Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kalın lastik arkaya mı öne mi takılmalı?

Geronix

Aktif Üye
Tepki
152
İsim
Muhammet
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Corelli
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Forumda araştırdım fakat düzgün bir sonuç bulamadım o yüzden yeni bir konu açma ihtiyacı hissettim eğer bu konudan varsa affola.

Bende 2.10 kalınlığında Mitas lastikler var ve iki lastikte erimiş durumda. Ben de 2.20 kalınlığında yeni bir lastik sipariş ettim. Sizce bu lastiği öne mi takayım yoksa arkaya mı? Hangisi benim için daha iyi olur?

Scudo
dag bisikletinde one takmaliyiz kalin lastigi, cunku kayma ilk onden basliyor, bu yuzden on lastigin basincini da daha dusuk tutuyoruz genelde

• Beğen
Tepkiler: OmegA ve Geronix
One kalın lastik mantığa uyuyorda arkaya acıklama bulamadım :) bisiklette patinaj durumu olmaz on mantıklı gibi

• Beğen
Tepkiler: Taha_ ve Geronix
İki lastiğimde bitik diyorsun yeni lastik aldım diyorsun öne mi takayım diyorsun. Bitik lastiğin arkada ne işi var önden çekişli mi senin bisiklet?

İki lastiğimde bitik diyorsun yeni lastik aldım diyorsun öne mi takayım diyorsun. Bitik lastiğin arkada ne işi var önden çekişli mi senin bisiklet?
Hocam o kadar kızmanıza gerek yoktu. Emin olamıyorum sadece o kadar. Herkes öne takmak iyi diyor kafam karıştı benim de. Arkaya taksam olay öne taksam olay

Yeni ve gıcır lastiği arkaya tak. Gönül ister ki ikisi de yeni olsun ama lastikler pahalı alamayabilirsin, ama her zaman yeni lastikler çekiş olan yere takılması mantıklıdır. Sen yeni lastiğini arkaya tak rahat et, ileride yine aynı boy lastik alınca onu arkaya takar arkadakini öne alırsın.

Hocam o kadar kızmanıza gerek yoktu. Emin olamıyorum sadece o kadar. Herkes öne takmak iyi diyor kafam karıştı benim de. Arkaya taksam olay öne taksam olay
Abi 2.20 destekliyor mu arka kulaklar veya ön maşa ben bizim bisiklet için öyle olduğunu düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Geronix
Yeni ve gıcır lastiği arkaya tak. Gönül ister ki ikisi de yeni olsun ama lastikler pahalı alamayabilirsin, ama her zaman yeni lastikler çekiş olan yere takılması mantıklıdır. Sen yeni lastiğini arkaya tak rahat et, ileride yine aynı boy lastik alınca onu arkaya takar arkadakini öne alırsın.
Tamamdır hocam. Teşekkürler.
Abi 2.20 destekliyor mu arka kulaklar veya ön maşa ben bizim bisiklet için öyle olduğunu düşünmüyorum.
Destekliyordur ya. O kadar da değildir 29" olan modelin kadro yapısı olarak 27.5 ile arasında aman aman fark yok gibi 29 inç takılabiliyorsa 2.20 kalınlığında lastikte takılır gibi. Eğer olmazsa iade etmeyi denerim de umarım olur içime kurt düşürdünüz :D

Üstelik siteye göre aynı maşa kullanışmış. 29" jant bile o maşaya sığıyorsa bence 2.20 lastikte sığabilir.

yeni lastiği arkaya takmayı tavsiye edenlere soruyorum, ön lastik kayınca mı toparlayabiliyorsunuz yoksa arka mı? Başlığa cevap verecek olursam kalın ve tutuşu fazla lastik öne takılır. Arka lastiğin yeri önden iyi kavraması, ön lastiğin tutuşu kaybetmesine zemin hazırlayan bir durumdur.

tamam mustafanın dediğini yap bitik lastiği arkaya tak, ön tekere yeni lastiği tak.Kabahat bende 39 yaşında adamsın ne işin olur buralarda mallık işte.

Genel uygulama cekisin oldugu tekerlere iyi durumdaki lastigin takılmasıdır.
Zaten ozelligini kaybetmeye baslamış her lastik, nereye takarsanız takın tutunma ve frenlemede aracinizin hakimiyetinde sorun yaratacaktır.

• Beğen
Genel uygulama cekisin oldugu tekerlere iyi durumdaki lastigin takılmasıdır.
Zaten ozelligini kaybetmeye baslamış her lastik, nereye takarsanız takın tutunma ve frenlemede aracinizin hakimiyetinde sorun yaratacaktır.
Hocam kafam karıştı şimdi çekişim olduğu tekerlere iyi lastik takılmalı diyorsunuz ve kötü lastik frenlemede sorun oluşturur diyorsunuz biliyorsunuz ön frenler daha çok yük alır.

Ne yapayım sizce? Bu lastiklerle bile aslında pek kayma yaşamıyorum öne taksam ciddi bir farkını görecek miyim?

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Şahsen enduro tarzı bir bisiklet kullanıyor olsam arka janta takarım taşlı, kumlu, topraklı vb. yollarda ağırlığımı öne verdiğim zaman patinaja sebep olmaz. Fakat şehir içinde kullanan bir sürücü olursam lastiği ön janta takarım bunun sebebi virajlarda, frenleme sırasında, yola tutunuş ve kaymaması için. Frenlemede ben ön freni kullanıyorum şahsen arka frenin etkisinin az olduğunu düşünüyorum ön frenin daha etkili olduğunu düşünüyorum bu yüzden ön lastiğe takabilirsiniz. Bunların hepsi kendi şahsi fikrimdir. Lastiği istediğiniz yere takabilirsiniz bunlar size kalmış :D ( Yazımda hatalar olabilir şimdiden kusura bakmayın :) )

• Beğen
B
Hocam kafam karıştı şimdi çekişim olduğu tekerlere iyi lastik takılmalı diyorsunuz ve kötü lastik frenlemede sorun oluşturur diyorsunuz biliyorsunuz ön frenler daha çok yük alır.

Ne yapayım sizce? Bu lastiklerle bile aslında pek kayma yaşamıyorum öne taksam ciddi bir farkını görecek miyim?
Ben olsam yeni lastigi arkaya takarim. İki freni birlikte kullanirim. Arka lastik genelde onden daha cok asinir. Su an zaten ciddi bir kayma sorunu yasamadiginizi soyluyorsunuz.
Yinede karar sizin.
Hic cozum bulamadiysaniz, yeni lastigi birkac gun onde kullanin. Sonra arkada kullanin. Hangisi size daha tatmin edici gelirse oyle devam edin.
Sonucta uzayi kesfetmiyoruz, yarisada girmiyoruz, 🙂

öne takarsan daha iyi tutuş olur ama yapabılırsen 2 sinide kalın lastık yapabılırsın ıyı olur

• Beğen
Ağırlığımızın çoğunluğu arka lastikte olduğundan, arka lastiğin önden daha geniş temas alanına ihtiyacı yok. Geniş lastik önde olmalı. Bisikletliler olarak, araba ya da motor gibi güçlü olsaydık tam tersi mantıklı olurdu.

Hepinize teşekkürler yanıtlarınız için. çoğunluk öne takın demiş. İlk önce öne takacağım eğer iyi olursa devam ederim hepinize tekrardan teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Kutay P
Tamamdır hocam. Teşekkürler.

Destekliyordur ya. O kadar da değildir 29" olan modelin kadro yapısı olarak 27.5 ile arasında aman aman fark yok gibi 29 inç takılabiliyorsa 2.20 kalınlığında lastikte takılır gibi. Eğer olmazsa iade etmeyi denerim de umarım olur içime kurt düşürdünüz :D

Üstelik siteye göre aynı maşa kullanışmış. 29" jant bile o maşaya sığıyorsa bence 2.20 lastikte sığabilir.
Yani bilemiyorum git bi göz at genişliğine reis. Lasrik ile kadro arasındaki mesafeye bak 2.10 lukla

• Beğen
Geri