Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanabilir bisikletle ve Metro ?

Lütfü Ekşioğlu

Forum Bağımlısı
Tepki
284
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar katlanabilir bisikletleriyle otobüslere binen arkadaşlarımız var fakat şunu düşündüm metroyada istediğimiz saat binebilir miyiz?Çünkü metrolarda kurallar bölümünde yazı var bisiklet şu saatlerde alınabilir.Biliyorsunuz metrodaki görevliler olsun otobüs şöförlerimiz olsun bisiklete karşı çok olumsuzlar.Metrodaki görevli ''katlanır olursa da bisiklet bisiklettir.Alamayız'' diyebilir mi?

Scudo
@Gökay Akçay

O konuyu gözden kaçırmışım link için teşekkür ederim.

Konuda '''''''''''Büyük boy bisiklet ile yolculuk etmek isteyen tüm yolcularımız yoğun saatler dışında ( 07:30 – 09:30 ve 16:00 – 20:30) seyahat edebilirler ve bisiklet bedeli olarak 1 jeton ya da akbil/İstanbul Kart kullanmaları gerekmektedir''''''''''''

Büyük boy bisiklet İşte bu kısmı beni rahatlattı.

Şimdi bir de katlanır bisiklete büyük diyen görevli çıkmaz İnşallah :)

@Lütfü Ekşioğlu

hiç belli olmaz adamların büyüklük anlayışı ''yassah kardeşim'' cevabına hazır olun bence''

Ankara metrosunda şimdiye kadar bir sorun yaşamadım
ama pik saatlerde insanlar zor sığarken bisikletle binecem diye ısrar etmenin bir anlamı yok
katlanır bisikleti taşırken dikkatli olmak gerek insanlara çamur yağ bulaştırma riski var
en iyi çözüm carry on cover kullanmak
unutmayın arkadaşlar bizim ülkede biri bir ilk defa birşey görüyorsa yada ne yapacağını bilmiyorsa hayır yassah diyecektir

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Görevli:
"Büyüklük önemli değil, önemli olan işlevi, bisiklet bisiklettir yasah....." dese haklı olabilir mi? :)

@Levent_K

O zaman panoda yazan ''Büyük Bisiklet'' Tanımını gözüne sokarız :) İşin şaka tarafı dediğiniz söz katlanır bisiklet markası için çok güzel bir slogan olabilir :)

Önemli olan bisikletin büyük değil , işlevidir. Dahon Bisikletleri.... Gibi :D

selam herkese
bir süredir işe katlanır bisikletimle gidiyorum. rotam caddebostan-kadıköy-kabataş-funikülerle taksim ve ordan da nişantaşı. Bu rotada ilk başlarda funikülere binerken görevli durdurdu ve önce binemezsin geyiği yaptı bu saatlerde sonra da akbil istedi. ben de o kural büyük bisikletler için dedim ve bisikleti katladım. Hah şimdi de çanta oldu dedim ve geçip devam ettim. ondan sonra da pek laf eden olmadı. sadece girmeden önce katlamak gerekiyor. Ama bu aralar yeni kabataş 7:40 motorunu kullanıyorum ve fünikülere bindiğimde boş olduğu için katlamıyorum bile.
bir kere de metrobüse binmek zorunda kalmıştım sabah. o ama ciddi işkence oldu zaten. bakırköyden önce uygun metrobüsü bekledim. yeterli boşluğu olan yani:) sonra hızlıca binip ortadaki tutunma demirlerinin altına ite soka yerleştirdim ve devam ettim. tabi burda insanların ilginç ve genelde sinirli bakışları içinde. sanki bu alet sırf sabah işe gidenleri taşımak için ki ben de işe gidiyordum. onu da atlattım ve sonra da şişliden süre süre gittim.
gün içinde tabi kullanım daha da rahat oluyor. katladıktan sonra valiz boyutunda olduğu için kimse laf edemiyor.
siz yine de bir şey söyleyen olursa önemsemeyin, toplu taşımayı kullanmak bizim de hakkımız :)

• Beğen
Tepkiler: Cem Şentin
izmirde de büyük bir sorundur bu toplu taşım araçları genellikle balık istifi vatandaş taşıma sistemi ile çalıştığı için değil bisiklet sırt çantanızla bile zar zor hareket edebiliyorsunuz buda bisiklet taşımacılığına şimdilik izin çıkmaması için kabul edilebilir bir neden ancak katlanır modellere düzgünce katlandığı ve yoğunluğu diğerlerinden daha az vagonlar tercih edildiği sürece sorun çıkacağını sanmıyorum katlanır bisiklet taşıyan bir kaç kişiye şahit oldum güvenliklerin olayı kavramaya çalışan tuhaf bakışları eşliğinde rahat bir tavırla gişelerden gelip geçtiler

@ÖzgürÇobanoğlu

Siz şanslı imişsiniz.Sabah saati metrobüs bildiğimiz Çin'deki metrolara benziyor.Bırakın katlanırı bisikletsiz bile binmek güç sabah metrobüse...

@Levent_K

"hocam, ama bu helal bisiklettir" dedin mi işlem tamam :D

@gokhan.gursel

o da ne dedim ki şuymuş... (link)

İleride katlanabilir bir bisiklet alıp tren ve metroda bisiklet için ek ücret ödemekten kurtulmayı düşünüyorum yukarıdaki yorumlardan sonra.

@Lütfü Ekşioğlu

Metrobüs için haklısınız, çok kolay olmuyor ama ben de Bakırköy'den sabah iş gidiş saatinde bindim. Yine sıkış tepişti ama hacimsel olarak kolunda koca bilgisayar çantası taşıyan birinden çok da farklı bir yer kaplamadığım için pek fazla birşey söyleyemiyorlar işin açıkcası. Sadece durakta sizi alabilecek kadar boşluğa sahip bir metrobüsü beklemek sıkıyor tabi :)

• Beğen
Tepkiler: Lütfü Ekşioğlu
Geri