Scudo Sports

Kaset ruble vidalı ruble sökme anahtarı

-Skynet-

Forum Bağımlısı
Tepki
2.045
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Vidalı rubleyi söktüğümüz bu anahar ile kaset ruble sökülebilir mi yoksa kaset ruble için başka anahtar mı almak lazım?
22052015004619.jpeg

Bu ruble anahtarını, kaset rubleyi sökmede kullanabilir miyiz?

Scudo
bunu döndürdüğünde kaset de döner. çok sıkı değilse zinciri sabitleyerek dönmesini engelleyebilirsin. sıkıysa o kırbaç gibi olan aletten lazım.

@efeozata
Hocam zaten kaset rubleyi sökmede 2 parça alet var.1.si bu tarzda olan rublenin içine giren alet, 2.side bir karış civarlarında zincirli zımbırtı. Zincirli zımbırtıya o kadar para vermeye gerek yok bence, bir zinciri bir tahtaya biraz dolayıp,rublenin üzerinden yarım tur geçirdin mi aynı işi görür.
Ama rublenin içine girecek olan 1. parça lazım. İşte bende vidalı rubleler için için olanı varda,kaset rubleye geçeceğim için tekrardan bu kaset rubleler için olan ruble anahtarı almam gerekir mi onu merak ediyorum.Kimi satıcı gerek yok,elindeki iş görür diyor, kimisi olmaz,kaset ruble anahtarı almam gerek diyor.İşte bilemedim...

• Beğen
Tepkiler: theflash
Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Benim sorum tam tersi aslında. Vidalı ruble sökme anahtarı diye satılan parça aynı zamanda kasetli rubleyi de söker mi? Bazı sitelerde ruble anahtarı diye satılan ürünlerin açıklamasına kaset ruble için uygun değildir diye özellikle belirtmişler.
İki anahtar arasında nasıl bir fark var ki? bilen var mı

Bildiğim kadarı ile sökmüyor
tabi bilgili bir arkadaş net cevap verecektir. Nedense vidalı diye belirttikleri için farklı geliyor

Son düzenleme:
elimdeki jant 8/9/10 ruble uyumu diyor.7'li takabilir miyim?

elimdeki jant 8/9/10 ruble uyumu diyor.7'li takabilir miyim?

7'li rublelerde kaset/vidalı ayrımı var. Vidalı rubleyi kaset uyumlu göbeğe (sizin bisikletin göbeği bu) takamazsınız. 6 ile 7'nin arası açık demişsiniz. Megarance bir ruble sanırım. Bunlar vidalı oluyor.
Eğer ruble kaset ise, takmak için spacer gerekecek çünkü 7'li kaset rubleler dar oluyor.

• Beğen
Tepkiler: SametUYNDRN
7'li rublelerde kaset/vidalı ayrımı var. Vidalı rubleyi kaset uyumlu göbeğe (sizin bisikletin göbeği bu) takamazsınız. 6 ile 7'nin arası açık demişsiniz. Megarance bir ruble sanırım. Bunlar vidalı oluyor.
Eğer ruble kaset ise, takmak için spacer gerekecek çünkü 7'li kaset rubleler dar oluyor.
Elimdeki vidasız ruble (CS) jantım da shimano WH-R501A C24 ben rubleyi taktıktan sonra farkettim 7 yi takınca birazcık boşluk kaldı, sadece spacer gerekiyorsa edinirim teşekkür ederim.Başka bir sıkıntı olmaz sanırım.
peki spacer olmazsa olmaz mıdır

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Selam kaset ruble bakım temizlik için AliExpress’ten anahtar alacağım, Bu içinde mil olan ile olmayan arasındaki fark nedir?IMG_0291.jpeg

Selam kaset ruble bakım temizlik için AliExpress’ten anahtar alacağım, Bu içinde mil olan ile olmayan arasındaki fark nedir?317096 dosyayı görüntüle

Mil olması ve olmaması :)
Şaka bir yana, ruble anahtarı yerelde AliExpress'e göre daha ucuza bulunabilir. Başka bir alışverişin içindeyse, kuponlarla bedavaya geliyorsa ayrı konu tabii. Öyle bile olsa taşıma ücreti ve vergilere denk bir fiyata burada bulunabilir.

• Hahaha
Tepkiler: -Deniz-
Mil olması ve olmaması :)
Şaka bir yana, ruble anahtarı yerelde AliExpress'e göre daha ucuza bulunabilir. Başka bir alışverişin içindeyse, kuponlarla bedavaya geliyorsa ayrı konu tabii. Öyle bile olsa taşıma ücreti ve vergilere denk bir fiyata burada bulunabilir.
Yok zaten dediğiniz gibi pahalıya gelir. tek bir küçücük parça. Sökme takma anahtar setleri olanlar var onlardan bakıyorum.
Bazı ruble sökme aparatlarının içinde mil olduğunu gördüm acaba bundan mı almam gerekiyor diye düşündüm.

Yok zaten dediğiniz gibi pahalıya gelir. tek bir küçücük parça. Sökme takma anahtar setleri olanlar var onlardan bakıyorum.
Bazı ruble sökme aparatlarının içinde mil olduğunu gördüm acaba bundan mı almam gerekiyor diye düşündüm.

Merkezleme pimi aletin daha düzgün oturmasını sağlıyor. Ünlü markaların modelleri genelde pimli. Çok önemli olmasa da pimli olsa iyi olur. Benim kullandığım pimsiz, bir sıkıntı yaşatmadı. Setin diğer özellikleri çok benzer olduğunda pimli anahtarlı olan tercih edilebilir ama sadece pimli anahtarı var diye o seti seçmek çok mantıklı olmaz diyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: oz6ur ve -Deniz-
Geri