence çekiyor, yapmayın etmeyin bu mudur zevkli müsabaka:acpsnr:

La vueltanın 2 haftaya düşmesi gündemde, bence 2 hafta bile çok bu kadar yanlış seçimli bi organizasyona.:mad:

Yarın dinlenme günü, henüz 10 etap geçilse de quintana bariz en büyük aday:harika:

• Beğen
Tepkiler: dramorey
merhaba

velogames te hala lider olmam beni çok şaşırtıyor 92 puanlık bir takımla bu şekilde olması acaip oldu.

birde takımına atapuma yı alan var mı kazandırdığı puanı merak ettim.

@KADANS

Genel olarak konuşmak gerekirse la vueltayı izledikçe yarışlardan soğudum. Kadrolar çok iyi hatta rekabet tdf den daha iyi ama etaplar berbat. 180 km dümdüz etap son 3 km bildiğin duvar, aşırı eğimli, yani fransadaki o tempolu, zevkli dağlık etaplardan çok uzak, bildiğiniz sporcular işkence çekiyor, yapmayın etmeyin bu mudur zevkli müsabaka

1-lig-fransa etabları(tour de france)
2-lig-italya giro
3-lig-ispanya

3 'üncü lig oluyor,ispanya ,katogori böyle.....

@Kudret Kurtcebe şahsen sıralamanıza katılıyorum fakat sonuç olarak 3 büyük turdan birisi olması dolayısıyla ve de bu kadar ilgi varken insan aynı çabayı organizasyon anlamında da bekliyor.

Bugüne dönecek olursak:

Froome; sadece watt hesabı yapmayıp, duygusal olarak da bisikletde var olduğunu, yıllar önce galibiyet tadını aldığı bu etabı yine ilk sırada geçmek için zaman kazancı minimum olsa da izlemesi zevkli, hoş bi efor sarfetti. Son zamanlarda izlediğim en heyecanlı etap sonu oldu benim için.:)

Quintana; bugün yine çok güçlü olduğunu, tamamen kırmızı mayoya odaklandığını bir kez daha gösterdi.:harika:

Contador; hala ne yaptığını anlamak zor, çünkü tüm gün takıma tempo yaptırıp tüm domestiklerini harcadı ama kendisi bişeyler yapmadı. Tabii planı farklıydı belki ama bacaklarında o gücü bulamadı demekki, izlerken üzülüyorum artık contadoru:(

Bu arada eurosport yorumcularından sarper günsal froome'a ne giydiriyor arkadaş, froome ölse de rahat etse artık yahu:D

Ayrıca yarışı izleme fırsatı bulamayan ama quintana'nın ataklarını özleyen bisiklet severlere etaplara en azından youtube dan bakmalarını öneririm:harika:

Fransa Turu asla en zor tur olmamıştır ama hep en prestijlisi olmuştur bu yüzden en çok izlenen spor organizasyonudur. Bu seneki berbat geçen Fransa Turu'ndan sonra böyle çekişmeli bir Vuelta süper gidiyor..

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Ben işim dolayısıyla canlı takip etmesem de
Fransa turunda hiç kimsenin risk aldığını göremiyorum. Bu sebeple oldukça yavan ve sporcuların devamlı birbirini kontrol ettiği bir tur şeklinde geçiyor.
İtalya turunda çok fazla hava muhalefeti yaşıyoruz ve birçok takım Fransa yı düşünerek güçlü kadrolarla gelmiyorlar. Gelenlerde çok kendini zorlamıyor.
İspanya turu hiç bir zaman kaliteli bir yayın ve görüntü sunmamasına rağmen bir çok sporcu yılın son büyük turunda bir şeyler yapmak için çabalıyor. Baktığımızda İtalya ve Fransada görmediğimiz atakları bu turda hep görürüz.
Bu turun en sıkıntılı tarafı bir çok yokuş etabı sebebiyle sadece yokuşçu tabir edilen sporculara hitap etmesi

Yıl içerisinde başka bir turda görmediğiniz kadar atağı bu turda görür ve yaşarsınız, onun için izlemesi benim açımdan en zevkli turdur.

• Beğen
Tepkiler: KADANS
Geri