Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kalpiye deneyimim

@Yusuf G. Benim kullandığım kalpiye'nin benzeri aşağıdaki linkte.Kullanımı çok rahat ve konforluydu.Sıkınca spd pedal gibi performans sağlıyordu.
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: Yusuf G.
Scudo
@enginckc Hareket halindeyken pedalı üst konuma getirip ayağının ucuyla pedalın arkasındaki küçük çıkıntıya ayağının ucuyla dokunup pedalı düzelttikten sonra ayağını ileri iterek pedala oturtman gerekiyor. Ben ilk taktığımda 10-15 dk alıştırma yapmıştım. Zamanla ayağınız alışır.
 
  • Beğen
Tepkiler: enginckc
Yusuf G
Plastik kapaklar düşmüş biri.. somun gözüküyor bir zararı olmaz sanırım. Reflektorleri de ben sokecegim ayağımı gecirmeden tersten basmak icin pedala kısa mesafelerde..
 
yeni konu açmaktansa buraya yazmak daha uygun olabilir...
genelde asfalt zemınde kullandığım MTB için sizce kalpiye takmak uygun mudur? yokuşlarda çok zorluyor performans artışı olurmu...
 
@Sezai tunacay Asfalt yolda faydalı olur ama bozuk yolda kullanmayın bence.. Kalpiye ile tabanı mümkün olduğunca düz, girintisiz,çıkıntısız ayakkabı kullanmaya çalışın.
 
  • Beğen
Tepkiler: Sezai tunacay
@İbrahim A. kayışlı olanlardan mı önerirsiniz yoksa şu yarım olanlarmı daha iyi olur.

(link)
 
@Sezai tunacay yarım kalpiye hiç kullanmadım, ne kadar işe yarıyor bilemem ama kayışlı modeller kadar etkili değildir ,daha güvenlidir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Sezai tunacay
@Sezai tunacay Kalpiye pedal spd pedala göre tehlikeli bana göre. Mtb için olan pedalların kitlenip kilit dışı bırakması daha kolay. Bence spd deneyimlemelisiniz. Tabii fiyat olarak biraz daha masraflı olsa da yurtdışından ayakkabı + pedal uygun bulunabiliyor veya ikinci el olarak. Yol bisikletim de spd sl pedalı ilk denediğim andan itibaren o performans artışını öyle hissettim ki... Sanki yeni bir bisiklet edinmişim gibi geldi.
 
Bu yarım kalpiyelerden de kayışlılardan da kullandım. Yarım kalpiye kayışlıdan daha az efektif yani ayağınız kötü bir yolda titreşimden dolayı kolay çıkıyor ama kayışlıdan da ayağı kurtarmak gerektiğinde bazen ayakkabı ve duruma göre zaman kaybedebiliyorsunuz. Düz yolda kullanım için kayışlı (ki eskiden yol bisikletlerinde olurdu), bozuk yola da girip macera yaşayacaksanız yarım kalpiye. Yarım kalpiyenin bir dezavantajı da duruma göre pedalın tersini kullandığınız zamanlarda sert yapısından dolayı zemindeki çıkıntılara çarpması ve takılabilmesidir. Sert olduğundan böyle bir durumda dengenizi bozabilir. Ben mtb de kullandım şu an takılı değil ama bu sezon takacağım tekrar.

Bu arada yol bisikletinde spd pedal hem kontrol hem de güç aktarımını daha iyi hale getirir, Kalpiye ise zorlu şartlarda ayağın pedaldan kaymaması için tercih edilir. Tabi biri diğerinin yerine olmaz diye birşey yok bu sizin bisiklet tecrübeniz ve koordinasyonunuza da bağlı.
 
  • Beğen
Tepkiler: amasseia
@SOZUAK ve @İbrahim A. eyvallah abi saolun her ne kadar MTB kullansamda işe giderken ve arkadaşlarla yaptığımız ufak turlarda bile genelde asfalt yolları kullandığımız için yarım kalpiye alsam yeterli olur sanırım. Eski bisikletimin kadrosu ufak geldiğinden bianchi rcx427 aldım sirkeciden eskiye göre herşey cok iyi ama ayağımın pedaldan kayması sorunu şuan tek büyük sıkıntım onada yarım yeterli olur yardım ve bilgi için teşekkürler.

@bua spd pedalı kullanacak kadar yolum uzun değil bende be usta en azından şimdilik hem masraf olarak hem tak-çıkar beceremem gibi geliyor ;);)
 
  • Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
Kısa bir süre kullandım, rampalarda ayakta kullanmak harici pek bir artısını göremedim.
 
@Kuzey Ege Yarım kalpiye daha çok ayak pedaldan kurtulmasın diyedir özellikle hoplamalı zıplamalı yollarda amatörler (benim gibi) bunları kullanır yoksa çok getirisi yok aksesuar gibi. Bir de tabi çok denk gelmez her kişi için ayağı hep aynı (doğru !) pozisyonda koymayı sağlar spd pedallardaki gibi. Bazen de zıplatmak gerekir makineyi o zaman bunlardan destek alırsın. Ara bir çözüm sonuçta.
 
spd pedal ve ayakkabı sanıldığı kadar maliyetli değil. 100-150 lira ayakkabıya bir ~50 tl de pedala verdiğinizde (ikinci el alabilirsiniz neredeyse ömürlük donanımlar) cebinizden çıkan para birçok bilindik markanın 1 senede eskiyen spor ayakkabısına verilenden daha düşük oluyor. üstelik spd ayakkabılar daha sert ve sağlam üretildiği için yıllarca kullanılabiliyor.
 
yardımınıza ihtiyacım var bisikletseverler.
Bugün kask aldım kendime, yanında da benim bisikletin pedalına uygun kalpiye sordum. bir çift aldım getirdim eve fakat, uymadığını gördüm. işin içinden çıkamıyorum. sonra biraz araştırdım bendekiler normal pedala takılabilecek kalpiyeler. Pedalı değiştirmektense küçük bir mühendislik çalışmasıyla bunları benim bisikletin pedalına uygun hale getirebilir miyiz acaba ? fikirlerinizi bekliyorum.

bunlar benim aldıklarım;

https://i.hizliresim.com/XdmN03.jpg

https://i.hizliresim.com/bymprZ.jpg


bu da pedalın ta kendisi;

https://i.hizliresim.com/dXmDPD.jpg
 
Screenshot_20180302-171313.jpeg
Gerçekten de ss'deki facebook gönderisindeki gibi bir deneyim yaşattı bana. Sıkışık trafikte motorlarla yürüyordum. Yokuşları hiç hissettirmedi. Minibüsleri daha rahat soluyorum. Aliexpress'den 3.05 dolara aldım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Benim bisikletin üstünde gelen pedalda vardı bundan. Hem takması çok zordu, hem ayağıma baskı yapıyordu, hem de takılı olmadığında sağa sola çarpıyordu. Bir gün yine taşın birine çarpıp neredeyse düşecek duruma gelince söktüm attım çöpe. Faydasını inkar edemem. Sıfır kondisyonda bile net fark yaratıyordu, orası ayrı. Hayırlı olsun
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
100 km sürüşte denedim, ayak öne kayıyor, ilerlemek istiyor, hal böyle olunca uzun sürüşte özellikle baş parmak ön duvardan sürekli baskı gördüğü için problem çıkarıyor (en azından benim deneyimim böyle gerçekleşti). bir de daha önce yazmıştım bir başka başlığa it-çek farklı kas gruplarına ihtiyaç duyuyor, eğer çekmeye yarayan kaslar zayıfsa anca kısa süreli nitro etkisi gösteriyor, sonra baldırlarda yanma:) tabi antreman varsa ve benim çektiğim parmak sıkıntısını çekmezseniz bir spd kadar olamayacak olsa da çok işlevsel.
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Alttaki ürünü aldım n11 den, 30 tl civarı. Tam deneyemedim fakat katkısı olur gibi. Giyerken acele durumlarda sıkıntı yapıyor. Ya da alışmak lazım her halde. Işıkta filan beklerken ani kalkışlarda ayağı içine sokma zorlar. Ürünü kendi kafama göre taktım. Anlayan var mı, doğru mu bağlantım? Pedalın ön tarafında demir kısımı pençe gibi olan yer var. Ayağın rahat girmesi ve ileri gitmesi için mecburen onu aşağı tarafa getirdim. Tümseklerde yere değecek pedal altta olursa. Bir de vida yerleri uymadı. Şimdilik tutturdum fakat pul ile sağlamlamam lazım. Ayağa geçirme işlemini kolaylaştırmak için ne yapabiliriz? Kullananlar yardımcı olursa sevinirim.
IMG_20181027_155531.jpg

177964 dosyayı görüntüle
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
arkadaşlar sizden bir fikir almak istiyorum, bildiğiniz gibi kilitli pedal sistemi pahalı. istanbul içi her yere pedallayarak gittiğim için, bisikleti park ettikten sonra rahatça yürüyebilmek için yanımda terlik taşımak istemiyorum, ayrıca insanların kışın terlikli ayaklarıma tip tip bakıp ''yazık la kimin çocuğuysa'' demesini de istemiyorum. o sebeple iki seçeneğim var:

1 - kalpiyeli pedal kullanıp sağ kalpiyenin ipini gerektiği zaman pratik bir şekilde çözebileceğim bir hale getirmek. (kalpiyenin ipi maksimum sıkılıkta olmalı ki pedalın her açısında güç verebileyim). küçük metal klipsler bu işi görür diye tahmin ediyorum.

2 - kilitli pedal ve kal alıp, kali günlük ayakkabımın tabanına tak-çıkar bir şekilde iliştirmek. kali vida deliklerinden iple bağlayıp çok sıkı olacak şekilde ayakkabıya bağlayabilirim.

sizce hangisi?
 
1. Deneyin ama çok zorlanacaksınız.
2. Denemeyin bile.

(link) ikinci el olayına nasıl bakarsınız bilmem ama günlük kullanımda da sizi idare edecek MTB kalli bir ayakkabı öneririm.

(link)

(link)

(link)
 
Geri