Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadro boyu

mustafa özkan

Daimi Üye
Tepki
38
Bisiklet
Carraro
arkadaşlar boyum 176 cm 48 kadro nasıl olur tavsıyelerınızı beklıorum????

Scudo
48 çok küçük kalır size, bacak boyunuza göre 52 yada 54 uygundur.
Eğer kadro slopping dizaynsa eğer 50 kadro bi ihtimal olabilir.deneyerek almakta fayda var.

• Beğen
Tepkiler: mustafa özkan
Bacak boyu ile de alakali olarak degisebilir..
Ornegin benim bacak boyu 81cm, boy 180 ve bana uygun size 54...

176 boy ile 48 kadro üzerinde görüntünüz aynen "at malumatı üzerine konmuş kelebek gibi" olur.... :)

Sizin için doğru kadro ölçüsü tamamen standart ölçeklemede klasik geometri 54, slope 52 dir.

Bazı firmalar kadrolarını sınıflandırırken tamamen standart dışı numaralar kullanıyorlar.Bunlar içinde reel toptube ölçüsünü dikkate alın. Ortalama 54 cm bi ölçü size uygun gelir.

Çok özür diliyorum aylardır bu konuda bir karara varamadım. Ben 178 boy, 80 bacak ölçülerine (74 kilo) sahibim. Yarış/yol bisikletinde bana uygun olan kadro boyu 54 mü 56 mı olmalı? Açıkçası bisiklet altımda çok küçük kalsın istemiyorum. Günübirlik ve birazda uzun yol için ne tavsiye edersiniz? Şaka ve abartılı gelebilir ama gerçekten ZOR durumdayım :)

Bu arada konu hakkında çeşitli araştırmaları (aylardır) yaptım; ölçülerin girildiği online sitelerde dahil... Aslında bizzat deneyerek almak daha doğru ama bulunduğum şehirde maalesef bu şansa sahip değilim. Teşekkürler.

@vatanamillete güvenilir olmamakla birlikte 54 kadro daha uygun olabilir.
Her markanın kadro boyu ölçüleri aynı olamayabiliyor. %100 standart bir ölçü mevcut değil.
Kimi marka top tube(üst boru) mesafesini ölçerken, kimisi de seat tube(sele borusu) yi ölçüp ona göre kadro boyunu belirler.
Kafanizda 54 kadro boyu ile bisikletçiye gidin, bi küçük kadro ve bir büyük kadroyu da deneyimleyerek size uygun olanı alınız.
Bisikletçinin elinde atıyorum 56 kadro var. Bu kadroyu size satmak için "haaahh bu kadro tam sana gore bunu al" diyecektir, aman ha itimat etmeyesin.

@amasseia boy 1.79 bacak 80 , bana 46 uyduruldu (şehir). birazda o yüzden takas ettim, cidden çok küçüktü. şuan 54 kadro (yol)..tam oldu.

1580385560106.pngGiant TCR için M Kadrosunuz ve M kadronun geometri bilgisi aşağıdaki gibi diğer bisikletlerle bu şekilde bir kıyaslama yapabilirsiniz. 1580385638240.png

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Çok özür diliyorum aylardır bu konuda bir karara varamadım. Ben 178 boy, 80 bacak ölçülerine (74 kilo) sahibim. Yarış/yol bisikletinde bana uygun olan kadro boyu 54 mü 56 mı olmalı? Açıkçası bisiklet altımda çok küçük kalsın istemiyorum. Günübirlik ve birazda uzun yol için ne tavsiye edersiniz? Şaka ve abartılı gelebilir ama gerçekten ZOR durumdayım :)

Bu arada konu hakkında çeşitli araştırmaları (aylardır) yaptım; ölçülerin girildiği online sitelerde dahil... Aslında bizzat deneyerek almak daha doğru ama bulunduğum şehirde maalesef bu şansa sahip değilim. Teşekkürler.

52 al rahat et, 54 büyük

Kadro boyunu ölçerken göbebeğin (merkezinden) ortasından mı başlamak lazım, yoksa göbek yuvarlağının altından mı? Bu konuda NET bilgisi olan beni aydınlatabilirse sevinirim.

226858 dosyayı görüntüle

Bisikletimin kadrosunda XS yazıyor. Marka/Model hakkında XS için kadro boyu 554 (milimetre olduğunu sanıyorum) olarak belirtilmiş. Bu ölçüye ancak göbeğin en altından ölçerek ulaşabiliyorum. Merkezden ölçünce 54cm çıkıyor.

Merkezden ölçülmesi gerektiği söyleniyor genelde. Kafam karıştı.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
kadro boyu her markada değişiyor, denemeden almayın

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@tekvites her zaman merkez esastır. yanıldığın nokta, sen direkt seattube'u ölçüyorsun. tablodaki değerler, olması gerektiği gibi, "efektif seattube uzunluğu"na göre verilmiş. (evet, görselde yanlış göstermişler o mesafeyi. üst ok, Top Tube çizgisinin sol ucundaki ok ile aynı noktada olmalıydı). umarım anlatabilmişimdir.

Evdeki imkanlarla kadroda milimetrik doğrulukla ölçebileceğimiz tek kısım alın borusu (head tube) @tekvites
kadro boyu her markada değişiyor, denemeden almayın

Temel olarak aynı fikirdeyim ama şöyle bir açıklık getirelim mi?

Firmaların kadro boyu ifadesiyle neyi kastettiğini belirlemek lazım: Üst boru ölçüsü mü yoksa seat post ölçüsü mü? (Bunun Türkçesini bilemedim şu an. Düzeltebilirim).

Bu iki kısımda kendinize uygun ölçüyü öğrendikten sonra her kadroyu denemeye de gerek kalmaz.

Bir de şunu ekleyeyim: Stack ve reach mesafelerinin bunlardan da önemli olduğunu söyleyen çok. Ben de öyle düşünüyordum ama
@hamlet2006 geçenlerde yazdığında farkettim; belirli kadro tiplerinde bu ölçüler çoğu üreticide birbirine çok yakın zaten. Göz aşinalığı gelişiyor sanırım zamanla.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Geri