Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadro üzerindeki yapıştırma izlerini çıkartmak

Islak mendil dene

Scudo
Bi adet uzatma kablosu (en kolayı tv de kullandığın üçlüyü biraz ödünç almak), mümkünse türk kahvesi makinesi şu ketıl gibi olanlardan değilse ketıl, bi miktar alıminyum folyo.
Ketıla az su koyulur, folyo ketılın ağzını ibrik ağzı gibi yapacak şekilde üstüne geçirilir. Fişe takılır ve çıkan buhar yapışkan izine tutlur ve soğumadan temiz bir bezle silinir.
Bu şekilde bant izleri yüzünden çok kötü gözüken bisikletimi ve çocuk odasının kapısını temizlemiştim. Çok güzel olmuştu ve bi kaç gün sonra çalındı maalesef. Keşke o kadar temizlemeseydim.
Şimdi de geçenlerde aldığım ve eski sahiplerinden birince soba boyasıyla hunharca boyanmış vintage kadroyo boya sökücü ile temizledim. Güzelce boyamayı düşünüyorum ve aynı şey olacak diye korkuyorum.

Aseton en iyi yapıştırıcı sökme çözeltisidir. Japon yapıştırıcısı dahil.

@Serkan Mıstınoğlu

kadroyu bilmem ama jantların durumu kadrodan daha kötüdür o kesin :p

Ben bu siteye başvurmadan 1 ay önce çıkardığım etiket yerlerinde görünen bant izlerini mikro fiber bez ile sildim. Gıcır gıcır oldu...

Alkol ile silin boyaya zarar vermez...

Jant etiketlerimi söktüm. İğrenç yapışkan izleri kaldı (Fönle ısıtarak sökmeme rağmen) WD40, alkol, aseton ve sıcak su ile çıkartmayı denedim. Sonuç alamadım. Son olarak mikrofiber temizlik bezi ile denedim. Uzun sürüyor, uğraştırıyor ama hiç iz bırakmadan çıkıyorlar :harika: Kadroda da işe yarayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Bu ürünü deneyin. Kesin sonuç alacaksınız...

Mellerud Etiket Lekesi Temizleyici
(link)

Tuhaf bir yöntem gibi gelebilir ama parmağınızla ovun..ovdukça zamk üzerindeki nem kurur ve -tabirimi mazur görün- zamk, vücut kiri gibi toparlanarak çıkar..
Hassas zeminlerde sökülme yapıldıktan sonra başkaca yapabileceğiniz birşey yok ne yazık ki..
Sökülmemiş olsaydı..
Her tür etiketi veya etiket zamkı (koli bandı dahil) ile yapıştırılmış materyali çakmakla hafifçe ısıtarak -ısıyı sürekli hareket ettirmelisiniz ki yanma, kopma, kavrulup yapışma olmasın- sökerseniz iz bırakmadan çıkmasını sağlarsınız

Kimyasal kullanmak istemiyorsanız üzerine yavaş yavaş kaynar su döküp yumuşatın sonra da bir bezle silin. Hiç denemedim ama belki yumuşatır ve işe yarar

Saç kurutma makinesi de etiket izlerini temizlemek için kullanılan bir yöntemdir.

ne kadroymus be bilader kadro kadro degil vatan millet meselesi altindan yapilma dunyanin yedi harikasindan biri sanki ne titizmissin hayran kaldim insallah ayni titizligi de bisikleti kullanirkende gosteriyorsundur ben yerinde olsam kadroyu cope atar baska kadro alirdim ne olur ne olmaz izi kalir boyasi atar cart olur curt olur aman YARABBİ

@brky1905 onun tek çözümü şu..başka hiçbir yolu yok..güllüoğlu baklavacısına gidicen 239 ml. baklava şerbeti isticeksin..güllüoğlundan başka olursa olmaz..boyaya kesinlikle zarar verir.boyayı çıkartırsın mazaallah..şerbeti aldın geldin eve.önce bir güzel dinlen.zaten gelirken baklavada almıssındır..onu bi güzel ye.üstünede biraz uzan..sonra kalk ve işe koyul hacı..eldivenlerini tak güzelce.varsa evde bebek bezlerinin orta kısmını kes..emiciliği yüksek oluyo..etrafa sıçramasın.bezin üstüne güzelce döküp yay iyice..şerbeti bi güzel emsin...sonra yavaş yavaş at kaşağılarmış gibi izlerin oldugu noktaya uygula..anında etki ediyo..
hadi kolay gelsin;)

@brky1905

WD40 aşındırıcı / çözücü değil. "kimyasal" var kimyasal var.. WD40 sıkın iyice, üzerine 5 dk çay için, gelip rahatça çıkartın.

• Beğen
Tepkiler: brky1905
Geri