bugün ki etapta şaka gibi bi fark oldu kaçış grubuyla pleton arasında.
yarışı pleton 33 dk sonra tamamladı. Sporcular da dağlık etapların zorluğuna tepkilerini kendi kendilerine aktif dinlenme günü ilan gösterdiler. Bitiş çizgisini hep birlikte güle oynaya geçti pleton, ilginç bi görüntü oldu
Turun en zor etabı bugün.Dün takımların antrenman havasında olmaları bugün çekişmenin ve yarış keyfinin yüksek olacağının işareti.
Canlı yayın 13:00 de başlıyor.
Etabın başında Quintana ve Contador kaçtı. Froome pelotonda kaldı, sonra Movistar pelotonda tekrar tempo yaparak Froome'u domestiksiz bıraktı. Şuan kaçış grubu(quintana+contador) ile peloton arasında 2dk kadar fark var şuan.
Turun en keyifli,taktik planların çok iyi uygulandığı,Froom un çaresizce geride kaldığı ilk etabını gördük.
Quintana Froom la farkı 3'37" ye çekti.
Contador elinden geleni yaptı ve en savaşçı ödülünü alıp 4.sıraya çıksa da 4'02" geride.
skyın ispanya tatili sorunsuz geçiyor, skylı bisikletçiler yeşilliğe ve doğal güzelliklere doyduklarını biraz da denize inerek kumsallarda güneşlenmek istediklerini belirtiyorlar. Tüm takım froome un neden her gün yüksek tempoda bisiklet bindiğine anlam veremiyor
Muhteşem bi etaptı fakat anlamadığım bazı şeyler var; contador kaçışa girdi ama beraberinde quintanayı da taşıdığının farkında değil mi, hani podyum değil önemli olan birincilikti. Ya da öleyse quintanayı rakibi görmüyorsa son kilometredeki yediği farkı paket yapıp evine mi görürmeyi düşünüyor?
Kaçışta contador ne zaman en öne geçti ki quintanayi ceksin? Baştan sona quintana kaçış grubunu çekti , froome de peletonu çekmeye çalıştı ama sonlara doğru o da düştü peletonun ortasında kaldı.
ne zaman mı öne geçti, aynı yarışı mı izledik acaba?:confused:
kaçısı başlatan, farkı açan ve 2 dakikanın altına her indiğinde hem kendisi hem de takım arkadaşlarıyla farkı açan contador. Quintana sadece son bölümde çekti, diğer kısımlarda o gruptaki sıradan bi bisikletçiden fazla bi efor harcamadı.
Yani adam tutulur da bu kadar da kayrılmaz ki arkadaş daha ne diyeyim
@KADANS ben takip ediyorum ama sürücülere bir hayranligim yok . Tam tersi kiskaniyorum. Gidip de izleyebilecegimi sanmam. Adamları izlemek için bir de para mı harcayacagim yok bir de imza isteyeyim de tam olsun... Yok mümkün değil...
@Ozan k. açıkcası ben izlemekten keyif alıyorum, bir sporcuyu da desteklemek zevkli oluyor. Yarıştan sonra da çıkıp biraz bisikletimle turluyorum ohh miss.
Sonuçta onlar sporcu, her gün yarış olmasa bile ne kadar yoğun antreman yapıp ne acılar çekiyorlar. Hayatta herşeyi yapmak mümkün değil, oyüzden bir kısmını izleyerek yetinmek lazım.
Dinlenme gününden sonra yeniden yarıştayız.Artık son beş gün,takımlar için kritik günler.
Bakalım iki gün önceki gibi kalabalık bir kaçışa izin verirler mi,yoksa kontrollü bir takiple son dört km. de yıkıcı eğim mi herşeyi belirler?
Yayın15:45 de.