Scudo Sports

Karayolları kanunun 68. maddesinin değişmesi gerekliliği

recep24ank

Forum Bağımlısı
Tepki
4.620
İsim
Recep Eşref ÇINAR
Bisiklet
Carraro
MADDE 68
Yayaların yürümesine ayrılmış kısımların kullanılmasının mümkün olmaması veya bulunmaması hallerinde yayalar, bisiklet trafiğine engel olmamak şartı ile bisiklet yolunda BİSİKLET YOLU yoksa taşıt yolu üzerinde, imkan oranında taşıt yolu kenarına yakın olmak şartı ile yürüyebilirler.

Günümüzdeki en büyük sıkıntı bu arkadaşlar. Kısaca özetleyeyim. Sizlerinde bildiği gibi belediyeler yaya yollarını kaldırımları maviye boyayarak alın size bilmem kaç km. bisiklet yolu yaptık kullanın diyorlar. Kısacası hiçbir yol yapmadan sadece maviye boyayarak bisiklet yolu yaptık diyorlar.

Bu maddeden de anlaşılacağı üzere yaya yolu olmayan yerlerde yayalar bisiklet yolunu kullanır. Hal böyle olunca bisiklet yolu diye tabir ettikleri yolları yayalarla paylaşmak zorunda kalıyoruz.

Farklı bir örnekte şöyle vereyim. Bisiklet yolu var ama yaya yolu yok. Bu durumda yayalar bisiklet yolunu kullanıyorlar. Kanun böyle.

Bunu fırsat bilen belediyeler bu kanundan yola çıkarak hiçbir bağımsız yol yapmadan yaya kaldırımlarını maviye boyuyorlar ve bizleri bu yolları ortak kullanmaya mahkum ediyorlar.

Yaya kaldrımlarından bahsetmiyorum bile, durum zaten içler acısı.

Scudo
İşin daha da ilginci; yayalar bu 68. maddenin ne olduğunu bilmeden bisiklet yolunu kullanıyorlar.Bir de bilseler kanunu kendilerine yontup bisiklet yolundan bisikleti atarlar. Yayalar duymasın🤫🤫🤫

Bu maddeden bağımsız bisiklet yolunun yanında 100 metre genişliğinde yaya kaldırımı olsun gider o yaya bisiklet yolunu kullanır:ssrtcbya:

Bizim burda da var mavi yol karşıdan üzerime koşarak geliyo bazıları. Kaldırıma çıkanlar da var çıkmayanlar da. Bilerek tozlarını alırcasına geçiyorum. Canımı arka çaprazımdaki arabanın şöförünün insafına bırakma düşüncesi korkunç. Bazıları da taa öteden görünce hemen kaldırıma çıkıyor adam gibi adamlar, selam verenler falan da oluyor hemen insanlıktan umudumuzu kaybetmeyelim. Bir de ters şeritten yan yana bisikletle gelen kızlar. Hiyir knk onlar tirs şiritti diyip size tip tip bakabiliyor 😂 neyse ki kadınlarla münakaşaya girmem. Duymamazlıktan geldim.

Bu maddeden bağımsız bisiklet yolunun yanında 100 metre genişliğinde yaya kaldırımı olsun gider o yaya bisiklet yolunu kullanır
Yaşadığım yerde yolun kenarında bisiklet yolu onun yanında da 100 metre olmasa da genişçe bir kaldırım var çok adetim olmasa da bisiklet yolunda sürerken karşıdan anne kız olduklarını düşündüğüm iki hanımefendi geliyor üstlerine sürdüm artık sonra yaşlıca olani dedi ki polisi arayacağım hayırdır abla dedim kaldırımda bisiklet sürmek yasak ona rağmen sen suruyorsun hemde bizi rahatsız ettin dedi 😀😀 sessizce oradan uzaklaştım yavuz hırsız ev sahibini bastirirmis 😀😀

• Beğen
Tepkiler: Gkt34
Yasa değiştirmekle olmaz bu iş, nerdeyse her yerde bisiklet yolu var kaldırım boşken insanlar bisiklet yolundan yürüyorlar. Bunu kime şikayet edeceksin, etsen de kim ciddiye alacak.

Bence en iyisi belediyeler bisiklet yolu yapmasın. Bizde paşa paşa yolda arabalarla birlikte gidelim.

Yayaları geçtim boyadıkları meşhur mavi şey yüzeyi buz pistine çeviriyor.

Schwalbe Durano Plus lastik takılı bisikletimle 3 yılda sadece 1 kere kaza yaptım. Onda da bilmem kaç metrelik sahil şeridi dururken 5 tane süperzeki yurdum yayası bisiklet yoluna atladı. Her ne kadar frene asılsamda bisiklet mavi boyanın üstünde muazzam bir şekilde kaydı ve önümdeki turistin akülü zamazingosuna çarptım.

Ciddi söylüyorum belediyeler bisiklet yolu yapmasın bizde asfaltta arabalar ile uğraşalım. En azından araba kullanmak için bi ehliyet gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: makifir
Arkadaşlar olaya hep bisiklet yolu olarak bakıyoruz ama bisiklet yolu harici kendi çevrenizde sürerken hiç dikkatinizi çekmiyormu.

Yayalar ana arter olmayan yerlerde ara sokak ve nispeten küçük caddelerde bile koca kaldırım varken yolun ortasından yürüme fantazisinden vaz geçmiyorlar.

Üstelik 3 kişi ise 3 kişi yanyana 5 kişi ise 5 kişi yanyana, hani 1 veya 2 sıra yürüseler araba geçemese bile bizim rahat geçeceğimiz sokak ve caddelerde bile her yer bizim modundalar.

Bence iş 68. madde değil, yayalarada araçlar gibi gerekli yaptırımların uygulanması tabi ama nerede.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: abidin3714
Geri