Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İstanbul'da bisiklet kullanmak...

@yoldabirivar istanbulda diğer küçük illere nazaran kurallara daha çok uyuyolar benim gözlemim bu yönde , küçük şehirlerde trafik yoğunluğu az ama herkes sallabaş sürüyor . Ama bu yıl özellikle İstanbul trafiği baya çekilmez bir hal almaya başladı , birçok insan evden çalışmasına rağmen .

Scudo
@Erenalpp Belirttiğim üzere yani Hangi yörede nerenin insanı olursa olsun pür dikkatli olmalıyız ve belirli yerlerde de dikkatlerimizin önceliği değişmeli Mesela İstanbulda direksiyonda telefon kullanım tam bir terördür Trafik kazalarındaki can kayıpları istatistiklere bakılırsa asıl terörün de insnaların umarsızca,kuralsızca trafiği kullanmaları desem abartmış olmam sanırım

aRKADAŞLAR YAZIM KURALLARINA nokta virgül dikkat UYALIM edelim hiç nokta ya da virgül koyulmadığınızda bazen oluyor cümle bitiyor nerede anlamamak BEN¿ mi?

Lütfen, mümkün olduğu kadar yazım kurallarımıza uyalım. Lütfen dikkat edelim ki, cümle nerede başlamış, hangi sözcükte sonlanmış daha kolay anlayalım.
Yoksa bu yazdıklarınız şuna benzer: Çalış baban gibi eşek olma. Bu cümlede vurgulanmak istenen yere virgül koymadığım için, eşeğin kim için vurgulandığı belli değil. Ama bir virgül konulduğunda ve doğru yere konulduğunda ne kadar anlam değiştirğine dikkat edelim. :srnsml:

- Çalış baban gibi, eşek olma. (Burada virgül baban gibi sözlerinden sonra olduğu için baban gibi çalışırsan, eşek olmazsın anlamı çıkar.
- Çalış, baban gibi eşek olma. (Burda virgül direkt çalış sözcüğünden sonra. Yani sen çalışırsan, baban gibi eşek olmaktan kurtulursun anlamı çıkar).

Türkçemiz ses bayrağımızdır, mümkün olduğu kadar sahiplenelim. :harika:

...Çalış baban gibi eşek olma....

Bizim öğrenciliğimizde çok popüler olan bu örneği yeni nesil bilmiyor. Oğlum 11. sınıfta, ilk defa benden duymuş. Başka çocuklara da sordum, onların da haberi yok. Herhalde uygunsuz görüldü, kullanımdan kaldırdılar.

Kocaeli de oranın trafiğini aratmıyor Sizin araç plakaları burada C.tesi Pazar günleri görmeye de çok alışkınız
Ye kalmadı napalım:dKocaeli,Gölcük tarafları çok güzel ama Geçen sene karavanla Kocaeli Kartepe Ormanyayı ziyaret etmiştim (link)
Sık sık ziyaret ettiğim şehirlerden biridir Sağlıcakla

• Beğen
Tepkiler: Anonim
Tuzla’da oturuyorum. Covid salgını öncesinde eşim ve kızımla birlikte hafta sonları gün doğarken Tuzla-Bostancı-Tuzla hattında sürüyorduk ve erken saatlerde neredeyse hiç sorun olmuyordu . Kazaların ve şoförlerin abuk sabuk davranışlarının artması nedeniyle 2-3 yıldır Üvezli-Şile yolunda sürmeye başlamıştık. Oh be dünya varmış derken geçen yıl bu bölgede de site inşaatları başladı, yollarda hafriyat kamyonları arttı. Yine de kuzey ormanları hem doğal güzellikleri hem trafiğin azlığı hem de asfaltın genelde iyi olmasıyla tercih edilir. Zaten sürüşlerde karşılaştığımız grupların sayısı gittikçe artıyor.

Kuzeydeki bölgelerde köpek çetelerine yem olmak istiyorsanız sürün.
Köpeklerden ben de rahatsızım ama henüz öldürdükleri bisikletçi yok o tarafta.
Gel gör ki şehrin göbeğinde müptezelin biri aracıyla gelip alabiliyor canımızı.
Yine de rota verirken temkinli olmak lazım, memleketin hali malum.
Bu arada hafta sonu belirli bir saatten itibaren sahil yolunu hiç tavsiye etmem. Zira açık hava tekele dönüyor ortalık.

Köpeklerden ben de rahatsızım ama henüz öldürdükleri bisikletçi yok o tarafta.
Gel gör ki şehrin göbeğinde müptezelin biri aracıyla gelip alabiliyor canımızı.
Yine de rota verirken temkinli olmak lazım, memleketin hali malum.
Bu arada hafta sonu belirli bir saatten itibaren sahil yolunu hiç tavsiye etmem. Zira açık hava tekele dönüyor ortalık.
Tek başına köpekler çok zararlı değil ama araçlar + köpek büyük tehlike yaratabiliyor. Bir de belli bölgelerde tek tük değil onlarca köpek olabiliyor örneğin Polonezköy Paşa Cd. ya da Reşadiye - Cumhuriyet arasındaki yol. Şehir içi yollar, dediğiniz gibi belli saatler içinde mantıklı. Katil ruhlu sürücüler yüzünden belli saatlerde sürmek imkansız, görece boş olan yollarda bile.

Hep diyorum, çeşitli savaş taktikleri ve hayatta kalma eğitimlerini almış olmanız gerekiyor. Ayrıca mutlaka zırhlı ve kabalık çıkın yola. Önce bi sayı üstünlüğü sağlanmalı değil mi. Sonra çeşitli taktik ve planlarla ne şekilde harekât yapılacak bilinsin. Elinizde harita ve b, c, d planları olmalı. Yedek mühimmat da mühim :). Mazallah karşı taraf çok güçlü ve ne yapacakları belirsiz. Tek bir düşmanla savaşmıyoruz. Bunun kamyonu var, taksisi var, sukutırlar mı dersin, mangallı ateşlisi mi dersin. Köpek çeteleri mi dersin. Hepsinden var. Yola çıkacaklara şimdiden gazanız mübarek olsun diyorum. ASKER, RAHAT!

@yoldabirivar Sayfanızı inceledim Karavan,motosiklet gezileriniz kamplarınız var henüz bisiklet gezileriniz turlarınızı görenedşn Kocaliendeki hayvanat bahcemiz çok güzel sık sık giderim Buraya yolu düşenlerin orayı ziyaret etmesini tavsiye ederim Bir sürü hayvan,yeşillikler,horbit evleri İnsan huzur buluyor

@yoldabirivar Sayfanızı inceledim Karavan,motosiklet gezileriniz kamplarınız var henüz bisiklet gezileriniz turlarınızı görenedşn Kocaliendeki hayvanat bahcemiz çok güzel sık sık giderim Buraya yolu düşenlerin orayı ziyaret etmesini tavsiye ederim Bir sürü hayvan,yeşillikler,horbit evleri İnsan huzur buluyor
Teşekkürler Şuan İstanbul sahil sahil gezmedeyim Hedefte bir kamp var sağlık ve vakit...Sağlıcakla

Haftasonu katlanırımla Bebek'te üç beş tur atmayı planlıyorum. Denkleşirsek selamlaşırız :)

İstanbul da bisiklet sürmek mi..

Eylül ayında Zatürreye yakalanıp 5 gün hastaneye yattım. Hastaneden çıkınca bisikletle eve giderken 'aman dikkat edeyimde yavaş yavaş evime gideyim' diye caddenin en sağından giderken Doblonun şoförü kapıyı açtı. Benim omuz kapının çıtasına vurdu.
Sonuç; 1 hafta daha hastane köşelerinde uğraş
14 gün rapor
14 gün fizik tedavi
Gidona taktığım ayna kırık.

İstanbul'da bisiklet sürmeye devam...
IMG_20230914_184418.jpg

İstanbul da bisiklet sürmek mi..

Eylül ayında Zatürreye yakalanıp 5 gün hastaneye yattım. Hastaneden çıkınca bisikletle eve giderken 'aman dikkat edeyimde yavaş yavaş evime gideyim' diye caddenin en sağından giderken Doblonun şoförü kapıyı açtı. Benim omuz kapının çıtasına vurdu.
Sonuç; 1 hafta daha hastane köşelerinde uğraş
14 gün rapor
14 gün fizik tedavi
Gidona taktığım ayna kırık.

İstanbul'da bisiklet sürmeye devam...
315235 dosyayı görüntüle
geçmiş olsun çok sıkıntı gerçekten. Ben, eğer sağımda parklanmış araç varsa mümkün mertebe sol tarafa doğru manevra yapıyorum. Bir keresinde aynı durumun benimde başıma gelmesine ramak kalmıştı.

• Beğen
Tepkiler: TafLan
İstanbulda bisiklet sürebilmek için çelik gibi sinire ve konsantrasyona sahip olmak gerekiyor maalesef...

geçmiş olsun çok sıkıntı gerçekten. Ben, eğer sağımda parklanmış araç varsa mümkün mertebe sol tarafa doğru manevra yapıyorum. Bir keresinde aynı durumun benimde başıma gelmesine ramak kalmıştı.
Teşekkür ederim.

Geri