Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Karbon fiber gidon hakkında...

ömer mustafa anuk

Daimi Üye
Tepki
43
Bisiklet
Specialized
Merhaba arkadaşlar. 2012 yılından bu yana aktif bisiklet kullanmaktayım. Hala bir çok konuda bilgim yok. Sizin anlayışınıza sığınarak bir soru sormak istiyorum . Tecrübeli / bilgili abilerimizin /kardeşlerimizin yardımcı olmasını rica ediyorum.

Durum şu; 2014 temmuzdan bu yana 2009 model trek fx 7.7 kullanmaktayım furçtan kaynaklı olduğunu düşündüğüm bir boşluk var . Çatal bir miktar oynuyor bisikletçi kardeşim şu an idare eder boşuna değiştirme dedi. Şimdi ''aliexpress'' te dolaşırken yaklaşık 50-60 tl civarında karbonfiber gidonlar gördüm.

Şimdi asıl sorum 1. furç takımını ve gidonu hangi hesaplamalara göre alacağım ?

2. Bu 50-60 tl ye olan karbonfiber gidonlar gerçek ya da güvenilir mi ?

here is my bike...

http://www.imgim.com/5654inciu3287362.jpg

http://www.imgim.com/dsc_0653.jpg

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler :)

Herkese iyi yıllar :)

Scudo
Aliexpress değil de Ebay için kesinlikle güvenebilirsin demişti bi abim:) ama gidon için özellikle sormadım. Ben de Ebay'den şu tarz bir gidon almayı düşünüyorum. Türkiyede oldukça pahalılar ve pek bulunmuyor. Link Aliexpress ama ebay'den almak niyetindeyim...
(link)

• Beğen
Tepkiler: ömer mustafa anuk
@Yusuf Ziya Aktaş
O tip ürünlerde AliExpress veya eBay olması farketmiyor. İkisi de aynı yerden geliyor sadece satış kanalı farklı.
Ben olsam bu tip bir ürün alacaksam orijinal ve sağlam 2. ellerine bakardım.
Veya Merlin, Evans, CRC gibi yerlerin stok eritme (clearance) satışlarını takip ederdim.

Örneğin; (link)

• Beğen
Tepkiler: ömer mustafa anuk
@ömer mustafa anuk
Neden karbon gidon takmayi düsünüyorsunuz, karbon gidonu varmis desinler diyemi yoksa baska bir nedenimi var?
Eer karbon gidon almak istiyorsaniz cakma degilde hakikisini alin, böyle ucuz karbon cakmalari takipta elinizde kalmasin. Hatta sürerken kirilinca size cok acirim.

@Yusuf Ziya Aktaş
Bu gidonu ali expressmidir nedir ordan almayipta ebay den alinca degisen ne olacak. Ebaydeki satanda ali den alip ebayde satiyor.
Sonra bu tür cakma üretim gidonu bisikletenize takip da yola cikmayin derim. Her sey görüntü degildir, bazende kaliteye önem vermek ve sagligimizi düsünmek gerekiyor.

Aluminyum ile Arada 100 150 gr fark ediyor. Gerek var mı acaba

@ömer mustafa anuk
Anladim, bilgiyi edindiniz sanirim. Önerilerimiz cakmayi almayin oluyor ama hafiletmek derken bir cakmayi gectim gercek karbon gidonla bir bisikleti nekadar hafiflete bilirsinizki?
Bisiklet hafifletmek ciddi bütcelere mal oluyorken aludan daha agir cakma karbon gidonla olacak is degil.

Misal veriyorum 13-14kg lik bir bisikleti 1-1,5kg hafifletmekle basari elde etmis olamasiniz.

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
@ömer mustafa anuk

Sanirim 2. sorunuzu cevaplamis bulunuyoruz

1. sorunuza gelecek olursak...
Furj takiminizi 1 1/8lik yari entegre olan furj takimindan almaniz gerekiyor. (Aramayi su sekilde yapabilirsiniz, semi integrated headset yada semi integrierter steuersatz)

Gidonu ise normalinde omuz ölcünüze göre almaniz gerekiyor, 630mm ile 670mm arasi yeterli oluyor. Ama malesef omuz ölcünüzü bilmdegim isic boy önerisi veremiyecegim.
Birde gidon bogazinizin gidon baglama yerinin capi önemli.

@Murat Cömez bey çok teşekkür ederim o zaman alt soru sorayım sizi bulmuş iken

omuz genişliğimle alakalı ilişki nasıl olacak? Mesela benim omuz cevrem 124 cm

@ömer mustafa anuk
Omuzun cevrsi degil genisligi lazim.

84161.Schulterbreite.jpg

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Geri