Scudo Sports

Kargapazarı Dağı'nda Bir Gece

ayhanakbuga

Daimi Üye
Tepki
541
Bisiklet
Scott
Geçen yılın sonbaharında gidip, çok beğenip, çadırlı kamp yapmayı planladığım Kargapazarı Dağı'na 08.08.2020 tarihinde gittim. Hazırlığımı yaptım. 2 Çanta hazırladım; büyük çantada kamp malzemelerim, küçüğünde fotoğraf ve video ekipmanım.

Yolun tamamına yakınını arabamla geçtim. 2 km'lik stabilize yolu da yürüyerek geçtim ve Karagöl kenarında kampımı attım. Çadırı tam kurmuştum ki civarda çobanlık yapanlardan biri yanıma geldi. Tanıştık, sohbet ettik... İçmeyi düşündüğüm su kaynağının yukarıda hayvanlar tarafından pisletildiğini çadırıma çok yakın bir çeşme olduğunu söyledi ve beni de çeşmenin yanına götürdü. Bana bir şey olmaz diyip de pis sudan içerek hasta olabilirdim. Sağolasın ağabey...

Suyumu da getirdikten sonra yanımda getirdiğim yiyeceklerden yedim. Kampta filtre kahveyi denemek için heyecanlıydım. Demledim olmuyormuş, su hızla soğuyor. Evdekinin tadını alamadım. Göl kenarında minik yürüyüşler yaptım. Karagöle balık avcılığı için insanların geldiğini de hatırladım. Hoplayan, zıplayan balıkları göremedim.

Akşam olunca hava da soğudu. Montumu giydim. Kitap okudum. Müzik dinledim. Yeni aldığım wonderboom 2 speakerı denedim, çok beğendim. Gece yabani hayvanlara itici olması için farklı renklerde yanıp sönen sürekli ışık kaynağı koydum çadırın önüne. Çadır iki kişilik olduğu için hem eşyaları koydum hem de benim için geniş bi alan kaldı. Gece esen rüzgar çadırı hatrı sayılır salladığı için sık sık uyandım, oturdum bi daha uyudum.

Sabah doğan güneşle çadırın içi hamam gibi oldu. Kahvaltımı sucuklu yumurtayla yapıp, toparlanadım. Geldiğim yolu yürüyerek dönerken bayağı terledim. Mutluydum, keşke arkadaşlarım da olsaydı diye iç geçirdim.

Scudo
Eline emeğine sağlık. Çekimler ve video çok kaliteli olmuş. Tabi geçirdiğin vakit hepsinden daha kaliteli :harika:

• Beğen
Tepkiler: ayhanakbuga
Çok beğendim, çok güzel olmuş @ayhanakbuga . Öncelikle donanım (ekipman) olarak çok iyisin (yaka mikrofonu, fonlar, kamera açıları, montaj, kamera kalitesi vb.); sende iyi iş çıkarmışsın tabi 👏

Videonun tamamını seyrettim, arada 1-2 dakika atlamış olabilirim..Genel anlamda doğal, iddiadan uzak, rahatlatma amaçlı bir video olarak beğendim. Öncelikle çekim kaliteleri, açılar, dron cidden benim ilgi alanım olmadığı halde anlayabileceğim kadar kaliteli, para kokusunu almamak mümkün değil..😁😂.. Eleştirebileceğim nacizane 1-2 konu var, onlarıda söylemeden geçmek istemem...Yanınızdakilere bakarak, kampa giderken gerekli malzemeleri almaktan çok, bu ekipmanın hepsini gidip biryerlerde deneyelim gibi hissettim ben asıl noktayı..Yani aliexpressten beklenen kargolar gelmiş, hadi bir deneyelim denip yola çıkılmış gibi..Zaten ekipmanın çoğu sıfır sanki..2. husus, olaya hiç değilse son yürüme mesafesinde bir mtb nin katılmasını çok beklerdim, harika olurdu...3.sü madem bir çobanla diyaloğa girdiniz, oda dahil edilebilirdi..4.sü, umarım yanlış anlaşılmam, eüzü yü dıştan söylemeniz (sonuçta allaha söylüyorsanız içten söylensede yerine ulaşır), namaz kılarken videoya çekmeniz, okuduğunuz kitabın dini içerikli olması, kısaca videoya dini mesajlarda katmış olmanız bana biraz algı çağrışımı yaptı..
Domuz kaçıran o coğrafyada çok iyi fikir, kendim kullanabilir miyim acaba diye düşününce, yol kıyısında 4 ayaklı domuzu kaçırsada 2 ayaklısını çeker gibi geldi..😊

• Beğen
Tepkiler: ayhanakbuga
Videonun tamamını seyrettim, arada 1-2 dakika atlamış olabilirim..Genel anlamda doğal, iddiadan uzak, rahatlatma amaçlı bir video olarak beğendim. Öncelikle çekim kaliteleri, açılar, dron cidden benim ilgi alanım olmadığı halde anlayabileceğim kadar kaliteli, para kokusunu almamak mümkün değil..😁😂.. Eleştirebileceğim nacizane 1-2 konu var, onlarıda söylemeden geçmek istemem...Yanınızdakilere bakarak, kampa giderken gerekli malzemeleri almaktan çok, bu ekipmanın hepsini gidip biryerlerde deneyelim gibi hissettim ben asıl noktayı..Yani aliexpressten beklenen kargolar gelmiş, hadi bir deneyelim denip yola çıkılmış gibi..Zaten ekipmanın çoğu sıfır sanki..2. husus, olaya hiç değilse son yürüme mesafesinde bir mtb nin katılmasını çok beklerdim, harika olurdu...3.sü madem bir çobanla diyaloğa girdiniz, oda dahil edilebilirdi..4.sü, umarım yanlış anlaşılmam, eüzü yü dıştan söylemeniz (sonuçta allaha söylüyorsanız içten söylensede yerine ulaşır), namaz kılarken videoya çekmeniz, okuduğunuz kitabın dini içerikli olması, kısaca videoya dini mesajlarda katmış olmanız bana biraz algı çağrışımı yaptı..
Domuz kaçıran o coğrafyada çok iyi fikir, kendim kullanabilir miyim acaba diye düşününce, yol kıyısında 4 ayaklı domuzu kaçırsada 2 ayaklısını çeker gibi geldi..😊
Beğeni ve eleştiri için teşekkür ederim.

Kendi çapımda bir şeyler yapıyorum.

1. Çoğunlukla kamp yapıyorum, satın aldığım malzemeleri deniyorum ve tanıyorum. Kamp malzemeleri en iyi yerinde (doğada) tanınır... evde eskitip öyle mi çıkarmalıyım.
2. Bisiklet taşıma aparatı olsaydı araçta MTB'yi dahil etmeyi isterdim.
3. Çoban dahil edilebilirdi; ben tercih etmedim. Adam ve çocuğu acaba internette yeralmak istiyor mu istemiyor mu diye de izin almak istemedim.
4. Euzu besmele, "yaka mikrofonu" takılı olduğu için duyulmuş olabilir...Yüksek sesle söylenmesinde nasıl bir sakınca var? Nefes alış verişim, yemek, çekirdek yememin şapırtıları bence daha çok rahatsız edici.
5. Ben su, dere, göl kenarlarını abdest namaz için tercih ederim. Ya da damacana taşırım. Kamp yapmak namaz kılmaya engel değil. Öyle düşünen arkadaşlarım da var da...
6. Okuduğum kitap "Binbir Gece Masalları (Yapı Kredi)"ından bir bölümdü..
7. Domuzsavar; Akşamleyin, yüksek sesle müzik dinleyen, sağa sola ateş eden insanları engellediğine şahidim. Belki jandarma diye düşünüyorlar bilmeyenler.

@ayhanakbuga Anlaşılmıştır, tüm eleştirilerimi geri aldım...Çok güzel olmuş, tebrik ederim...👍..

• Beğen
Tepkiler: cember3454
Geri