Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kalın sibop yerine neden ince sibop?

@mahden (link) overlok makinesi ayağınıza geldi. :):) ucundaki sarı aparatla her benzincide itina ile hava dolumu yapabilirsiniz.

@iskender şerit (link) overlok makinesi ayağınıza geldi. :):) ucundaki sarı aparatla her benzincide itina ile hava dolumu yapabilirsiniz.

Scudo
Sibop kapağı dışarda değişim ve yama yapıldığında hemen kaybolur. O noktada presta candır. Toz toprak çamur birikmez içine :harika: Tabi daha ince olmasıda çok daha ince jant üretilebilmesini sağlıyor bahsedilmiş zaten.

önemli olan işlevi ;)

• Beğen
Tepkiler: iskender şerit
bu konu ile ilgili çok güzel bir hikayem var.
bir önceki bisikletim giant sl'de lastiğim patlamıştı. bu arada gökçeada'dayım. malumunuz bir tane bisikletçi var. götürdüm dayıya. dayı leş gibi zaten. dedim dayı sen hallet ben arabaya park yeri bulup geleyim. neyse park ettim arabayı geldim dayı yapmış. eyvallah hayırlı işler dedim yükledim devam ettim uğurlu'ya. tatil bitti istanbul'a döndük. rutin "pub" turlarımız başladı k.çekmece olarak. grup devam ediyoruz. varacağımız noktaya geldik. yedik içtik çıkma vakti geldi. baktım lastiğim sanki inmiş gibi geldi gözüme. dedim biraz hava basayım. çıkardım pompayı arkaya vurdum ön lastiğe geçtim ana birde ne göreyim baktım ön lastiğin(ada'da patlayan lastiğim) sibobu olmuş kalın sibop :D hhahaah afalladım, allahallah falan diye düşünürken tabi hemen ada aklıma geldi. meğer bizim dayı benim jantı matkaplayıp sibobu kalına çevirmiş. ben tabi dikkat etmedim alırken. öylede ilginç bir anımdır.
inceden haz etmiyorum.

95 yılında aldığım İtalyan Bianchi mtb'de ince presta sibop vardı. Birkaç patlak sonrası değiştirme zamanı geldiğinde ne göreyim?
Bursa'da ince siboplu mtb iç lastiği yoktu. Hatta bisikletçiler hiç duymamışlardı bile :) Sonuçta delikler büyütüldü ve geçtik araba siboba :islik:

@trainspotting35

hiç uğraşmam böyle sarı aparatlarla şeylerle falan.... jantı delmek gerekiyorsa deler geçerim... araba sibobun içinede pislik mislikte girmez, ne arasın orda pislik... 30 yıldır sürücüyüm, o dediğiniz pislik mislik aklıma ne geldi ne gördüm ne de duydum. ne varsa burda böyle siz gibi bisiklet kullanıcılarla ilginç şeylerle karşılaşıyorum... gerçekten çok enteresansınız... bu arada sibop kapakta kullanmıyorum...

@BerkEvren

:koptum: sesli güldüm

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş Lale
@iskender şerit
Arazi sürüşü yaptığınız zaman bisikletin öyle yerlerinden çamur çıkıyor ki, sibop en mantıklı yer oluyor inanın.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@BerkEvren
tercih meselesi o zaman. bilmem kardeşim... ben çamurda kesinlikle kullanmıyorum.. bana göre işlevsellik günlük kullanımda işime en gelen araba siboptur... incede bi ara kullandım hiç beğenmedim.. bana göre değildi..

bundan 4-5 sene önce iç lastiğimin patlaması sonucu ön jantımı bisikletçinin teklifiyle matkapla deldirip genişletmiştim,ön jantta ki sibop kalın arka jantta ki ince olmuştu iki sibop türünü bir bisiklet üzerinde denemiş biri olarak kalın sibopun el pompası ile hava basılması daha kolay olduğundan bana daha bi kullanışlı geliyor,ince sibop daha narin olduğundan pompayla hava basıcağım diye yanlışlıkla ters bi kuvvet uygulayınca yamuluyordu...

İNCE SİBOP İÇ LASTİK presta sibop oluyor değil mi?
Tekeri 1.15e düşürdümde, iç lastik olarak
(link)
Şöyle bir şey almam gerekiyor. Bu zaman kadar schader kullanmış biri olarak prestaya ilk defa geçeceğim bakalım.schader olup 1.15 olanını bulamadım.gerçi ondada sibop boyu biraz kısa geliyordu.umarım bisikletin üzerindeki pompa prestaya uyar birde o masraf açmasın. :)
Presta ile kullanıma yönelik püf noktalardan ne önerirsiniz?

@selmansamet Mahallede liseli gencin scott bisikleti var mtb presta ne yazık ki bulaşmış onlara
@trainspotting35 linki gösteriyorsunda hem lastiğe para vereceğiz hemde onu dışarda kullanmak için para vereceğiz böyle saçmalık mı olur!
Presta para tuzağından başka şey değil
Arkadaşlar internete bakmadam söylerseniz sevinirim sibop diye adlandırdığımız kelimenin türkçesi nedir? sibop diyenler kenara çekilsin tabi :D

@JusTiMe 7,5 tl ücreti var. 1600 tl lik jantimi delecegime 7,5 tl lik bu çağın mühendislik harikası aleti Yanımda taşıyorum.

Hatta uzun hortumu sayesinde küçük pompayla max hava basıp benzinciye kadar gidebiliyorum.

Hatta benzincide bu çağın harikası buluşla lastiklerin havasinj 120 psi yapabiliyorum.

Bitti mi bitmedi hortumu ben yanimda taşımam arkadaş diyenler icin sarı kısımı sibop kapağı gibi lastiğin üzerinde bırakıp yoluma devam ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Eroseros
Arkadaşlar internete bakmadam söylerseniz sevinirim sibop diye adlandırdığımız kelimenin türkçesi nedir? sibop diyenler kenara çekilsin tabi :D
çek valf..:D

@mümtaz öztürk Bilmiyorum diyorsun öyle mi :D

@trainspotting35 Muhtemelen ince siboplu bisiklet alacağım şayet aldığım gibi şambreli değiştirip araba siboplusunu kullanacağım ekstra para vermeye hiç niyetli değilim

@mümtaz öztürk o da yanlış :D abi aldırış etme bak şurada imla hatamız hemen çıktı ağabey evrim geçirerek abi oldu ne haber derdik naber oldu :D

Jantlar ve diğer konularda hemfikirim ama! asıl nokta hava kaçırma ve iç lastiğin inmesi scrader'da çok daha fazladır presta bu konuda candır.

bi çılgınlık yapıp araba sibopu olan iç lastikleri (zaten birisi değişecek) presta tipine mi çevirsem kaşınıyorum galiba :)

Geri