Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Karar Zamanı - Specialized Sirrius Sport - Giant Roam 3 / Escape 2 / Air

Sarp X

Aktif Üye
Tepki
133
İstanbul/Kadıköy - Balıkesir/Akçay-Zeytinli
İsim
Sarper Uluoluk
Başlangıç
1994—95
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhaba arkadaşlar. Carraro 224'ümü sattıktan uzun süredir aklımda olan yol bisikletlerini denedim durdum. Hatta çok saolsun @Sadettin Z. Bey'in başını çok çok ağrıttım. Merida, Focus, Mosso gibi markaların yol bisikletlerini denedim, ancak duruş olarak çok zorlanmasam da, frenler konusunda sebebini tam çözemediğim şekilde kendimi çok güvensiz hissettim. Şehir bisikletindeki gibi ani durumlarda durabilecekmişim gibi hissetmedim, çünkü istediğim gibi sıkamıyorum yolda. Bir gün belki tekrar yıldızımız barışır.

Şimdi tekrar şehir-tur bisikletine dönmüş durumdayım. Tam Sedona 410'a çok yakın hissederken kendimi (rengi ve donanım fiyatına göre çok iyi) bir türlü istediğim rahatlığı yakalayamadım. Giant deneyince aradaki farkı gördüm. Biraz daha ekleyip daha iyi bir marka almak istedim.

Aklımda şu bisikletler var. Birbirinden farklı olduklarının farkındayım ama ben biraz saf olarak bisikletlerle ilgili yorumlarınızı bekliyorum. Çok kararsız ve bir adet bisiklet alacak olan biri olarak maşa ve diğer donanım konusunda aklım çok karışık.

Sürüş tarzı olarak, genelde asfalta kullanıyorum. Arada bir adalara gittiğim oluyor. Hız yapmayı da seviyorum. Ama arkada ufak bir bagaj ve çantam olsun, içine yiyecek içeceğimi atıp sahile veya şehir içi ilçeler arası gideyim istiyorum. Çok karışık göründüğünün farkındayım, önce ne istediğine karar ver diyebilirsiniz. Veremediğim için genel olarak belirttiğim bisikletleri bağımsız şekilde değerlendirin istedim. Yine de yol gösterecek olursa da çok sevinirim.

Sıfır ve ikinci el bulduğum imkanlara göre belirttim hepsini, sizce hangisini tercih etmeliyim?

MARKA - MODELFİYATAĞIRLIK LINK
Specialized Sirrius Sport 2015Sıfır 2.000 TL - İkinci el 1.650 TL10-12 kg (link)
Giant Roam 3Sıfır - 1.450 TL13,5-14 kg (link)
Giant Escape 2Sıfır - 1.550 TL12,5 kg (çamurluklar ve bagaj dahil) (link)
Giant AirSıfır - 1.500 TL9,7 kg (link)
Bunlar da benim çektiğim Giant modellerine ait görüntüler. Tıklayıp büyük görüntüsünü görebilirsiniz. Specialized'ı yarın çekeceğim.

Yarın karar vereceğim artık arkadaşlar, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dosyalar

• IMG_20160306_115021.jpg
    IMG_20160306_115021.jpg
    108,1 KB · Okunma: 196
  • IMG_20160306_115045.jpg
    IMG_20160306_115045.jpg
    145,6 KB · Okunma: 194
  • IMG_20160306_115128.jpg
    IMG_20160306_115128.jpg
    117,6 KB · Okunma: 193
Scudo
Yardımcı olacak yok mu?

Özelden sorduğunuz soruya verdiğim cevabı burada da paylaşayım.

Bisikletinizin donanımı ne kadar mükemmel, fiyat/performans dengesi ne kadar yüksek olursa olsun eğer o bisiklet sizi kendine çekmiyorsa iyi bir seçim yapmış olmazsınız.

Bütün bu modellerin arasında sadece biri sizi kendine bağlar. İşte onu alın. Ben aynı durumda olsam sadece görüntüsü beni cezbettiği için gider Specialized Sirrus Sport'u alır geçerim.

Merhaba giant roam 3 diğerlerinden farklı şehir tur bisikleti diğerleri fitness olarak geçer bende sirrus elite vardı çok rahat hızlı bir bisiklet giant escape ve roam serilerini deneme fırsatım olmuştu roam amortisörlü olduğu icin daha rahat ama ağır escape çok sert ve rahatsız bir bisiklet bence dene bisikletleri önerim specialized sirrus elite yazdığın fiyatlara elite bulabilirsin

Çok para vermeyip Sedona 410'da alabilirsiniz. Gayet iyi bir bisiklet.

Tartışmasız Specialized. Hem de hiç kuşkuya yer bırakmadan. Dünya'daki bisiklet markalarının içinde, kendi mühendisliği ile üretilmiş ve üretilmeye devam eden tek markadır. Ve 2.el değeri de yüksektir. Naciazane fikrim...

• Beğen
Tepkiler: cagdas81
Giant air tercih etmelisin bence,ozellikle siyah olan model hoş duruyor

@Sadettin Z. @Özgünn @AliMurat @Ali Nihat GÖRAL

Aslında Sedona 410 almaya niyetlenmiştim. Ama oturuş pozisyonu ve Baradine pabuçlara rağmen frenler beni tatmin etmedi. Giant Escape 2'ye oturduğumda sandalyeden koltuğa geçmiş gibi rahatladım. Görüntüsü (çamurluk, bagaj) da hoşuma gitti ve ağırlığı buna rağmen 12,5 kg'dı.

Mavi Air de hep aklım vardı, o da ben bir başka çekiyor ve çok hafif olması hoşuma gidiyor. Donanımı düşük ve bu kadar narin bir bisiklet her yerde kullanılamayabilir belki diye düşündüm. Ama görüntüsü çok hoş.

Roam 3 aslında düşünmüyorum ama maşa olmalı mı olmamalı mı kararsızlığından listeme dahil ettim. Onu çıkaracağım sanırım.

Tüm bunların içinde Specialized kafamı çok karıştırdı. İkinci el için Edirne'ye gitmeyi düşünüyorum hatta.

Görüntü olarak Specialized, Mavi Giant Air ve Escape 2 arasında henüz karar veremedim, hepsi de ayrı ayrı çok hoşuma gitti açıkçası.

@tbag45 siyah olan Roam 3. Air olan mavi :)

@Özgünn Bu arada Sedona 410'dan sonra Escape 2 gerçekten çok rahat geldi bana. Siz nasıl bir problem yaşadınız acaba?

olsun model olarak siyah hos duruyor,Giant kullanicisi olarak tavsiyem giant

Bu bisikletler arasındaki tercih, tamamen nasıl kullanacağınızla ilgili:

Fitness amaçlı, pedala basınca gitsin, yol kullanmam ama performanslı olsun derseniz Sirrus.

Bisikleti ulaşım amaçlı kullanıyorum, sağa sola rahatça konforla gideyim, ama biraz seri de olsun derseniz Escape.

Haftasonları turlarım, kafeye gider kahvemi yudumlarım, spor amaçlı harıl harıl kullanmam derseniz Escape Air.

Arada sırada patikaya çıkarım, ellerim kollarım yurdumun dandik yollarında ziyan olmasın, kaldırımdan zarttan zırttan rahat ineyim falan diyorsanız Roam 3.

Sizin dediklerinize göre bence size uygun olan Sirrus.

Merhaba arkadaşlar. Hafta sonu ve bugün Giant Türkiye, Kaçkar, Aktif Pedal, Bisiklet Cumhuriyeti, Bostancı Atilla Bisiklet (yeni adıyla Pedal Türk - oğlu yeni marka yaratmış) gibi bisikletçileri gezdim. Birçok bisiklet denedim.

Öncelikle bisikletçiler için konuşmam gerekirse, müşteriye ilgi ve samimiyet açısından en çok Bisiklet Cumhuriyeti'ni sevdim. Özellikle sahibi Hasan Bey. Yol bisikleti alamayacağımı bildiği halde sadece kadro boyumu anlamam için benimle ilgilendi, birçok bisiklet denetti. Orada beğendiğim bir bisiklet vardı. Uğurlarken de kendisinden almak zorunda olmadığımı, içime hangisini sinerse onu almamı samimi bir şekilde belirtti. Çok güven veren, karşısındakine sadece malını satmaya çalışan bir tüccar olmayan kibar ve pozitif biri.

Pedal Türk ve Aktif Pedal'daki çalışanlar da oldukça iyilerdi. Kaçkar ise her zamanki Kaçkar aslında ama bu sefer ürün satın aldığım için daha iyilerdi :)

Bisiklet olarak Specialized Sirrus Sport 2015, Giant Escape 2 City ve Giant Escape Air modellerini denedim.

Öncelikle Air için bir detay vereyim. İkili aynakol olmasına rağmen, hafifliğinden olsa gerek yokuşu çok rahat çıkıyor. Tabi benim belirttiğim yokuş, Göztepe İstasyon Caddesi kadar ama günlük kullanıcılar için ideal bir eğim zaten anlayabilmek için.

Specialized'ı denedim, ama fıstık yeşili olan modeli denettirdiler, çok fark olmadığını (akıcılık anlamında) belirttiler. Açıkçası güzel olsa da, neden bilmiyorum sanki Escape 2 ve Air'deki havayı yakalayamadım, belki de denediğim bisikletin performansı ile ilgilidir. Ama uğraşmak da istemedim.

Air çok akıcı, gidonu yol bisikleti gibi dar ve atak bir bisiklet. Lastikleri ince olmasına rağmen çok sağlam. Gerçekten de çok hafif.

Escape 2 ile arasında çok kaldım. Nedense Escape 2'ye ilk oturduğum andan itibaren çok rahat hissettirdi bana.

Specialized'ın marka ve kadrosu, Air'in hafifliği ve rengi için aklım çok karışsa da Sadettin Bey'in söylediği gibi Escape 2 en başından beri daha sıcak geldi bana.

Bisikletle bakmaya gittiğim için satın almadım. Kapora bıraktım. Air mi Escape mi diye düşünürken, akşam birinin benim istediğim son Air için %99 almaya geleceğini öğrendim. İstesem alırdım ama o da onun kısmetidir diye düşünerek Escape 2 konusunda daha huzurlu karar verebildim.

İşin güzel yanı, Escape 2 2015 modelin Giant Türkiye'de fiyatı 2016 model ile aynı. 2200-2300 TL civarlarındaydı. Air için de internette aynı paraları istiyorlar. Hem Giant Türkiye hem internette bulduğum mağaza indirim yapamayacaklarını belirttiler.

Bilmeyenler için bir bilgi daha vereyim. Sahrayıcedit'teki Giant Türkiye mağazasının işletmeciliğini BikeandOutdoor almış. Sanırım kendi politikaları gereği, bir bisikletin yeni sezonunda üzerindeki ekipman çok değişmiyorsa indirim yapılmayacakmış. Böyle değişik bir stratejileri var :)

Ben ise bu şartlar altında 1550 TL'ye peşin, 1600'e 5 taksit 1700'e 9 taksit ile sahip olabileceğim. 1870 TL peşin Specialized alıp sonra vazgeçsem ikinci elde zarar edebilirdim. Ancak Giant'ın piyasası 2200-2300'lerde iken en kötü satmak bile istesem çok zarar etmem diye düşündüm.

Air'in Small kadrosu Mavi olarak akşam satılacak galiba. 2 tane de yine Small kadro Füme Air var. 1 adet Small kadro da Roam 3 (amortisörlü olan var). Air'in peşin fiyatı 1500 (Giant Türkiye'de yine 2000 üzerinde), Roam 3'ün ise 1400 civarı. Almak isteyenlerin haberi olsun. Başka yok ellerinde. Aktif Pedal'da da Sport 2015'in neredeyse donanım olarak aynısı olan 2013 modeli (beyaz renk) peşinde 1650 TL ancak sadece bir tane M kadro var. Üzerinde 2015 gibi Acera vites grubu var. Sport 2015'ten farkı benim gördüğüm lastik kalınlığı idi. 2015'de 32, 2013'de 28 kullanmışlar. Çok da fark yok açıkçası.

Olur da önüme çok daha iyi bir fırsat çıkmazsa, hafta sonu alışverişimi tamamlayacağım. Sonrasında fotoğrafları yükleyeceğim. Hem buradan hem özelden yardımını esirgemeyen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum bu arada.

Bir not daha: Kaçkar ve Aktif Pedal'ın siteleri güncel. Orada gördüğünüz her şey, mağazaların birinde var demektir. Bisiklet Cumhuriyet'inin hala mağaza ve site olarak düzenlemesi bitmediği için tam güncel değil. En azından eski sene modeller için.

Bir önceki bisikletim giantı çalındı malesef ben memnundum çanakkale turuna cıkıcaktım çıkmadan 2 gün çalındı tavsiye ederim tabi fiyatı göz önünde bulundurulursa ama söyle bir his vardı şehir bisikleti kullandıklarımın arasında en ağırıdydı
https://i.hizliresim.com/g889YQ.jpg

bisiklet hırsızlığı çok büyük problem, bende bisikletimi çaldırdım yeni bir bisiklet almayı düşünüyorum. bisikleti olan arkadaşlara tavsiyem sağlam kilit diye birşey yok, bisikletinizi gözünüzün önünden ayırmayın.

• Beğen
Tepkiler: engin444
Geri