Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanabilir 26 Jant Seçimi

MaDeRkAn

Üye
Tepki
2
İsim
Erkan
Bisiklet
Tern
Merhaba, öncelikle bisiklet konusunda yeniyim :)

Ben İstanbul'da yaşıyorum. Evden işe gitmek için ve de hafta sonları büyük adada sürmek için bir bisiklet arıyorum.

Evle iş arası 5-6 km. %90 kaldırımlardan gidiyorum. O yüzden yola gir kaldırıma çıkı çok yapıyorum. Kaldırımlarda hep düzgün olmuyor.

Haftasonlarıda adalar vapuru için kabataşa otobüs ile gitmem gerekiyor. O yüzden katlanabilir bir bisiklet düşündüm.

26 Jant katlanabilir bisikletler arasında bu dördünü düşünüyorum..

(link) Dahon Espresso D24

(link) GEOTECH FOLD UP 26D

(link) Pininfarina Design Folding Bike 26

(link) Tern Joe P24L

Katlanıp açılırken beni çileden çıkarmayacak ve bu isteklerimi karşılayacak, görünümü hoş bir bisiklet tercihimdir.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Scudo
Tern var seçeneklere onu da ekleyin...Hatta ben Tern tavsiye ederim 26 olarak...

@massaget
Ekledim teşekkürler.

@massaget
(link) Dahon Espresso D24 nasıl ? Arada 700 TL fark var.

Pininfarina, katlanınca gidonu saçma bir şekilde durduğundan taşımada sorun yaratır oraya buraya takılabilir.

Geotech, Montague isimli firmanın bir modelinin klonu gibi duruyor, eğer katlanma şekli orjinaliyle aynıysa katlerken ön tekeri çıkartmak gerekiyor buda ekstra zahmet gerektirir. Ama orjinal Montague çok sağlam bir modeldir.

Tern Joe, vites sistemi, tasarım vs. olarak bakıldığında Dahon'a göre birkaç adım önde duruyor bu durumda bende arkadaşların tavsiyesine katılıyorum.

• Beğen
Tepkiler: MaDeRkAn
@Ömer D.
Teşekkür ederim. Yanlız Tern'de ön amortisör yok gördüğüm kadarıyla. Kaldırımlardan bazen hızlı inip çıkmam gerekiyor. Amortisör olmaması ön teker ve aksana zarar verir mi ?

Neden 20 düşünmediniz? Biliyorsunuz 26'lar katlanma bile bagaja sığmıyor. Otobüste de gıcıklık edebilirler.
O yüzden 20'likler daha çok tutuluyor.

Bence 20'lik deneyin rahatsız etmezse sizi için daha pratik olur

@MaDeRkAn Dahon'da amortisör olduğundan ağırlığıda 1.2 kg kadar artırmış, çok sert iniş çıkışlar yapmazsan bence sorun olmaz gibi, daha önce kullanmış arkadaşlar varsa daha doğru bilgi verebilir.

Kaldırımlarda zaten iniş yeri var ben 20 olanla bile kaldırımda gidiyorum zaman zaman, ama çok yüksek bir yerden zaten inilmez, Tern işinizi görür...

Merhabalar Tern Joe P24 aldım. Benim istediklerimi karşılayan iyi bir yol bisikleti. Katlanması çok kolay, özelliklede alışınca. Ayrıca katladıktan sonra tekerleri öne alıp taşırsanız ağırlıkta sizi zorlamıyor, aksi takdirde zorlanabilirsiniz. Şu an için hiç bir otobüse binmedim binince deneyimimi paylaşacağım.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@massaget
Dahon espresso da ve geotech de ön amortisör var.fakat tern 26" da yok.
Kaldırımlara pek gelmez..:)

@massaget
Doğru diyorsun hocam da..
Ayrıca dahon 15 kg idi pek de kötü değil.
24 inç katlanırlar 13 kg civarı zaten..:)
Ben bagajda taşımayı düşündüğüm için o kadar önemli değil.
Neticede ya arabaların arasına dalacağız. Ya da kaldırımdaki bisiklet yolunu kullanacağız.
Benim için bisiklette "güvenli sürüş" çok önemli.
Turlarda belki grup halinde asfalt olur.
Ama şahsi asfalta inmemeliyiz.
Bisikletin katlanıp katlanmaması ayrı konu bence..
Dolayısıyla "ben" amortisörsüz bisiklet almam. Kendi tercihimdir.:):)

Hocam bende 24' inç tern var hb arabaya sığdıramadım,26 inç daha büyük olur,tabi tercih meselesidir,sadece fikir belirtmek istedim

@Dağhan
Biliyorum hocam arka koltuğun teklisini yatırıp kullanacağım.
Katlananilir bisiklet alıp almama konusunda kararsız kaldım.
Benim mevcut mtb jantlar elle söükülüyor.
Belki lastikler sökünce sığar.Bi deneyeyim.:)

@MaDeRkAn

Merhbalar.. Tern 26 jant düşünüyorum... düşünceleriniz lütfen ?

hocam ben de katlanır 26 jant alacağım...lakin tern'de amörtisör yokmuş, haberiniz olsun..

tern lerin yeni modellerinde amortisör var diye hatirliyorum.. amma velakin ben zaten özellikle amortisör yok diye joe d24 tü galiba ondan düşünüyorum.. amortisör lü bisiklete binmeyi hayal edemiyorum. yüklendiğinizi düşünsenize.. yüklenmenize karşın sizin gücünüzü alıp amortisöre verecek.. çok saçma. dağda bayırda gezmiyecegim için düşünmüyorum..

Geri