Scudo Sports

Istanbul avrupa yakasında jant akordu için tavsiye?

Birhan K.

Forum Bağımlısı
Tepki
1.928
Selamlar,

Benim arka jantlar bitmiş, tükenmiş resmen. S çizmek bir tarafa, yer yer yükselip alçalıyor. Yani sadece yanal bir sapma yok, dikey olarak da akort bozulmuş. Dolayısıyla olay benim gibi bir amatörü fazlasıyla aşıyor. Çünkü ne jant telinin gerginliğini ölçebiliyorum, ne de o hoplama ve zıplamaları nasıl gidereceğimi biliyorum.

Kısacası,

Avrupa yakasında, mümkünse Bakırköy civarında işinin ehli bir akort ustası arıyorum. Baştan savma iş yapmayacak, gerçekten özenli birine ihtiyacım var. İlla o civarda olmasına gerek yok, İstanbul içinde olsun yeter. Bir şekilde ulaşım sağlamaya çalışırım.

Not: Forumda arama yaptım ama işime yarayacak bir sonuca ulaşamadım. O yüzden yeni başlık açıyorum.

Selamlar.

• Beğen
Tepkiler: phoenix48
Scudo
(link) buradan bisiklet tamiri yapan yerlere bakabilirsiniz. Gittiginizde gobegin tam ortada olmadigini ve bu sorunun cozulmesini istediginizi soyleyin yaparim diyorsa ve yaptiktan sonra kontrol ettirirse en az 30 lirayı hak eder . bunun haricinde yanal akordu herkes yapiyor o da ancak 10 lira hakeder. Boyle anlatiyorum cnku 20-30 yillik ustalar bile teker hoplamasini tam olarak halledemiyorlar. Jantiniz cift katliysa bir kere duzgun akord edildikten sonra daha sıkıntı yaşamazsınız .

Jant akordu o kadar zor değil kendinizde yapabilirsiniz.

Beşiktaş'taki Aktif Pedal bisiklet iyidir. 25 TL' ye yapıyor.

Eve en yakın ve o an açık olan bisikletçi Metin Bisiklet'ti, oraya götürüp yaptırdım. Sonuç gayet iyi, ip gibi dönüyor teker.

Forumda Metin Bisiklet'le ilgili birçok olumsuz yorum okumuş ve galeyana gelmiştim, "Asla gitmem," falan diyordum ama bir şans vereyim dedim.. İyi ki de vermişim. Ben memnun kaldım. Akort gibi ustalık gerektiren işler için gönül rahatlığıyla Metin Bisiklet'e gidebilirsiniz.

Özellikle arka tekerim berbat haldeydi. Onu bile ip gibi hizaya getirmiş. Teker nizami dönüyor.

Fiyat (iki teker için): 40 TL.

Not: Metin Bisiklet'e gitmeden önce Delta Bisiklet'i aramıştım. "Jantına göre 30 ile 50 TL arası değişir" demişlerdi (tek jant için). İşlerini iyi yaptıklarına şüphem yok, emeğin hakkı ödenmez o ayrı, eyvallah ama tek janta 50 TL de az para değil.

@Birhan K.

yalpalamamasi ve hatta radial olarak sekmemesi, akordun basarili oldugu anlamina gelmiyor. bunlari ,bazi telleri bariz sekilde daha gerginlestirme karsiliginda yapmissa, bedeli agir olur.

NOTUNUZDA, islerini iyi yaptiklarini soylediginiz(bir sayın sponsor) icin de o kadar emin olmamali derim.en son kendilerine yaptirmistim. canti almaya gittigimde akord gayet iyi gozukuyordu. tel gerginliklerini kontrol ettimde bazi tellerin bariz sekilde daha gergin oldugunu farkettim ve sorun olur mu dedigimde ,olmaz yanitini aldim. ama tatmin olmamistim, neyse dedim. gelin gorun ki bir muddet sonra cant teli duz yolda ufak bir tumsekte KIRILDI !

o gunden sonra bu bisiklet ,bisikletci yuzu gormeyecek dedim. gerekli aletleri alip ,bir nevi akord uzmani haline geldim. bu bakimdan NOTunuzda belirttiginiz (bir sayın sponsor)bisikletci mekanina tesekkurlerimi sunarim.

@selim karan
Selam,

Tel gerginliklerini elle üstünkörü kontrol ettim. Herhangi bir problem yok gibi görünüyor. Metin Bisiklet işini gerçekten de iyi yapmış.

Delta Bisiklet'ten hiç alışverişim olmadı, o yüzden bir yorum yapamayacağım.. Geçmiş olsun, kötü bir tecrübe olmuş.

• Beğen
Tepkiler: karankabul
Geri