Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kamp Alanları ve Camping 2021

Yunus EROL

Üye
Tepki
545
İsim
Yunus
Bisiklet
Mosso
Kamp alanları ile ilgili güncel bir konu bulamadım. Konular nerdeyse 10 senelik ve fiyatlar güncel değil. Pandemi sonrası doğaya artan ilgiyle beraber campinglerin ücretleri de artmış. Haftaya eşimle beraber Trakya'dan Çanakkale Ege sahilden Akdeniz'e doğru tura çıkacağız. Her gün olmasa da ara ara campingde kalmak iyi oluyor. Bu tercihe göre değişir tabii. Bisiklet turunda akşamüstü varıp sabahın köründe çıkılan campinglere de normal gün parası vermek koyuyor bana açıkçası. :) Bisikletçi turcu dostu bisikletçilere uygun fiyat çeken kampingleri kamp alanlarını paylaşacağımız bir konu olsun istedim. Ben tur boyunca kaldığım kampingleri ekleyeceğim yazıya. Geçen hafta @Harharyas abi Şile tarafında bisikletçilere uygun fiyat yapan 2 kamp yeri önerdi mesala. Bu şekilde paylaşımlar çok faydalı olur. Ben kendim için öncelikle Silivri-Tekirdağ-Gelibolu-Çanakkale-Ayvalık-İzmir-Marmaris bu hatta uygun camping tavsiyeniz varsa paylaşmanızı rica ediyorum. Katkı koyan herkese şimdiden teşekkürler.

Scudo
Geliboluya giderken saros caravan camping diye bir yer var yeni sahipleri baya iyi insanlar geçen yıl fiyatları iyidi indirim de yapmıştı bu sene ne olmuştur bilmiyorum pandemi nedeniyle. google map de telefon numarası mevcut arayıp daha detaylı bilgi alabilirsiniz
1625718855608.png

İzmiri'in Dikili ilçesinin Bademli beldesinde bulunan Deniz Kamping konaklamalarda
Bisikletli misafirlere %15 indirim uyguluyor. Çadır alanları gayet temiz, buzdolabı ve elektrik kullanımı ücretsizdir.
(link)

Kampçılığın giderek daha çok rağbet gördüğü günümüz koşullarında kılavuz olabilecek bir konu.
@Yunus EROL , teşekkürler..

Kampçılığın giderek daha çok rağbet gördüğü günümüz koşullarında kılavuz olabilecek bir konu.
@Yunus EROL , teşekkürler..
Ben teşekkür ederim. Turum boyunca kaldığım tüm campingleri ekleyeceğim mesaja. Ne kadar çok tavsiye olursa o kadar güzel bizim içim. Tüm bisikletçiler için çok faydalı olur. @Aytaç DİREK ve @uuryvs teşekkürler tavsiyeleriniz için. 2 yer de tam konaklama noktalarımıza den gelecek. Değerlendireceğiz. 👍

Şöyle bir sey var. Biz bisikletliler bir tur yaparken ekonomiyi de göz önünde bulundurmak durumundayız. Yoksa attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmeyecektir. İsin felsefesine de uymayacaktır. Bu sene bilinen bütün turizm merkezlerini kapsayan bir ege turu yaptım. 25 liraya yarım litre suyun satıldıgı yönünde sehir tevatürleri nedeniyle bana bu tur basta ürkütücü gelmisti. Tura cıkmadan önce yaptıgım arastırmalarda uygun fiyatlı lokanta, restaurant, kamp yeri, otel, pansiyon konusundaki paylasımlarda bir eksiklik gördüm. Hem eksik hemde bir adres icerisinde bu tür paylaşımlar yogunlaşamamıştı. Aynı zamanda güncel degildi. Net icerisinde birbirinden alakasız bir yıgın bilgi kirliligi içerisinde kayboluyordunuz. Birde bir akşam yemegine sırf ukalalık icin 500 tl ye "uygun" fiyat yazan tiplerin paylasımları kafayı karıstırıyordu. Sırf bu is icin kurulmus olan siteler amacına hizmet etmiyordu. Sonucta korktugum basıma gelmedi. Bir ic anadolu şehrinde ödeyebilecegim fiyatlarla masadan kalktım. Velhasılıkelam vede filvaki hemde filhakika güncel ve ucuz fiyatların/yerlerin derli toplu paylasılabildigi bir siteye acil ihtiyaç var. Hatta böyle bir yazılım sahibini zengin bile eder benden söylemesi.

Köyceğiz'de "Kulak Hacılar Devlet Ormanı" içinde çadır alanı var. Temiz tuvaletler ve sıcak su duş imkanı.. Bir ay kadar önce sakin ve sessizli.. Gecelik 2 kişi tek çadır 55 TL ödedik.. Hatta çadırı orada bırakıp, Dalyan gezisi yaptık günübirlik, antik kenti gezip, farklı yoldan geri döndük.
Fotoğrafta görüldüğü gibi, bir tabak makarna karşılığı gece bekçimiz bile vardı.

IMG_20210609_001720.jpg

Çökertme, Yalıkavak gibi koylarda, sahilde uygun yerlere, bir restorana yakın kurduk çadırları. Kampa vermediğimiz ücretle, balık yedik... gece de tuvaletini kullandık.. ;)
Sarıgerme'de gece geç saatte varınca, kamp aramadık, "Sevgi Otel" adlı bir pansiyonda kaldık.. Temizdi.. Gecelik odaya 120 Tl ödedik... Umarım yardımcı olur bu satırlar..
aaa.. Marmaris'e kadarmış planlanan tur, ben daha aşağıları anlatmışım...
O zaman ekleyeyim:
Assos'tan geçerken Kadırga Koyu, denizin muhteşemliği ile tam konaklanacak yer.. Koya iner inmez sağdaki ilk kamping Hafız'ın yeri.. Salaştır biraz, ekonomiktir.. Hafız amcaya selamlarımı söyleyin...
Daha aşağıda, Geyikli'de Dolmuş Kamping var... Vosvos camiasından genç dostlarımız işletiyor.. Deniz kenarı olmadığı için, sakinliği ve sessizliği, sıcak ortamı çok güzel gelir bana... Çadırı orada bırakıp, günübirlik Bozcaada turu da yapabilirsiniz..

(link)

Son düzenleme:
Dikili'de harika bir yer var zeytin gölgesi diye bisikletle tur yapanlarında sıklıkla uğradığı bir yer,çadırla bir gece konaklamıştık denize sıfır keyifli bir yer. (link) Akyaka'dada bir gece kalınması taraftarıyım,özellikle merkezde çok büyük bir çadır kamp alanı var ama imkanlar çok yeterli değil wc gibi,fakat Akyaka Akbük koyu tam bir cennet kesinlikle tavsiye ederim.

Geliboluya giderken saros caravan camping diye bir yer var yeni sahipleri baya iyi insanlar geçen yıl fiyatları iyidi indirim de yapmıştı bu sene ne olmuştur bilmiyorum pandemi nedeniyle. google map de telefon numarası mevcut arayıp daha detaylı bilgi alabilirsiniz
268927 dosyayı görüntüle
karavan kamping 2 sene önce kaldım oldukça pahalıydı. Gecelik 100 tl (2 sene önce)

Çok kamp alanlarını sevmem ama bu sene Ayvalık badavut plajına yakın Murat Reis Çamlık Kamping de 3 gün kaldım. Temiz ucuz ve kaliteliydi.

Dikili'de harika bir yer var zeytin gölgesi diye bisikletle tur yapanlarında sıklıkla uğradığı bir yer,çadırla bir gece konaklamıştık denize sıfır keyifli bir yer. (link) Akyaka'dada bir gece kalınması taraftarıyım,özellikle merkezde çok büyük bir çadır kamp alanı var ama imkanlar çok yeterli değil wc gibi,fakat Akyaka Akbük koyu tam bir cennet kesinlikle tavsiye ederim.
Akyaka’da Azmakbaşı Kamping’i beğenmiştik, ancak denize az da olsa mesafesi olduğundan bu sene kalmadık. 2. defa gittiğimiz Su Kamping’i ise tavsiye etmiyorum. Diğerlerini fırsat oldukça denemek istiyoruz.

Geliboluya giderken uçmakdere-şarköy tarafından geçerseniz mürefte de yeni bir kamp alanı açılmış temiz ve güzel duruyor yorumları da iyi

1. gün Opet benzinlikte mescitte uyuduk. 2. gün Kumbağ Bağtur Camping 75 tl olan kişi başı fiyatı bisikletle geldik deyince 50 tl yaptılar. Güzel temiz kamping. Turu takip etmek isterseniz (link)

Son düzenleme:
Kamp alanları dışında, örneğin kumsalda, çadır kurmayı düşünen birine önerileriniz ve uyarılarınız ne olur? Sadece biki defa kamp deneyimim var. Hava kararmadan çadır kurup , uyuyup sabahın ilk ışıklarında yola çıkılacak bir durumda kamp alanına çok gerek yok diye düşünüyorum, yanılıyor muyum?

@bis212 , öncelikle güvenli bir konum olduğundan emin olunuz.Siz ve bisikletiniz uyurken risk altındadır..
Dört ayaklıları cezbedecek gıdalar çadırınızın hiç bir yerinde olmamalı.
Sabah 6 gibi de çadırı toplayıp yola koyulmanız gerek, yoksa güneşin haşlamasına maruz kalırsınız.Bazı bakir kumsallara çadır kurmak için jandarma ya da emniyetten izin almanız gerekebilir.
Özbakım ihtiyaçlarınız için yakınlarda bir tesis bulmanız da gerekir.
Tabi bunlar işin önlem tarafı, geriye harika bir deneyim yaşamak size kalıyor. Planınız yolunda gitsin, iyi gezmeler....

4. gün Saroz Camping de 2 kişi 140 tl ye kaldık. Bize çok geldi. O günden sonra 5 gecedir uygun yerde sahilde ormanda kalıyoruz. Tur bitince ayrıntılı yazacağım.

4. gün Saroz Camping de 2 kişi 140 tl ye kaldık. Bize çok geldi. O günden sonra 5 gecedir uygun yerde sahilde ormanda kalıyoruz. Tur bitince ayrıntılı yazacağım.
Çanakkale, Erdek ve İznik’te kaldığımız kampinglerde 2 yetişkin, 1 çocuk 100 TL ücret (Kişi başı 50 TL) ödedik. Yakın çevre olduğundan o kampingin de aynı şekilde fiyat belirlemesi gerektiğini düşündüm.

Konuyu geç takibe aldım maalesef. Dikili-Bademli Çam Camping'deyim. Elde olmayan sebeplerden ötürü 2. günüm burda. Deniz kenarında, 60 TL günlüğü, kafeteryası var, ortalama bi yer. Manzarası güzel.
IMG_20210728_173610.jpg

bayram öncesindeki hafta sonunda Korsan Koyu niyeti ile gittik lakin kampingler başta olmak üzere boş alan dahi yoktu. Aynı rota üzerinde bir kaç koy vardı onlardan bir tanesinde 4 kişi çadır kurup kaldık. Bizden başka 5 tane daha çadır vardı. Az önce harita üzerinden baktığımda bizim kaldığımız yer Kargılı Dere olarak geçiyor. Sahili taşlık olsa da hafta sonu olmasına rağmen kimseler yoktu. Yine aynı yol üzerinde Papaz İskelesi yazan alan ise piknik ve mangalcılardan geçilmiyordu.

Bizim insanımız pek taşlı kayalı alanları sevmediği için boş oluyor. Buranın bir bisikletçi için sıkıntısı temiz su bulmak olabilir tam sahile doğru belediyenin çekmiş olduğu çeşme vardı biz daha çok el yüz ve denizden çıkınca durulanma anlamında kullandık ama şebeke suyu geliyordu boru ile, içenler vardı. koya gelirken ve biraz geçtikten sonra Adrasan Sahilinin olduğu alanda A101 ve market mevcut.
Kargılı dere.JPGIMG_20210717_195914.jpgIMG_20210717_202424.jpg

Kuşadası'ndan Gümüldür'e haftasonu gidip, cumartesi gecesi bir kamp alanında çadır kurduktan sonra geri dönmeyi planlıyorum. Mola yeri, denize girmek için koy, güzergah ve kamp yeri için varsa tavsiyelerinizi yazarsanız mutlu olurum. Çok fazla kamp deneyimim yok henüz, Gümüldür'de Hipocamp'ta kalabilirim diye düşündüm.

Geri