Scudo Sports

İŞte BÜyÜk Fİrma Bİanchİ- Tr

koray386

Üye
Tepki
32
arkadaşlar hepimizin bildiği başka bir sitesinin forum bölümünde
bianchi firması ile ilgili, forum üyelerince yazılan ve en son 1200 kişi tarafından görüntülenen ve 64 kişinin yorum yazdığı benim açmış olduğum bianchi tüketicileri yanıltıyor başlıklı forum konusu bianchi-tr firmasının başvurusu üzerine 1.izmir sulh hukuk mahkemesinden alınan 2006\360 d.iş sayılı bilir kişi raporuyla ve cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunma tehdidiyle
forum sayfasından sildirilmiştir

nerden biliyorsunuz derseniz?söz konusu bu iddianamenin bir örneği muhatap kabul edilerek bana gönderilmiştir

bu iddianameye göre forum sitelerinde ki insanlara önerilerde bulunmak marka tavsiye etmek markayı yermek suç kabul edilmiş olup bu gibi gerekçelerle forum sayfalarına görüşlerini yazan insanların tüm yazdıkları forum sayfasından kaldırtılmıştır.....

yani bu şu anlama gelmektedir bir gün bu siteyede girdiğinizde bianchi-tr firmasıyla ilgili ne kadar yazı ,öneri,görüş varsa hepsini silinmiş olarak bulursanız şaşırmayın

ben hukuk tan anlamam anlayan arkadaşlar varsa lütfen yazsınlar şimdi biz burada bazı firmaları övmekle bazılarını yermekle yada bazı bisiklet modellerini tavsiye etmekle suç mu işliyoruz?

birde şunu çok merak ediyorum acaba yarın birgün bianchi tr firması bu sitenin yöneticilerine de böyle bir ihtarname gönderdiklerin de ne yapmayı düşünüyorlar? yazılan yazıları kaldırmayımı yoksa hukuksal olarak haklarını aramayımı?

isteyen arkadaşlara bana gelen ihtarnamenin bir kopyasını mail adreslerine atabilirim

Scudo
uuooouuu çok korktum.
Bisiklet konusunda tavsiye isteyen herkese ilk söylediğim. Türkiye de bisiklet kültürü oluşmamışken, ülkemize ithal gelen ve bisiklet = ....... markası imajını oluşturan bilgileri kafalarından silmeleri oluyor. ( Ki o bisikletler zamanına göre gerçekten çok kalitelidir. )
Artık italyadan bisiklet gelmediğini anlatmakla başlıyorum lafa. Ama öyle yaygın bri marka tanınırlılığı var ki ? Adamlar bunun üzerine efsane yaratabileceklerine, hazırdan yiyorlar bence.
Aman çok laf etmeyelim ..... :)

Süpersin abi sonuna kadar sana katılıyorum. Fazla konuşmammak lazım.;)
Sevgiler...

Whistle'ın birçok modeli İtalyan diye biliyorum. 611 manisa işi.

Eklemek isterim: Bianchi Türkiye bir sürü çelişki ve kurnazlık peşinde... Fabrikadan bana İzmir'de (itek mi ne...) kadro satıldığını söylediler. Aradım. Adamlardan illegal bir mal istiyormuşum gibi bir hava esti. 4 telefona aktarıldım. Adamın biri, bizde kadro yok dedi. Fabrikadan söylediler, dedim. Elimde yok, dedi. Var mı, yo k mu, dedim: Karbon var, Taiwan, dedi. 950 YTL... Karışık iş...

valla hazıra dağlar dayanmaz diyorum arkadaşlar ninde sonunda neyin ne olduğu bizim gibi bilinçli kullanıcılar kadar amatör yada çoluk çocuğuna bisiklet alanlarında zihinlerinde yer edecektir...Evet kadro konusu tam bir muamma kadro satmıyorlar fakat izmirdeki kendi shop dükkanlarında kadro sergileyebiliyorlar satılık olarak...

Üç kez kendi dükkanınız mı dedim ama, lafı yuvarladılar. Onu da kabul etmiyorlar sanırım. Asıl Bianchi biziz diyor adamlar. Atala'nın %50 ortağıyız falan... Şunu dese anlıycaz; ya kardeşim, kimsem kimim, yaptığım bisikleti yapıp bu fiyata satabiliyor musun? (!!!)

bisiklet formunda başka ne konuşulacak ki...kötüyse kötüdür,iyiyse iyidir ve bence bunun konuşulması gerekir.

İşler bu şekilde yürüyorsa bütün şikayet siteleride kapansın o zman. Bu ve bunun gibi forumlar olmasa çoğu insan aldığı ürünün ne derece kaliteli olduğunu bilemez. Kandırılmak hiç hoş değil ama Bianchi hem kandırıp hemde hukukuda arkasına alabiliyorsa bravo diyorum başkada birşey diyemiyorum.

İtalyan Bianchi' nin sitesinde Bianchi TR'nin adından söz edilmiyor bile.

@baymineral

bianchi italya artık bianchi trnin adını duymak istemiyorlar namlarını kirlettiği için :D

TÜrkiyede yaşıyorsunuz arkadaşlar,,, siyaset herşey, kirletiyor araç olarak da parayı kullanıyorlar...

bırakın ne halleri varsa görsünler, sokakta konuşmamızıda yasaklayacak değiller ya... Ben herkese söylüyorum valla malum markadan almayın diye... alacakları bile bilgilendirip kaç kez engelledik... boş şeylerle uğraşıyor koca fabrika yöneticilieri,,, adamlar düzgün modeller yaptı da biz mi engelledik...

Aslında o bahsedilen sitenin yerinde olsam. Karşı dava açardım. Burada bisiklet kullanıcıları memnuniyetlerini ve şikayetlerini paylaşıyorlar. Ben beğenmedim bir malı aşikar bir şekilde herkes ile paylaşma hakkına sahibim.

2 sorun var;
1) Birkaç tip müşteri var, birinci grup ucuz malı seviyor.Kaliteli, kalitesiz farketmez ucuz olsun diyor.
Kullanırken yolda dökülsün, sorun çıkarsa da olur ama yeterki alırken ucuz olsun.Bu talep de üreticileri halen kalitesiz ürün satmaya itiyor.Müşteriler eğer alışveriş yapmadan önce yeterli araştırmayı yapsalar zaten gerçek kaliteli ürünleri tanıyacaklar.
Diğer grup ise etraftan duyduğu markayı hemen en iyisi sanarak cebindeki bütün parayı döküyor.Sonra sorun yaşayınca araştırmaya başlıyor ve aldığı ürünün aslında ne kadar kalitesiz ve o fiyatı haketmeyen ürün olduğunu öğreniyor.
2) Yine bizlere özgü olan yanlış bir özelliğimiz var.Eleştiriye açık değiliz.Ne birey bazında, ne de firma-kurum-merci bazında.
Adamlar bir ürün yapıyor ve mutlaka bizi eleştirin diyorlar yurtdışında.Sadece garanti belgesi vermiyorlar, sürekli firmayla iletişimde bulunabilmeniz için her türlü irtibat adres ve telefonlarını, gecikmeyen ve ciddiyetle çalışan internet hizmetlerini sizlere tanıtıyorlar.Eleştiri konusunda ise takdir edilecek örnek;
(link) Bu siteye yüzlerce firmadan binlerce ürün listelenmiş şekilde eleştiriye sunuluyor.Her türlü olumlu ve olumsuz görüş rahatlıkla bildiriliyor ve bu site bisiklet siteleri arasında saygın bir yere sahip, öyle ki o eleştirilen firmalar dahi reklam verip destekleyebiliyorlar.

@athletic

Türkiye de üretilen Bianchi lerin hakkındaki şikayetleri Bianchi İtalya kesinlikle biliyordur. Buna rağmen Türkiye den patent hakkı almak için bütün bu şikayetlere göz yumuyor. Bianchi bisikletler Türkiye ye ilk geldiğinde rakipleri çok azdı ve rakiplerinden üstündü(Bisan, Beldesan) Bu sayede Türk insanının gözünde Bianchi ler adeta efsaneleşti. Bugün bisiklet hakkında bilgisi olmayan insanlara en iyi bisiklet hangisi diye sorsanız hemen hemen hepsi Bianchi der. Çünkü bu insanların Kron, Scott, Corratec, Giant, Trek gibi bisikletlerden haberi bile yoktur. Ben bazı insanlara bu bisikletlerden bahsettiğim zaman biz böyle bisiklet markalarını hayatımızda hiç duymadık diyorlar. Bunun sebebi Bianchi nin zamanında efsaneleşmiş olması, Kron, Corratec, Giant, Trek gibi dünyaca ünlü bisikletlerin kendi tanıtımlarını Türkiye de yeterince yapmamalarından kaynaklanıyor. Bianchi Turkey ise efsaneye dönmüş sıfatını zamanla kaybetmemek için kaliteli üretim yapacağına hala ceptekini yiyor. Profesyonel bisikletçilere göre Bianchi Turkey in suyu çoktan ısındı. Binchi 10 sene önceki pazarını büyük ölçüde kaybetti. Eğer Bianchi böyle yapmaya devam ederse muhtemelen Bianchi İtalya Türkiye ile yaptığı anlaşmayı fes edecektir.

hocam bende alcam bisiklet iyi oldu bunları okuduğum.corateck ile bianchi arasında kaldım..şimdi peki bianchi italya malı bulabilirsek alalımmı o nasıl sizce.veya corateck ikisinden biri..(dağ biikleti.spın modelinde)

Aslında arasında kalacak bir durum yok.Onlarca yorum yazısı üzerine "Manisa'da montajlanan 2 tekerleri" buradaki ve bütün bisiklet forumlarındaki bilgili arkadaşların hiçbiri tercih etmez, böyle devam ettikleri sürece etmeyecek de.
Biz istemez miyiz içinde "TÜRK" veya "TÜRKİYE" ibaresi geçen, "TÜRK MALI" ürünler kullanmayı? Önce yerli sermayeler ve girişimciler kazansınlar istemez miyiz?
Ama halen bilinçsiz tüketici olan çocuklara ve onların velilerine hitap eden "alırken ucuz, kullanırken pahalı" ürünler üreten firmaları hiçbir bilinçli tüketici desteklemez.
Bunun farklı bir yöntemini de Corratec'te görüyorum.Alman malı diye tercih sebebi olabiliyor.oysaki dünya piyasasındaki kadroların %90'ı Tayvan'da üretiliyor.Demek ki kalite, doğrudan üretim ülkesiyle paralellik göstermiyor.Yoksa dünya şampiyonları Tayvan üretimlerine binmek istemezlerdi.
Donanımlarındaki bir veya iki parçayı, rakiplerindekilere göre Shimano'nun bir üst grubundan kullanarak aynı bilgisayar piyasasındaki gibi İşlemcisi güçlü gerisi boş kasalarla bilinçsiz müşterilere albenili görünme taktiğini kullanıyorlar.Bu aslında birçok firmanın taktiği.O yüzden bir markaya bağlamak yanlı görüş olur, markacılığa girer.Fakat forumlarda ısrarla bir iki parçanın üst model olmasını bütün bisiklete mal edip en iyisi o demek de bizim gibi işten az çok anlayan insanlara yorum yapma gereğini hissettiriyor.
Yine de Corratec, ilk tartışılan firma ile aynı kefeye konmamalıdır, ona göre birkaç gömlek üstündür.Siz seçenekleri güncelleyin, beraber karar verelim.

@athletic

Sonuna kadar katılıyorum markaların gelişmesini sağlayan da bu değil mi zaten....

Geri