Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Jant Nasıl Takılır?

Hakan Kök

Üye
Tepki
25
Bisiklet
Giant
Arkadaşlar bisikleti söküp iyice bir yıkamak istedim. Fakat jantları sökmeden önce bakmayı unutmuşum. Bütün bakımları bitirdim sıra jantların takıma geldi ancak doğru yönde mi taktım bilmiyorum. Sanki yanlış takmışım gibi geliyor. Yanlış taktıysam büyük bir sorun olur mu değiştirmeli miyim?

Not: Fotoğraf kalitesi için kusura bakmayın telefonla çekmek zorunda kaldım. Kalite çok kötü olduğu için resimleri link şeklinde ekliyorum. Forumdan ekleyince çok büyük ve kalitesiz gözüküyor.

Arka Teker:

(link)
(link)

Ön Teker:

(link)
(link)
(link)

Scudo
Hakan bey,

Arka jantı yanlış takma olasılığınız zaten olamayacak ruble tutuyor.
Ön jantta'da KM sayacının alıcısı doğru tarafta durmakta. ( Vericiyi çıkartmadıysanız)

tekerleri yerine oturttuktan sonra bisiklet düz dururken tekrar mandallarını açıp kapatmakta yarar var.
mandalların çok sıkı olmamasına dikkat edin. içerden diş attırabilirsiniz.

Doğru söylüyorsunuz arka jantı yanlış takma düşüncemin saçmalık olduğunu şu an anladım :) Ön jant için km sayacı bağlantılarına dokunmamıştım o halde o da doğru.

Ben de tam tersi mandalları çok sıkmıştım. Tavsiyelerinizi uygulayacağım çok teşekkür ederim.

Biraz önce baktım ve dediğiniz gibi gevşettim. Ancak bir şey dikkatimi çekti. Frenlerdeki pabuclar tekeri çok sıkıyor. Önde frenlerle oynayınca sorun gitti ancak arka frenlerde pabuclar janta yapışmış durumda. Sökmeden önce böyle bir sorun yoktu. Bunun nedeni ne olmuş olabilir biliyor musunuz? Bisikletin çoğu bakımını yapabiliyorum ancak bu teker sökme işine daha önce hiç girmemiştim :)

@Hakan Kök

ince lastıkten kalın lastığe geçınce yada tam tersı fren pabuçları lastığe değebılır alyan ile fren pabuçlarını sıkıp aşağı ındırmenız gerekebılır alyan ile lastığe değiyorsa

@Cem Ç.

Lastik değişimi yapmadım. Ancak yine de değiyor. Bir hata yapmadıysam en son fren pabuçlarıyla oynacağım.

@Hakan Kök

alyanın fren pabuçlarının takıldığı yerden gevşetip jantları tutacak şekilde sıkıştırabilirsiniz, frenleri sıkmadan jant çemberıne değiyorsa yıne alyanla fren tellerini gevşetebilirsiniz, yalnız jantları tam oturtamadıysanız yada iki tarafı uyumlu oturmadıysa kadroya yıne değebilir yenıden çıkarıp takmanızda gerekebılır

@Cem Ç.

Teşekkür ederim yardımınız için ancak oturmuş gibi görünüyor jant. Takarken biraz zorlanmıştım zincir dengesini ayarlarken. O sırada pabucları bozdum sanırım. İyice inceleyip pabucları gevşeteceğim.

Hakan bey,

öncelikle arka vitesinizi en alt dişliye alın.
zinciriniz rublenin en alt dişlisinde olsun.

tekeri yerinden çıkartıp tekrar takın. bunu yaparken önce frenin bağlantı noktasını sökün.
mili tekrar yatağa oturtun zinciriniz en alt dişlide olsun. mil yerine oturunca lastiğinize hafifce üstten vurun.
tekrar mandalı sıkın ve fren bağlantısını takın.

Fren pabuçları gevşek değilse büyük bir ihtimalle mili tam oturtamadınız. :)

@Hakan Kök

Fren kolundaki tel yuvadan cikmis olabilir

Yardım eden herkese teşekkür ederim. Hüseyin Bey'in dediğini zaten yapmıştım. Bir de ters çevirip yapıyım dedim jantın sağ tarafı cidden tam oturmamış :)

Bisikletin yağlanmasını da hallettim yine de bir soru sormak istiyorum. Dükkanda makineler için çeşit çeşit yağ kullanılıyor. Bisikletin dişlileri için bir yağ istedim hidrolik yağ ve gres yağını karıştırıp göndermişler. Bu yağ iyi gelir mi? Yağlamadan önce WD40 ile baya bi temizledim. Dişli yağı varmış bir de. O şu an kalmadığı için bunu göndermiş bizimkiler.

@Hakan Kök

zinciri yağla tekeri kaldır vitesleri değiştir bütün dişliler yağlanır boya fırçaşı ile yağlarsan daha iyi olur

Yağlamak için fırça almıştım Cem bey çok teşekkür ederim öneriniz için. Ancak benim sormak istediğim kullandığım yağ karışımı bisiklete uygun mu onu bilmiyorum. Uygunsa bu yağı kullanmaya devam edeceğim.

@Hakan Kök

Gres yağı yapışkan bir yağ tozu toprağı alır zincire dişliye bence yapmayın :)

@Batuhan Köksal

cevap gelmeyince decathlon un kapanmasına dakikalar kala gidip yağ aldım yarın tura çıkmak istiyorum :)

Dostlar bende arka jantı söktüm geri takarken pulları dışarı taktım. Doğrusu hangisi içeri mi dışarı mı?
b204fa1a-c062-469e-892a-97ef182f3e17.jpg

Geri