Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Jant önerisi. Shimano R500 mü Mavic Aksium mu

İsmail ATALI

Aktif Üye
Tepki
127
Bisiklet
Cannondale
Arkadaslar bu iki jant arasinda akis ve hiz acisindan fark var midir ? Varsa ne kadardir ? Birbirlerine ustunlukleri nelerdir..Kararsiz kaldim..Aksium tek tur 50/12 orta bir guc uygulayatak ceviriminde bosta sadece 40 saniye dönuyor.Bu bana cok az geldi..R500 u deneme firsatim olmadi.. Yardimci olursaniz sevinirim..Simdiden tesekkurler ))

Scudo
Muadil jantlar sınıf olarak. Aralarında da sanırım 80-100 gram kadar fark var Aksium lehine, çift jant toplamda. Aksium'dan çektiğim en büyük dert yedek parça problemi. Telleri koca İstanbul'da bulmak için ızdırap çektim. Marintek getiriyordu Türkiye'ye. Onlar bile çare olamadılar bir süre. Alırken bunu göz önünde bulundur derim. Mavic'in genel bir sorunu mu Türkiye'de bilemiyorum ama hoş bir şey değil.

R500'ün akıcılık olarak Aksium'dan farkını görmedim. Aksium'un 2010 olanını kullandım, halen kullanıyorum. Gerek sıfırının, gerekse de ikinci elinin fiyat olarak muadil jantlara oranla bu kadar pahalı olmasını çözemediğim bir model. Aksium'un sıfırına para vermektense, ikinci el canavar gibi jantlar alınabilir.

Bence Cole Rollen Elite. Mavic aksium ile aralarındaki fiyat farkı çok az fakat bir R500 kullanıcısı olarak üçünü de deneme fırsatı buldum.

İki jant da (MA ve R500) ağırlık bakımından neredeyse (100 gr R500 set olarak ağır.) aynı, tel sayısı aynı. Ucuza kaçayım derseniz R500 sizi düzgün bakımla 10k+ götürür. :)

Cole Rollen Elite dememin sebebi tam bir fiyat performans jantı. Seti 1550 gramdı yanlış hatırlamıyosam, sıfır mavic aksiumla fiyatı aynı. yaklaşık 300 gram kadar daha hafif.

@D. Oğuz
Tesekkur ederim hocam..da ya mavic ya r501 alicam ikisini de duses alma ihtimalim var cunki..ikinci el...mavic in ve r501 in akicilik farki var mi benim icin temel soru bu aslinda...hiz onemli )))

@osman adalı

mavicte yedek parça sorunu olabilir. madem o hız önemli, 100 gram için de 100 lirayı geçmeyecek bir fiyat farkı yoksa mavic alın, üstüne değmez.

@D. Oğuz hizi saglayan etken sadece hafiflik mi ? Gobek etkisi ne biliyim aerodinamik yapi v.s fark yok mu ?

@osman adalı jantların dış yapıları aynı. ikisi de aero telli. mavic telleri alüminyum, r500 krom. krom teller alüminyuma göre daha ağırdır fakat binici ağırlığına karşı dağa toleranslıdır, fazla ağırlığa, bozuk araziye gelir fakat mavic için aynı durum söz konusu değil. göbek sistemlerinde ikisindede alüminyum, cartrige bearing kullanımı söz konusu fakat mavicte kullanılan QRM özelliği (sanırım rulmanı kastediyor.) (link) daha dayanıklı olmasını sağlıyor. R500 ün mavice göre biraz daha fazla bakım istemesinin sebebi de sanırım bundan kaynaklı. yoksa dönüş dirençlerinde ciddi anlamda fark yok. en fazla +-2 saniye oynar boş pedal çevirmede. Yarışçı olmadıktan sonra bunu gözetmeye gerek olmadığı kanaatindeyim.
tel yönünden r500, göbek yönünden mavic daha üstün. dönme dirençleri konusunda birbirleriyle çok az farklar var.

@D. Oğuz
Hocam bilgilendirmen icin minnettarim..peki mavic yeni degismis gobekli 4-5 bin km surulmus jant 350 tl eder mi sence ? Bide sifir gobekli jantlar acilma sureci yasiyor mu ? Hani daha yeni sudukce acilir durumu ?

@osman adalı 4-5 bin km kullanılmış jant ömrünün 1/3 veya 1/2 sini tamamlamış sayılıyor genelde. bana eski gibi geldi açıkçası göbek her ne kadar değişse de fren yüzeyi var, çember kısmının vuruğudur çiziğidir o var, tellerin hangi koşullara maruz kaldığı var. sadece sıcak asfalt antrenmanlarında kullanılmadıysa almak çok gereksiz olur bir o kadar daha masraf açar başınıza.

nerden mi biliyorum, kendimden. r500 lerle soğuk asfalttan çıkmadım, kaldırımdan atladım, nerde çukur varsa girdim, 4000 den sonra arka jant tam olarak akorda gelmemeye başladı... :)

şuan elimde iki jantta mevcut bana hangisi dersen gözüm kapalı aksium derim r500 leri trainer da kullanıyorum hala normal zaman da da aksiumları ama tavsiyem mavic ten yana

@D. Oğuz bilgi ve tecrubelerin icin cok sagol hocam..@brsegemen mavic demenin sebebini soyliyebilir misin dostum..

• Beğen
Tepkiler: D. Oğuz
@D. Oğuz
Cole rollen in fiyatini nette bulamadim..ne kadar ve nerden alabilirim ? ))

• Beğen
Asli bisiklet getiriyor Türkiye ye. Sedona lar da kullanıyorlar. Black code modelinde yine bu jantları kullandılar. Geçen yıl bende almıştım orbulabildim sadece. Ve gayet memnunum tavsiye edebilirim. Alu jantlar içinde kendi sınıfının fiyat performans canavarı :) Arayıp bilgi alabilirsiniz. Ama tahmini şuanda 750 800 olmuştur diye tahmin ediyorum

• Beğen
@Uğur Can S.
800 dolar mi tl mi ? Sedona consept yenikoyde sordum 800 dolar dedi..bi yanlislik mi var acaba..800 dolar bayagi ucuk bi rakam..

Ben tl olarak söylüyorum hocam. Concept mağazası daha tuzlu piyasaya göre. Geçe yıl benim verdiğim rakam yine söylediğim fiyata yakındı ama zam fazla koymazlar diye düşündüm de yazdım

@Uğur Can S.
Sagol hocam bilgilendirme icin.conceptteki cocuk salladi heralde..ne kadar ucuk olsa o kadar fark olmasi imkansiz ...ikinci el bulmaya calisicam bi sure..bulamazsam sifir aliriz artik ))

Geri