Scudo Sports

Jant Teli Uzunluğu

Erkut Yiğit

Forum Bağımlısı
Tepki
803
Jant seti topluyorum. Toplatacağım yerde DT Swiss tel olmadığı için telleri online almaya karar verdim. Ama hangi uzunlukta alacağımı ve bu uzunlukların ne anlama geldiğini bilmiyorum.

Set
XTR 970 Ön-Arka Göbekler
Mavic XC-717
DT Swiss Revo 1.8-1.5 Teller (250-270 mm arası değişiyor, ne almalıyım?)

Scudo
Aynı Seti bende Kullanıyorum 262 Revo Tel sorunsuz işimi gördü:) 264ün üzün 261 inde kısa geliceğini düşünüyorum...

• Beğen
Tepkiler: Erkut Yiğit
bertan
Ruble tarafı basık yani 261
diğer taraf da daha geniş 263mm

ön taraf ise eşit...

valla DT nin hesabı bu eğer ki yanlış seçim yapmışsam tamam
ama adamlar da yanlış yapacak değil sanırım :)

• Beğen
Tepkiler: Erkut Yiğit
@Ercan Bayram
Haklısın ama Bu ölcüleri bulmakta zor Ercan abim:) 72li paketlerde satılıyor ve satıcının seti bozupta 16tel i 261 diğer 16sı 263 vermiyor (bizzat yaşadım) E tabi Sağdece müşteri memluniyeti için seti bozup istediği ölcülerdede tel vericek satıcılarmızda var mesela erdoğanlar bisiklet:)

Bertan ben Erkut'u iyi tanıyorum ve seti kurarken bu soruyu sormuşsa gerekirse yurt dışından olmayan ebadı getirtmeyi göze almıştır :)

bende bildiğim için detay cvp verdim

ona kaldıktan sonra nipelleri uzun başlı isteyip
260 ve 262 ile örmek mümkün... :)

ama janta yakından baktığın zaman (Arka için) bir taraf sanki gevşek gibi görünür dişler dıştadır diğer taraf da çok sıkılmış gibi görülür...

bisiklete göre jantın akordunu tam ortalamak ve akort yapmak bazen zorluk çıkartabilir...

ben jantın akortunun bozulmasından sıkıldığım için çelik nipellere geçiş yaptım yarış bisikletimde...
mtb zaten mavic set onda sorun yok...

teşekkürler Ercan.

Bir de, mavic'in sitesinde 717'nin özelliklerine bakarken "ceramic" ifadesini gördüm (bkz. (link). Özellik olarak da harbiden seramik duvarlı diyor. Bu 2008'de gelen bir özellik mi, yoksa ezelden beri 717 böyle miydi?

• Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram
mrhb ercan /mrhb yiğit
ercan 32 delikte yiğit 2 çapraz la yetinebilir belki...linkte 3 çapraza göre hesaplanmış...
verdiğin link iyi bir linktir ..
çıkan uzunluklar bulunamazsa, bir ,iki mm daha uzununu alacaksınız..
ağırlık biraz fark eder doğal olarak..
slm

• Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram
dediğiniz teller dt'nin en üst seviyesi ise tek cant için 120 dolar filan tellere vericeksiniz :)

@Selçuk Çilek

genelde herkes 3lü çapraz örüyor 2li ören veya radial ören çok az insan var :)

misal Antalyadaki Yasin arkadaşımın ön teker radial, arka ise sol taraf radial sağ ise 3lü çapraz :)
ve akordu baya da sağlam oldu :)
radial sayesinde 3 tel kadar kârı var hafiflikte :)

• Beğen
Tepkiler: suskun
konu için tesekürler.
tel boyları çok az kisinin farkında oldugu fakat önemli bi konu.
xtr centlock ön göbek de iki taraf tel boylarının esit "olmadigini" ögrendim dt de hesaplatirken

Herkese merhaba. Yeni konu açmak istemedim benim de bir sorunum var. Çemberlerim Dt swiss x450, göbekler xt m760. Acaba bana kaç mm teller uygun olur, 262mm nasıl gelir? DT nin hesaplayıcısını kullanmaya çalıştım ancak aynı göbekleri bulamadım.

Sen de tellerini yurtdışından mı getirmeyi düşünüyorsun? Ülkemizde DT'nin her modeli vardır artık ve işten anlayan bir bisikletçiyi telefonla arayarak gereken bilgiye ulaşabilirsin.Eğer ben DT istemiyorum Sapim vs. gibi bir marka getireceğim dersen onu bilemem,anlayan bir arkadaş konuyu görünce cevap yazacaktır.

@Önder Tarım

Yok yurtdışından getirtmeyi düşünmüyorum, 2.el almayı düşünüyorum. Nail Usanmaz abi 262-263mm dedi ama hangisi? Almayı düşündüklerim 262mm, 1mm çok farkedermi acaba?

@ozan ulutaş

İnternette spoke calculator diye arama yaparsanız bir çok tel uzunluğu hesaplama programı bulabilirsiniz. Bunlardan birinde göbek ve jant modelleriniz hazır olarak bulunabilir.

Eğer bu şekilde de bulamazsanız, Sheldon Brown'ın sitesinde excel formatında bir tel hesaplayıcısı var. Bu dosyayı indirip excelde açtıktan sonra, gerekli modelleri belirtip istediğiniz şekilde uzunlukları hesaplatabilirsiniz. Ayrıca veritabanında jant ve göbek bilgileri halihazırda bulunmuyorsa, Göbeklerin ve jantlarının gerekli ölçülerini kendiniz de veritabanına ekleyebilirsiniz.

Link: (link)

Ayrıca burada da, tekerlek örme hakkında çok faydalı bilgiler var.

(link)

• Beğen
Tepkiler: ozan ulutaş
Geri