Scudo Sports

İstanbul Köpek Haritası

Samet M.

Forum Bağımlısı
Tepki
4.117
İsim
Samet
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Efendim bazı agresif dostlarımızla genel olarak bazı mevkilerde karşılaşan bizler belki zamanla huyunu suyunu öğrenip aramızda bir dil oluşturuyoruzdur.
Lakin ilk karşılaşmalarımız kim ne derse desin adrenalinin yüksek olduğu anlar yaşatabiliyor.

Bu kuçular doğrudan saldırmasalar bile ani gürültü ve varlıkları ile birlikte kontrolü olumsuz yönde etkileyip kazalara sebebiyet verebiliyor. Bununla ilgili can kayıplarının yaşandığı malesef çok üzücü örnekler var.
Başlık harita diyor ama bir haritanın oluşması için gerekli en önemli bileşen veri'dir.

Ben başlığı açmış olayım ve yeterli sağlıklı veri oluşursa eğer haritalandırma noktasında GİS kullanabildiğim için güncel bir harita da oluşturabilirim.
Buyrun nerede bu istanbulun toramanları?

Scudo
@Cambaz
Yerlerinde durmuyorlar.
Bir tanesi Kazlıçeşme'den Marmaray'a binmiş, Ayrılıkçeşme'de bile inse verileri alt üst edecek. :krktm: Şimdi bunu Rumeli'de mi sayacaz, Anadolu'da mı?

Çok iyi düşünmüşsünüz bu başlığı. Köpeklerden muzdarip biri olarak İstanbul haritasına katkılarımı sunayım.

1.Beykoz-Riva yolu üzerinde Türk-Alman üniversitesi civarındaki köpekler, beni Allah korudu, ayrıntısına girmek istemiyorum. O yoldan bir daha geçmemeye karar verdim.

2. Yine Riva yolu üzerinde Deli Osman çeşmesini Akbaba köyü’nden hemen sonra geçince rampadakiler. Havlayıp birbirlerini çağırıyorlar, yiyeceklerimi ambalajına kadar almadan yolu açmadılar. Gangster demek daha doğru bence.

@Cambaz
Yerlerinde durmuyorlar.
Bir tanesi Kazlıçeşme'den Marmaray'a binmiş, Ayrılıkçeşme'de bile inse verileri alt üst edecek. :krktm: Şimdi bunu Rumeli'de mi sayacaz, Anadolu'da mı?
Askeri tersane-Tuzla arasında sabit mesai yapan bir tane var. Dün arkamda giden bisikletli bir kızcağızı ürkütüp düşürdü.
Özellikle sürü oluşturanlarının belirli alanları var.
Marmaraya binen arkadaş konu dışı 😀

Narcity yokuşunu çıktıktan sonra Maltepe Üniversitesine giden yolda pusu kurup saldıran 3 tane köpek vardı 3 hafta önce o yoldan ters istikamette geçtim köpekler yine vardı ama uslulardı muhtemelen sabah saatlerinde saldırganlaşıyorlar.

Arnavutköy Pirinççi Köy ile Kent Ormanı arasında çok köpek var. Özellikle sabah saatlerinde çok dikkat ediniz.

Intercity’e gelmeden önce Medeniyet Bulvarı üzerinde gruplar var. İşyerlerine bekçilik yapanlar biraz daha olumlu düşünüyorlar bizim hakkımızda. Ancak serbest gezen grup daha agresif.

Olur da yolunuz düşerse YTÜ Davutpaşa kampüsüne girmemenizi tavsiye ederim. Her yeri köpekler ile dolu ve bisikletlilere karşı pek sevecen değiller. İlk karşılaşmamızda yakın çevrede 10-15 öğrenci olmasına rağmen deli gibi peşimden koştular ve ıslak zeminden dolayı tam durduğum anda düşmemi sağladılar.

Tüm ülkenin haritası çıksa nefis olur. Çok güzel başlık.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
İl il yapmak gerek :harika:
Edit:üste olan yorumu görmedim pardon :)

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Göçbeyli'ye giderken Aydınlı yerine biraz geniş alıp şifa Mahallesi'nden çıkayım dediğiniz zaman sizi çok güzel geniş bir yol ile yolun sağına soluna konuşlanmış muhtelif köpek çeteleri karşılıyor.
Ben yolun sağ tarafında 6 (Altı) köpek grubu saydım. Bakın 6 adet değil 6 grup.

Kuçuların tam yerlerini strava kaydında yaptığım ani hızlanmalarla tespit edebiliyorum. Bu arada nabız aralığımda her zaman bir 10-15 atımlık tölerans bırakıyorum. Buna da "Köpek nabzı" adını verdim. Nasıl?
köpek rota.jpg

Göçbeyli'ye giderken Aydınlı yerine biraz geniş alıp şifa Mahallesi'nden çıkayım dediğiniz zaman sizi çok güzel geniş bir yol ile yolun sağına soluna konuşlanmış muhtelif köpek çeteleri karşılıyor.
Ben yolun sağ tarafında 6 (Altı) köpek grubu saydım. Bakın 6 adet değil 6 grup.

Kuçuların tam yerlerini strava kaydında yaptığım ani hızlanmalarla tespit edebiliyorum. Bu arada nabız aralığımda her zaman bir 10-15 atımlık tölerans bırakıyorum. Buna da "Köpek nabzı" adını verdim. Nasıl?
276427 dosyayı görüntüle
Köpek haritası fikri çok ilginç gelmişti. Yorumları okuduktan sonra ,güzel bir çalışma olduğuna kanaat getirdim. "Köpek Nabzı" haritalama olayından sonra muhteşem bir buluş oldu. :koptum: Ülkenin kardiologlarına ayar oldum zaten. Ağzımda maske ile bana 10 dakika kadar yaptırdıkları Eforlu Kardia Testini hala unutamıyorum.:)
Aslında büyük şehirlerde yaşayan bisikletli arkadaşlar buradan yapmış oldukları paylaşımlarla, sürüş rotaları üzerinde olabilecek saldırılara karşı ön önlem alabilirler. Bana göre bir bisikletlinin en büyük önlemi panik yapmamaktır.
Köpek saldırılarının sabahın erken ve akşam karanlık saatlerde yoğun olduğunu göz önünde bulundurursak , diğer saatlerdeki saldırıları özellikle arkadaşlar belirtirse bu konu daha verimli olur.
Köpeklerle alakalı diğer başlıkları okuduk. Çoğu forumdaş seviyor ,sevmiyor olayına indirgedi olayı. Alınacak önlemler ve çizilecek yeni rotalar adına bu başlık reel bir şekilde işlerse sürüşlerinizde yardımcı olur kanaatindeyim. :harika:

Köpek haritası fikri çok ilginç gelmişti. Yorumları okuduktan sonra ,güzel bir çalışma olduğuna kanaat getirdim. "Köpek Nabzı" haritalama olayından sonra muhteşem bir buluş oldu. :koptum: Ülkenin kardiologlarına ayar oldum zaten. Ağzımda maske ile bana 10 dakika kadar yaptırdıkları Eforlu Kardia Testini hala unutamıyorum.:)
Aslında büyük şehirlerde yaşayan bisikletli arkadaşlar buradan yapmış oldukları paylaşımlarla, sürüş rotaları üzerinde olabilecek saldırılara karşı ön önlem alabilirler. Bana göre bir bisikletlinin en büyük önlemi panik yapmamaktır.
Köpek saldırılarının sabahın erken ve akşam karanlık saatlerde yoğun olduğunu göz önünde bulundurursak , diğer saatlerdeki saldırıları özellikle arkadaşlar belirtirse bu konu daha verimli olur.
Köpeklerle alakalı diğer başlıkları okuduk. Çoğu forumdaş seviyor ,sevmiyor olayına indirgedi olayı. Alınacak önlemler ve çizilecek yeni rotalar adına bu başlık reel bir şekilde işlerse sürüşlerinizde yardımcı olur kanaatindeyim. :harika:
seviyoruz canlıları ancak çeteleri sevmiyoruz ;)

Necmeddin abi teşekkür ediyorum, köpekleri severim ama postu deldirmek te var.
Büyük şehirlerdeki israf bu canlıların popülasyonunu da kontrolsüz arttırabiliyor. Şehrin saçak alanları bu anlamda açık hava barınağı gibi.
Ben konuya yazan her arkadaşın mesajını dikkatle okuyorum.
seviyoruz canlıları ancak çeteleri sevmiyoruz ;)
Köpekler bölüşmeyi bizden iyi beceriyor ama bölüştükleri biziz sıkıntı orada 😊

Necmeddin abi teşekkür ediyorum, köpekleri severim ama postu deldirmek te var.
Büyük şehirlerdeki israf bu canlıların popülasyonunu da kontrolsüz arttırabiliyor. Şehrin saçak alanları bu anlamda açık hava barınağı gibi.
Ben konuya yazan her arkadaşın mesajını dikkatle okuyorum.

Köpekler bölüşmeyi bizden iyi beceriyor ama bölüştükleri biziz sıkıntı orada 😊
Köpek sevmek bu değil. Karnını doyurayım, sokakta açıkta yatsınlar. Ne anladım ben bu sevgiden?

Geçtiğimiz haftasonu sabah Eymir de göl kenarında bindikten sonra otoparka geldiğimde nedense otoparka girmek yerine yola devam ettim. Etmez olaydım; yaklaşık 2km lik mesafede 3 farklı köpek sürüsü ynımdan havlayarak koşturdu. Bu durum ilk defa başıma geliyor, tek yaptığım pedallara daha güçlü basmak oldu. Böyle bir durumda ne yapmak gerekir, yola devam etmek mi yavaşlamak mı durmak mı? Bazen arabayla geçerken de benzer durumla karşılaştığımda arbayı durdurunca köpekler şaşkın şaşkın bakıp geri dönüyorladı. Bisikletde durum farklı olunca sizler ne yapıyorsunuz sormak istedim.

Geçtiğimiz haftasonu sabah Eymir de göl kenarında bindikten sonra otoparka geldiğimde nedense otoparka girmek yerine yola devam ettim. Etmez olaydım; yaklaşık 2km lik mesafede 3 farklı köpek sürüsü ynımdan havlayarak koşturdu. Bu durum ilk defa başıma geliyor, tek yaptığım pedallara daha güçlü basmak oldu. Böyle bir durumda ne yapmak gerekir, yola devam etmek mi yavaşlamak mı durmak mı? Bazen arabayla geçerken de benzer durumla karşılaştığımda arbayı durdurunca köpekler şaşkın şaşkın bakıp geri dönüyorladı. Bisikletde durum farklı olunca sizler ne yapıyorsunuz sormak istedim.
Kamuran abi eğer yol üstünde strava segmenti varsa muhtemelen kendi rekorumu kırıyorum, köpeğin sayısına, boyutuna ve saldırı şekline göre kom bile alınabilir 😊
Bisikletten inin yavaş yavaş yürüyün, korkmayın diyen var ama ben o kadar soğuk kanlı olamam şahsen. Tecrübeli arkadaşların yorumlarını ben de merak ediyorum.

Benim şimdiye kadar karşılaştıklarım; ben yavaşlayıp durunca tedbirli yaklaşmayı seçiyor. Üzerine sakin ses tonuyla köpeklerle konuşmaya çalıştığımda daha da olumlu etki yapıyor. Bir de üzerine kask ve gözlükleri çıkarınca, insan olduğumu anlıyorlar. Tabii ki bunlar yetmez. Bisikleti siper edip, ağırdan onlara tehlike arz etmediğimi göstermeye çabalayarak ufaktan uzaklaşmaya çalışıyorum. Şimdiye kadar işe yaradı. Kaldı ki edindiğim bunca tecrübelerim, kafamızdaki kask ve gözlüklerimizin de dönen jant kadar etkisinin olduğunu anlamama yol açtı. Özellikle motosiklet kaskları kafayı tam kapatıyor. Bu yüzden uzaylı gibi mi görüyorlar bizleri acaba diye düşünüyorum. :) Kaskı çıkarıp kenara koyan motorcuya daha sakin davranan köpek görmüşlüğüm var. Kask ve gözlükleri de bilgi hanenize ekleyiniz.

Geri