Scudo Sports

İzmir'deki yol kenarlarının halinin kötü olması

shealien

Aktif Üye
Tepki
37
İzmir de 4 senedir bisiklete binen birisi olarak bu seneyi yol durumunun en kötü olduğu yıl olarak ilan etmek istiyorum.

Bana katılıyormusunuz bilmiyorum. Aslında tüm Türkiye de yolların hali benzer ama bu sene İzmir' de yol kenarları daha bir kötü bence. Belediye bir kazıp bir dolduruyor. Çukurlar haftalarca asfaltlanmadan topraklı halde kalıyor, üzerinden binlerc araba geçiyor, her taraf toz toprak ve çakıl. Bide yetmezmiş gibi kırık cam şişeleri ve araba camı parçaları. En kötüsü de şişe kapakları...

YOL KENARLARI MAYIN TARLASI GİBİ.

Yeni aldığım bisikletimin tekeri daha 100 km gitmeden resmn yarıldı. :boese157:

Belediye en azından ayda 1 temizlese yol kenarlarını. Yanlış hatırlamıyorsam çevre yolu da dahil olmak üzere tüm ana yollar belediyenin srumluluğu altında..

Okadar çevre düzenlemesi yapıyorlar ama sokakları temiz tutmayı beceremiyolar.

Scudo
yol mu varki kenarı olsun :(
aynı kanıdayım az bile söyelmişsiniz :) ..nerede yol tutacağız bildiğiniz güvenli bir parkurvarmı buarada sormuş olayım:rolleyes:

Merhaba
Ben ve eşim çok şanslıymışız, geçen ay İzmir'de 15 gün kaldık ve tandemimizle gezdik, hiç tekerleğimiz patlamadı.
Demek ki şans işi bu ;)

Sevgi ve selamlarımla.

aynen katılıyorum,ayrıca bazı yollarda kenarlara çapı yaklaşık 20cm,derinliği yaklaşık 5cm. olan beton kanal yaparak yol kenarlarını bozdular ve şu an hiç bir işlevi yok.dediğim kanallar smyra meydanından posta işleme merkezine kadar olan yolda var.hem yol kenerında hiç bir işe yaramıyor özelliklede yağışlı günlerde.ayrıca yolu boydan boya kesen kanal ızgaralarınıda yabana atmayalım.karşıyaka sahilde en son gördüğümde bu ızgaraların değiştirip içerisine bisiklet tekeri girmeyen ızgaralar vardı.izmirde en tehlikeli kanal ızgaraları tabi benim gördüğüm kadarı ile,balçova migrosa gelmeden,bornovada muhlelif yerlerde,karabağlar girişi(bornova yönünden gelirken)....ayrıca bornovada yol kenarında 50x50 cm ebatlarında yağmur suyunun gitmesi için konulan ızgaralar arası o kadar açık ki benim yol bisikletim zaten içine girer de mtb ler içinde büyük bir tehlike.özellikle bunların demir yönlerini yola zıt koysalar içine teker kesinlikle girmez.üzerinden rahatlıkla geçeriz.zaten arabalar bizi tınlamıyor,birde bu küçük ızgaralardan geçerken dikkatli geçmek gerekiyor.çünkü halkımızda bisiklet kültürü yok.bence bisiklet ilkokula giden küçük kardeşlerimiz için alınan karne hediyesi,ve sokaklarda binilen bir oyuncak olarak görünüyor.avrupa avrupa diyoruz,yetkililerimiz gidiyor,acaba avrupadaki bisiklet yollarını hiç mi görmüyorlar?herşeyimizi avrupaya göre ayarlıyoruz, çağdaş uygarlık düzeyine koşar adım gidiyoruz ama bu bisikletde bir türlü çağı yakalayamadık,orta çağı yaşıyoruz.birz uzun yazdım,okuyan arkadaşlarıma teşekkürlerimle,saygılar.....

• Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
ben orayı çok iyi biliyorum :D işte burası ..varmı böyle bir aptallık .. geç bakalım geçebilirsem önü kurtarsan arkası giriyor. hele araba arkasındaysanız solunuza belediye otobüsü gelmiş acık da hızlı iseniz işte böyle olabilrisiniz burnum artık kendini sol kulağıma daha yakın hissediyor :D burası acayip işlek bir ana caddedir heran bir arabanın altında kalabilirsiniz aman dikkat;)

vay hakan abi katil mazgalı sonunda fotoğraflamışsın 1992- yada 1993 yılı idi cumhurbaşkalığı turu koşuluyor yerli yabancı bisikletçiler grup halinde boğaziçi köprüsünden geçiyorlar ve aniden mayına basmış gibi hepsi taklalar atarak yere yapışıyor köprücük kemiğini kıran mı ,kaşı gözü yarılanmı dersin köprünün üstü bir anda savaş alanına dönüyor .zavallılarım burasını almanya veya hollanda zannetmişler herkes bodoslamadan mazgala giriyor .ne kadar utandığımı ben bilirm uluslararası tur organize ediyorsun yolları kontrol etmiyorsun :mad: tam bize göre bir iş ya biz ne zaman doğru dürüst bişey yapıcaz. :rolleyes:

ya hakan abi buyuk gecmıs olsun baya bır gec gordum yazını kusurumuza bakma.ya mazgal cok degısık ozel uretım galıba amacı izmırdekı bisiklet nufusunu azaltmak sanırım:boese157:

o mazgalı bende biliyorum.ama o yoldan hiç yarış bisikletiyle geçmedim.yarış la çıktığım zaman genelde migrosun arkasındaki yolu kullanıyorum.bence izmirdeki en rahat bisiklet parkuru asfalt kalitesi güzelbahçenin sonuna kadar çok çok güzel hafta içi öğleden sonra çok fazla arabada olmuyor.arada bir belediye otobüsüne we dolmuşlara denk geliyorsunuz....

eeeevvvet bugün seninle karşılaştık oksal cım sen olduğunu bilemedim bilseydim dururdum özür dilerim

mehmetcim bu mazgalı belediye tahminim organ başığı kampanyası çerçevesinde yürütülen çalışmalara destek olmak amacıyla özel üretmiş. yere çakıldıktan sonra burnum şakır şakır kanıyordu ama ben hemen ayağa kalktım sağda solda dernekten hazır bekleyen ambulans falan olabilir diye:eek: :eek: .. ben iyiyim ben iyiyim yaşıyorum yaşıyorum diye kuvettlice bağırdım ki :eek: . böbrekleri bir müddet daha sıcak ortamda tutalım , öyle soğukta torbalarda morbalarda oradan oraya gezip zebil olmasınlar. dimi yanii.

ewet hakan abi karşılaştık yolun o kısmından gitmeyi sewmediğim için karşı tarafa geçmeye çalışıyordum:)

kesinlikle haklısın ordada trafik çok tehlikeli araçlar yakın geçiyorlar .. deniz tarafından gitmek lazım

tek yön yola girmiş oluyorsunuz ama yol gerçekten geniş bir yol sorun olmuyor hem karşıdan gelenleri sürekli kontrol altında tutmuş oluyorsunuz .ama bazen karşıdan gelenler şaşırıyor selektör falan yapıyorlar:D

sayın üstadım,çok büyük geçmiş olsun,Allah tekrarını yaşatmasın....
fotoğrafladığınız yerde ben arka lastiğimi araba sıkıştırması sonucunda patlatmıştım.tekrar tekrar geçmiş olsun.
bazen kendi kendime soruyorum,acaba izmirde hiç bir yetkili bisiklete binmiyor mu? diyorum....
bu kanalların bir standardı yok mu? formumuzda belediyeden sayın bir yetkili veya sayın bir bilirkişi heyeti varsa lütfen cevaplayabilir mi?teşekkürler....

@oxsy

doğrusun soldan gitmek lazım ama dimi oksalcım yarın bir deneyeyim ben hep içeriden giyor oradan dönüyordum bir kural ihlali olayı gerçekletireyim bakalım nolacak ..
sonra dümdüz bahçeler arası asvaltı yoluyla sahile evet güzel parkur. :)

yalnız hakan abi ben o yola girince sağdan gidiyorum yani tel örgülerin tarafından.hem yol daha temiz hemde arabalar genelde size göre yolun solundan gidiyorlar. ama iki araba yan yana olsa bile yol çok geniş olduğundan bi sorun olmuyor.

hımm haklısın sana yaklaşması için sollaması lazım bende soldan giden daha süratli olur kaydırır falan diye deniz tarafından giderim mantığıyla düşünmüştüm ama sen daha iyi biliyorsun .

:) walla arada o telleri biçilmiş şekilde görüyorumm. demekki kaydırıp oraya giren arabalarda war :) allaha şükür denk gelmedimm :D

siz çok yaşayın hakan abi çok geçmiş olsun.. yazdıklarınızı da tavsiye kabilinden alıcam :D
bu çukurlar, mazgallar vs.. şehir içinde çift amortisör kullananların bir bildiği mi var acaba diyorum?? :)

• Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
Geri