Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İstanbul İzmir Yol Bisikleti Turu (+1 Gün İzmir Gezmeli)

luckxor

Forum Demirbaşı
Tepki
1.083
Bisiklet
Focus
Herkese selamlar sevgili bisiklet severler. Bahar geldi tur sezonu açıldı. Bu sene bisiklet turu formatına bir üçleme ekledim. Nedir bu üçleme? Uzun mesafeli üç tur. Birincisi, bike packing tarzında yol bisikleti ile, ikincisi bir kaç turcu arkadaşla uzun mesafeli kamplı bisiklet turu ve son olarak da tek başıma yine kamplı zorluk seviyesi üst düzeyde bir tur yapmak.
Nisanın ikinci haftası en geç üçüncü haftasına İstanbul İzmir arası yol bisikleti ile bike packing tur yapacağım.
Rota ise; Yenikapı feribot ile bandırmaya geçmek, birinci gün sonunda Balıkesir Akhisar'da pansiyonda konaklamak olacaktır. İkinci günü İzmir olacak ve +1 gün için İzmir'de gezmek için opsiyon kullanılacaktır. Detaylı bilgi kısa süre içinde eklenecek, katılmak isteyen arkadaşlar konuda mesaj olarak belirtebilir. Sayı sınırlaması yok. Gerekenler, uzun tur tecrübesi olanlar veya aşina olanlar, yol bisikleti olanlar, ufak tefek eşyalarını yanına alabilecekler. Eğer 3+ katılımcı olursa grup sürüşü disiplini oluşturulacaktır. Yani öncü artçı sürüş düzeninde belirli yerlerde mola vererek günde 8 ile 9 saat sürüş 150 km veya + sürüş olacaktır. Sevgiler.

Scudo
Akhisar, Manisa'da değil mi?

Katılacağımdan değil ama Türkiye'nin en yoğun karayollarını kullanmaktansa, İvrindi-Bergama üzerinden gitmek daha mantıklı olabilir...

@Murat B.

Ağır taşıtı bol özellikle o yolun sanırım.

• Beğen
Tepkiler: bis212
Akhisar - Manisa arasındaki kara yolu ağır vasıtası bol, trafiği yoğun, emniyet şeridi olmayan, yol boyu asfaltın kenarında derin tırtıkların bulunduğu, genelde bariyer ile bu tırtıklı şerit arasındaki çok dar alanda ilerlemek zorunda olacağınız bir etaptır. Tek avantajı(!) sık sık dibinizden yalayıp geçen ağır vasıtaların hava boşluğu oluşturup sizi çekmesi. Özellikle bu etapta ekstra dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

Akhisar - Manisa arasındaki kara yolu ağır vasıtası bol, trafiği yoğun, emniyet şeridi olmayan, yol boyu asfaltın kenarında derin tırtıkların bulunduğu, genelde bariyer ile bu tırtıklı şerit arasındaki çok dar alanda ilerlemek zorunda olacağınız bir etaptır. Tek avantajı(!) sık sık dibinizden yalayıp geçen ağır vasıtaların hava boşluğu oluşturup sizi çekmesi. Özellikle bu etapta ekstra dikkatli olmanızı tavsiye ederim.
Bandırma'dan İzmir'e gitmeyi planlıyorum. Sizce bunun için Bandırma-Susurluk-Balıkesir-(D230)-Edremit-Ayvalık-Çandarlı-Aliağa(İzban) güzergahı nasıl?

Bandırma'dan İzmir'e gitmeyi planlıyorum. Sizce bunun için Bandırma-Susurluk-Balıkesir-(D230)-Edremit-Ayvalık-Çandarlı-Aliağa(İzban) güzergahı nasıl?

Rotanızın Balıkesir - Edremit (D230) bölümünü daha önce kullanmadığım için o kısmı bilmiyorum. Ancak Strava ısı haritasındaki kullanım oranı yüksek bir güzergah. Edremit, Ayvalık, Aliağa yolunda ise bir sıkıntı yok. Kamyon trafiği yoğun olsa da emniyet şeridi yeterli. Sık kullandığım bir güzergahtır (Manisa - Salihleraltı). Sahilboyu yolculuk keyifli olacaktır. Balık ekmek seviyorsanız yol üstünde Şakran çıkışında sağda (link) var, küçük bir minibüsten bozma mekandır. Deniz manzaralı soluklanmak için hoş bir yer.

Rotanın strava hali şöyle: (link)

Rotanızın Balıkesir - Edremit (D230) bölümünü daha önce kullanmadığım için o kısmı bilmiyorum. Ancak Strava ısı haritasındaki kullanım oranı yüksek bir güzergah. Edremit, Ayvalık, Aliağa yolunda ise bir sıkıntı yok. Kamyon trafiği yoğun olsa da emniyet şeridi yeterli. Sık kullandığım bir güzergahtır (Manisa - Salihleraltı). Sahilboyu yolculuk keyifli olacaktır. Balık ekmek seviyorsanız yol üstünde Şakran çıkışında sağda (link) var, küçük bir minibüsten bozma mekandır. Deniz manzaralı soluklanmak için hoş bir yer.

Rotanın strava hali şöyle: (link)
Çok faydalı bilgiler verdiniz, Stava haritası için de çok teşekkürler. Strava ısı haritasını bilmiyordun, teşekkürler adını geçirdiniz, öğrenmiş oldum. Balık ekmeğin kesinlikle tadına bakacağım :)

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Ben başlığı 2019 da açmıştım. O tarihten sonra iki kere o güzergahı kullandım. Dedikleri gibi çok fazla tehlike yaşamadım. Yol gayet geniş ve akıcı idi. Bu mantıkla bütün yollar tehlikeli çünkü her şehirler arası yolda ağır vasıta var. Ben yolun sağındaki şeride bakarım ve çok genişti diye hatırlıyorum. Sizin sorunuza gelirsek, Bandırma-Balıkesir-Akhisar İzmir güzergahını da kullanabilirsiniz, daha batıda kalan rotayı da (sahil) deneyebilirsiniz. İkinci rotayı kullanırsanız, Ayvalık'tan sonra Aliağa'ya doğru yol çok akıcı, hakim rüzgar yazın hep arkada olur rampa neredeyese sıfırdır. (100+km) Ancak yaz ayları için oldukça sıcaktır temmuza kalmayın derim. Aliağa'dan trenle Selçuk'a kadar gidersiniz. Ben bir keresinde bir günde Ayvalıktan İzmir Gaziemire kadar gitmiştim (Aliağa'dan tren) Birgünde Ayvalık'tan Selçuk'a kadar da gidilir (223 km) ama gece saatlerinde 10-11 gibi varırsınız diye tahmin ediyorum.

Geri