Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kask kullanımının önemi ile alakalı bir kaza videosu

Cömert

Forum Bağımlısı
Tepki
2.525
Arkadaşlar , uzun uzadıya yazmaya gerek yok.havada 180 derece dönüp, tüm vücut ağırlığı ile beraber kafa üstü çakılma sonucu eğer bisiklet sürücüsü kask kullanılmasaydı sonuç malum. Kask kullanımını ihmal etmeyeli arkadaşlar.

(link)

Scudo
Kesinlikle katılıyorum. Kaza sonrası olay çıkmaması, polisin gelişi vs. tam olması gerektiği gibi.

Birisi bana böyle çarpsa ve eğer ölmez kurtulursam artık o kişiye yapacaklarım hayal gücüyle sınırlı kalmaz.allah muhafaza.

Özellikle de PAB sürüşlerindeki isyankar arkadaşların izlemesi gerekli: sahil yolunda kask takmasam ne olacak, sahil işte diyenler...

Burası oldukça ünlü bir tepe virajıdır.

Burada gövde gösterisi yaparlar veyahut eğitimin pratik noktalarından bir tanesidir.

Hiç olmazsa 3 motordan biri kesin virajı alamaz ve patlar. Ama bu seferki feci olmuş.

Motosikletli virajı alırken bakış hatası yapıp hafiften frene dokunmuş ve motor yatmak yerine düzelmiş ve çizgisini kaybetmiş.

En çok oylanan yorum:

In how many different ways was the motorcyclists a fucking idiot:
1. He didn't turn inside the riders, something for which he had plenty of room.
2. He didn't brake to avoid the riders.
3. He didn't steer off onto the berm to avoid the riders.
4. He was riding way above his head.
5. He didn't have an adequate attention span to safely pilot his motorcycle around that corner.
He's just another fucking idiot that shouldn't have a license.

- Bisikletçilere göre, imkanı olduğu halde daha içten gitmemesi
- Bisikletçilerden sakınmak için fren yapmaması
- Bankete doğru gidonu kırmaması
- Başının/baş seviyesinin çok üzerinde seyrediyordu (böyle çevirdim, teknik çevirisi var mı bilmiyorum)
- Motosikletinin o virajı alabilmesi için yeterli dikkat genişliği olmaması

Demiş ve bir güzel küfür etmiş. Hak verir misiniz bilemiyorum.

Aynı zamanda motorsiklet kullanıcısıyım.

Motorsiklet kullanırken belirli bir kullanım sonucunda oluşan kas hafızasından dolayı , "nereye bakarsan oraya gidersin" mantığıyla Motorsiklet ile viraj alınırken yapılan en yaygın uygulama virajın ortasısına değilde sonuna bakmaktır.

Bundan dolayı motorsiklet sürücüsünün O iki bisikleti görmemeş olması kuvvetli ihtimal. Kıyafet seçerken görünür olmaya yardımcı olacak kadar "dikkat çekici" renklerde olmasıda önemli.

Gerçekten çok ürkütücü bir kaza ama benim gözüm bir noktaya daha kaydı eğer söylemezsem yapamayacağım. Biri o kızın pantalonunu çeksin lütfen..

Kaskın ne kadar önemli olduğunu gösteren bi video, bisiklet kullanan bütün arkadaşlarıma kask aldırdım başıma hiç kaza gelmedi ama herşey olabilir tedbirini al gerisini boşver.

hiçbir savunması olamaz bu olayın yok ben göremedim , farketmedim vs göremiyorsan binme kardeşim derler adama belkide kalıcı bir hasar almıştır o arkadaşlar hemde hiç sebeb yokken içim acıdı izlerken

Bu Amerikada olduğu için hem polis, hem ambulans, hemde itfaye geliyor.Bu olay Türkiyede olsa vuran aynı zamanda kaçabilirde. Veya siyasi yakını varsa birde sizi suçlu çıkartır. Tamamen kazaya karışanın insaniyetine bağlı.

Arkadaşlar bu tür merkezi olmana sapa yerlere mümkünse tek başımıza gitmeyelim.Kaskın yanı sıra mümkün mertebe farkedilebilinir kıyafetler giymenin oldukça faydasıda olur.

• Beğen
Tepkiler: timurdigital
bu olay ülkemizde olsaydı,bence
motosikletli: bisikletliye önüme çıktın,bana kaza yaptırdın,motorumu çizdirdin diye tekme tokat dalardı.
gece gündüz lütfen reflektörlü yelek giyin,ben gece gündüz giyiniyorum,gülen gülsün,dalga geçen geçsin.
paylaşım için, Cömert üstada teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: caner ünsal
Bu videoyu izledikten sonra kask almanın ne kadar gerekli olduğunu anlamış bulunuyorum... Hele ki iki tekerleklilere düşman olan sürücülerin yollarımızda bolca bulunduğu Türkiye şartlarında...

Geri