Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İstanbul-Soma Bisiklet Turu Tavsiye

Kafaikiteker

Aktif Üye
Tepki
305
Bisiklet
Merida
Merabalar. Herkese bol pedallı ve sağlıklı günler dilerim. Ayın 8 inde başlayacağım(bir kaza bela musibet olmaz ise) ve 6-7 gün sürecek olan Soma Maden Şehitlerine Saygı Turum için siz değerli forum üyelerinden bu yolları kullanmış olan veya aklımın bir kenarında durmasında yarar olacağını düşündüğünüz tavsiye, bilgi ve önerileirnizin benim için kıymetli olacağını bildirmek isterim.Rota üzerine çalışmalarımı tamamladım, toplam 600 km lik bir tur olacak.Tura tek başıma çıkacağım umarım yolda pedal sevdalıları ile karşılaşırım.

1,.jpg
2.jpg
3.jpg

5.jpg

Scudo
ben kendi turumda soma şehir merkezinde aslanlar otelde kaldım. hesaplı ve tam merkezde. sabah kahvaltısı oldukça iyiydi. gün boyu su çay ücretsiz. benden önce de bisikletli yabancı turistler ağırlamışlar. sen gelen ilk türksün demişlerdi. o yüzden bisikletlilere alışıklar ve yardımcı oluyorlar. kasım 2015 'de 40-50 tl gibi fiyata kaldım. akşam yemeğini de biraz aşağıda öğretmen evinde yine hesaplı ve güzel bir şekilde almıştım. öğretmen evleri herkese açık.

@Iboil abi çok teşekkür ederim muhtemelen o gün akşam dönüş için otobüse binmiş olurum, ki kalıcak olursam tavsiyenizi değerlendireceğim.

bergama soma arası yol biraz problemli. yol kısa değil uzun ve farketmeden sürekli tırmanıyorsun. saat beş gibi (sanırım madenlerin vardiya değişimi olduğundan) yollar servis otobüsleri ile doluyor. ve seni umursamadan yanından geçiyorlar. somaya girişten merkeze kadar yaklaşık 5-7 km sıkıntılı bir yol. emniyet şeridi yok ya da yetersiz. yanından kamyon otobüs geçiyor. ve senin gideceğin kısımda çok geniş mazgallar var. dikkatli sür.

ve acaba diyorum balıkesir üzerinden geleceğine sahilden akçay tarafından gelsen. daha manzaralı daha az tırmanışlı daha kolay ve güzel bir rotadan gelmeyi düşünmez misin. üstelik denize de girebilirsin... sana iyi sürüşler. şimdiden kolay gelsin.

@Iboil abi rotayı böyle yapmamın amacı Çanakkalede benim için ayrı bir konuma sahip ve orada göreceğim güzel dostlarım var.Bilgiler gerçekten çok işime yarayacak, çok teşekkür ederim abi.

Herkese selmalar. Tur planıma kampı da katmak istiyorum ama güzergahım boyunca çok bişey elde edemedim. haritalarda ve aramalarda bulamadığım tavsiye ede bileceğiniz kamping alanları var mı yada kalmamda sakınca olmaycak yerler(petrol ofisi, köy vb.) tavsiye olunur mu .

@Mahmut.
Hocam farkinda misin, kaz daglarinin uzerinden rota yapmissin.
Bitmek tukenmek bilmeyen rampalar ve bulutlarin tepelerin uzerine cöktügü yukseltiler var o bölgede :)

• Beğen
Tepkiler: Kafaikiteker
@Mahmut. kalkım hamdibey yenice yolunu kullanacaksın, çok güzel güzergah orası, dikkat et de oksijene çarpılma oralarda. gerçi dört sefer çarpılmadıysan beşincide de çarpılmazsın :)

• Beğen
dostum edremit-akçay-bergama-soma çok temiz, konforlu ve geniş emniyet şeritli yeni yapılmış yollar. kaymak gibi yollar.hemen hemen tamamı deniz kıyısı ve yazlık yerler. bolca kamp yeri var. şu sıralar normal otel pansiyonlarda 50 tl gibi ortalama bir fiyatla kalabilirsin. hava da güzel sıkıntı yok.

fakat Çan-Kalkım-Edremit yolu kolay değil. toplam 2150 m yükseklik artışı (tırmanış) gözüküyor. kolay gelsin. sen yaparsan ardından bizde yaparız. yolda inşallah asfalttır. kazasız belasız.

upload_2016-4-29_22-29-3.png

Dosyalar

• upload_2016-4-29_22-26-3.png
    upload_2016-4-29_22-26-3.png
    115 KB · Okunma: 2
@Iboil
sıkıntılı olarak bahsettiğiniz güzergahı ben daha önce iki sefer kullandım. tırmanış evet zor, ancak ortamın bol oksijenli olmasından sanırım, biz fazla zorlanmadık, ki yükümüz de vardı. O yollar gece sürüşü için hiç uygun değil. Hava karardığı gibi çekip bir yere konaklamak gerekiyor. Bir de yükseklik nedeniyle yaz da olsa gece soğuk olan bir bölge, yaz falan demeyip tulumsuz gitmemek lazım oralara.
Dediğim gibi, bir kaç sene yetecek oksijeni depolarsınız çok rahat :)

@Mahmut. bence sen bu turu ayvalığa uğramadan geçme derim. Hatta bisikletle cunda adasına gitmek felaket zevkli bir deneyim olur.

Korktuğum tek şey yolda sakatlık geçirmek. Yol da eğimde mesafede hiç bir şey gözümü korkutmuyır. Umarım kazasız belasız sağlıklı bir şekilde varırım.

son 1 hafta :D

@Mahmut. sen şimdi niye onu aklın getiriyosun ki o risk herzaman var ama aklına getirme sakatlık olmadan biter o tur.
iki rota da güzel ama ben olsam daha seyirlik olan edremit akçay bergama yolunu seçerdim

• Beğen
Beğenerek imrenerek takip ediyorum. Hayırlısıyla gidip gelin. Kasasız belasız bir tur diliyorum. Bu arada affınıza sığınarak konuyu dsğıtmak istemeden Haritadaki turun güzergahındaki yokuşu nerden görüyoruz. 100 km. Çatalca tarafına karaburuna bskacağımda

• Beğen
Google earth programında yol tarifi kısmını kullanıyoruz. Haritada gidilecek yolu mavi ile size gösteriyor. Mavi yolun üstüne gelip sağ tıklıyoruz. Yol profilini seçi işaretliyoruz.
Bu özellik bilgisayarda var fakat android aplikasyonunda yok

@Iboil
Programı bulup yükleyeceğim. Bilgi için teşekkürler

• Beğen
:D:D Doğduğum ve 20 yıl yaşadığım mütevazi ilçemiz.
Turu takipteyim 4-5 yıldır Soma'ya gidemedim. Kendim Afyon'da ailem İzmir'de aşıyor. Varınca bol bol fotoğraf çekin.

Not: Babam'da 21 yıl madende çalışmış ve emekli olmuş bir emekçidir. Onun da yarın ki İşçi bayramını kutlarım. :D
Çalıştığı ocak DARKALE ocağıydı. Soma merkeze yakın kapalı ocaktır. Ocağın bulunduğu bölgede Tarhala kasabası vardır, Soma'nın eksi yerleşim yeri olarak bilinir. Oraya da minik bir tur yapabilirsiniz.

Edremit istikametinden sonra Balıkesir-Savaştepe-Soma'da yapabilirsiniz ama Dikili-Bergama-Kınık-Soma hattı sanırım daha düz olacaktır. Sahil kentleri olduğu içinde kamp sıkıntısı olmaz herhalde. Ya da ucuza pansiyonlar bulabilirsiniz.

• Beğen
@h.erarslan86 abi çok teşekkür ederim bilgiler için.
Bakalım eğer 13 ünde varırsam oradaki maden şehitliğini gördükten sonra ocakları gezmeyi düşünüyorum ama 14 ünde varırsam muhtemelen sadece şehitliği görebilirim.
Amacımda zaten bu aşkı tutkuyu saygı ile birleştirmek.Aşkla vefa göstermek.

son.jpg

Rotamda küçük bir değişiklik yaptım. Malkara keşan yolunun daha güvenli ve elverişli olduğu, keşan üzeri gitmemmin daha uygun olacağını tavsiye ettiler. Rotam biraz daha uzadı ama :D
olsun artık. Bu akşam tüm hazırlıklarımı tamamlıyorum. Gitmek için herşey hazır. Tabbi önce İstanbula gitmem gerekiyor. :D

IMG_5094.JPG
Ve yol arkadaşım.

@Umut Akdoğan Abi seni çok bekledim ama senden de ses çıkmadı.
Planlar, tavsiyeler, çalışmalar herşey tamam.Sabah teker döner.
Tur esanasında instagram hesabımdan(@kafaikiteker) paylaşımlarda buluncacğım tur sonunda elimden geldiğince dilim döndüğünce siz bisiklet severlere tur boyunca edinmiş olduğum bilgi, yol, güzergah, ve tecrübelerimi aktarmaya çalışacağım.
Herkese bisikletli günler dilerim.
@kafaikiteker :D

Evet herkese merabalar. Şuan 3.gün bitmiş bulunmakta ve çandayım yarın bi aksilik olmaz ise Edremit'te olacağım.Turum çok keyifli geçmekte. Yüreği yanık analara 220 km mesafem kaldı. 3. Gün sonunda katettiğim mesafe 410 km. Tur sonunda umarım güzel bir derleme yapar ve siz bisiklet sevdalılarına keyifli bir tur güncesi aktarmış olurum.image.jpg

ayağına sağlık arkadaşım dikkatli bir şekilde devam et kazasız bir tur olur umarım güneşe dikkat :) takipteyiz
@Mahmut.

Geri