Scudo Sports

İstanbul'da mtb sürüşü yapılabilecek ormanlar

Caner Od

Üye
Tepki
40
İsim
Caner
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar Merhaba,

Forumda çok dağınık vaziyette olan gezi konularını okuyup bir liste oluşturma çabası içerisine girdim ancak her şehirden paylaşımlar olduğu için samanlıkta iğne aramaktan öteye gitmedi. MTB kullanıcısıyım. Ormanlık alanlarda, toprak yollarda ağaçların oksijenin bol olduğu, insanlardan uzakta mangaldan kaçıp gitmek istediğim yerler var.

Aydos ormanı, belgrad ormanı gibi bisikletle gidebileceğim ya da arabayla gidip orada bisikletle faaliyetlerimi gerçekleştirebileceğim istanbul ve yakın illerde hayal kırıklığı yaratmayacak aktivite alanları var mıdır? nerelerdedir? bu yerler hakkında görüşleriniz nelerdir? kısaca paylaşabilir misiniz?

(link) bu benim strava profilim. Oluşturulan parkurlar bu profilden paylaşılacaktır. Böylece herkes tek bir yerden bütün etkinlik alanlarını ve rotaları görebilir.

Teşekkür ederim.

Scudo
Teşekkür ederim. Listeye ekliyorum.

Bu listeyi bizimlede paylasirsan seviniriz bizde baslangictayiz sadece belgratta sürüş yaptık yeni yerler ariyoruz

• Beğen
Tepkiler: Samet Horasan
Arkadaşlar elimdeki listeyi yarın şirketteyken paylaşıcam. Yer olarak farklı şehirleride listeme alıyorum, istanbul olması şart değil. Strava programıyla rotalar oluşturup, uydu görüntüsünden birazda macera olacak şekilde, parkurlar yapıcam. Elimdekileri sizinlede paylaşırım. Şimdilik görüşürüz

bu rotayı tavsiye ederim yol nekadar asfalt dahi olsa tam mtblik ayrıca o yoldan ayrılan toprak yollarda mevcut
trafik yok insan yok gürültü yok orman ve temiz hava (link)

tekrar düzenledim sayfayı yenileyip girebilirsiniz

Biz viaporttan şileye kadar gidip geliyoruz ama biraz uzun sürüyor 120 km kadar 37 km.si tırmanış

Maltepe'de Veledrom diye bir yer varmış. Hem yol hem de mtb için alan mevcut deniliyordu..

• Beğen
Tepkiler: Caner Od
16 km sadece benim çizdiğim rota örnek olarak
bu gibi bir sürü farklı yol var otaraflarda

@Aazam

Evet mevcut. Yol bisikletleri için ok, ama mtb için değil ordaki parkur. Evime çok yakın sık sık gidiyorum. Slopystyle için uygun bi yer

@Aazam

Doğru var, oval ve eğimli bir yol-yarış pisti, ortasındada mtb için hoplamalı zıplamalı bir toprak parkur var. maltepe sahil dolgu alanda

Şu anda elimdeki rotaları çizilmemiş bisiklet sürülebilecek ormanlık alanlar;

Belgrad
Saklıgöl
Anadolu hisarı
bolu Gölcük milli parkı
Polonezköy
Aydos (en büyük aktivite alanı burası diye tahmin ediyorum. downhill parkuru "rampalı vs" gerçi biraz çalı çırpıdan kapanmış bakım gerekiyor. çok geniş bir alan. kafama göre rotalar oluşturma hedefim var. )
Karasu kamp bölgesi (yazın sürüş alanlarımdan birisi olucak )

Emeğinize sağlık bende takip ediyorum

• Beğen
Tepkiler: Caner Od
dün aydos ormanındaydım epey bi dolandım orman yolu başka oluyor epeyde büyük ve uzun bi yol hatta bisürü yol var inişli çıkışlı tam mtblik birde göl var ormanın içinde

Geri