Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

yokuşu boş ver, sen inişi düşün... (keyfi için). şaka bi yana yokuşta kullanmadım ama öncesinde de hızlı geleceğiniz için katlanırda çıkılabilecek bir yokuş gibime geldi.
dizde sıkıntı varsa bence de doktor ve fizik tedavi merkezlerine danışmak gerek. sonuçta dize yük binecek, diz belli bir süre hareketli olunca, yıpranma doğacak.
ama yokuş performansı için bugün diğer kullanıcılar size fikir verecek bir şey söyleyeceklerdir.

Scudo
@Ozanyaz resimdeki yerde sağlam yokuş var, geotech alırsan eğer, rubleyi 11,34 olarak veya 36 olarak değiştir, bana yokuşlarda yetersiz geliyor, mevcutta 11-28 var

• Beğen
Tepkiler: slckats
katlanırda yokuş denince flexi 121 :) Tek geçerim

• Beğen
Tepkiler: Altuğ Aktaş
bianchi ve carraro zaten kardeş..birkaç defa tekrar ettim ama konu açıldığı için tekrar etmek isterim:
aynı aynakol ve rubleye sahip carraro sportiv 220 ile 1-2 veya 2-2 (kondisyonlu zamanımda) yokuşu bianchi ile bütün kış yattıktan sonra 2-5 ile rahat çıktım hatta fazla asıldığımda tek tekere geliyordu-heyecan yaşattı.yokuş için birebir, diğer markaları kullanmadığım için yorum yapamam...

peki şimdi kafamda başka bir soru oluştu. forumda dolaştıkça hemen hemen her bisikletin eksikleri olduğu (benim anladığım parça olduğu için yazıyorum) mesela fren sistemini değiştirdiklerini okuyorum. carraro flexi 121 alıp "ah keşke şurası şöyle olsaydı" denebilecek yerlerini değiştirmek, ne bileyim 300-500 lira masraf ile daha iyi hale getirmek mi mantıklı, yoksa o parayı vereceğine 1750 liralık tern a7 gibi bir bisiklet alıp, onu kullanmak mı mantıklı? saçma bir fikir mi bu dediğim?

• Beğen
Tepkiler: slckats
@Ozanyaz mosso marine 2d arıza çıkartıyor diye hikaye yazmış sana.ne ara satmaya başlamış da bırakmış?bisiklet zaten 2018 başında satıcılara dağıtıldı.satıcılar genelde elindekini bitirdikleri zaman bir iki bisiklet için sipariş geçmek istemiyorlar.bana da başka marka için aynı şeyi söylemişlerdi.ben lastikleri hariç gayet memnunum.bence en büyük eksisi 6 vites olması.yokuşta biraz zorluyor.

Seneye bahara doğru da nasipse bu modelle değiştirebilirim (link)

@Ozanyaz Tern Alsan bir süre sonra ona da masraf yapmak isteyeceksin. Emin ol bunun sonu yok.

@sonyaz ben de değiştireceğim ama 6lısı piyasada yok. sadece bir yerde buldum internette. O da satılmış.

• Beğen
Tepkiler: sonyaz ve Ozanyaz
@slckats sanırım dizimden dolayı da çok zorlanmamam için 21 vitesli almak mantıklı olacak. yani forumdaki arkadaşlara bakıyorum çok bilgililer. öğrenerek ilerlemek, eksikleri görüp, değiştirdiğin zaman iyi hissetmek fena fikir gibi gelmiyor. "fıstık benim olacak, vurucam kırbacı" diyen o denyo çocuğu ayıplayıp büyüdük. 4000 liralık bisiklete binecek bisiklet kültürüm de yok benim :)

• Beğen
Tepkiler: Metin_S
flexi 121 im var memnun olmadığım tek şey seleydi :) bence pişman olmazsın frenleri gayet iyi

@Ozanyaz bu işler zamanla oluyor ;) hepimiz öğrendikçe ihtiyaçlarımız da gelişiyor, 21 vitesler güzel bir seçenek, üstelik başka bisiklete geçmek isterseniz ikinci eli de oldukça hareketli (almak istediğim bir tanesinin ben bir iki gün içinde satılmasından biliyorum :( )
Bianchi ve Carraro benim gözümde güvenilir markalar, bi ayıplarını okumadım görmedim. Tek diyeceğim şey, belki, sele borusu boy ve kilonuza göre nasıl olur olacaktır. Çünkü decathlonun bir modelinde kullanıcı boy-kilosu sebepli sele borusu eğilmesi ile bisikletin katlanma kabiliyetinin düşmesi yaşanıyordu. Eğer boy kilo çok yüksek değilse yapıştırılabilir, eğer öyleyse sizden daha boylu-kilolu ve 1 yılı aşkın kullanmış kişilere bir danışın bence bu konuda olumsuzluk yaşamışlar mı diye.

Buradan sorabilirsiniz :) bekleriz
(link)

• Beğen
Tepkiler: Ozanyaz
26 inch katlanır bisiklet almak istiyorum.
İki bisiklet arasında kaldım.

Mosso marine 26 ve Kron Fd1500

Sizce hangi marka/model tercih edilmeli.

Şimdiden teşekkürler.

** Kron FD1500
Jant
26
Vites
21
Fren
M.Disk
Kadro
6061 Pg Alüminyum
Maşa
Kron Aluminyum
Arka Vites
Shimano Tourney RD-TY300
Ön Vites
Shimano Tourney FD-TZ500
Vites Kolu
Shimano Tourney ST-EF41
Fren
M.Disk
Aynakol
Zozo
Ruble
Shimano AMF-TZ500
Gidon
Zozo
Gidon Boğazı
Zozo
Sele Borusu
Zozo
Orta Göbek
Neco
Jant
26" Zozo Çift Kat Alüminyum
Lastik
26x2.10
Sele
Kron

** Mosso marine 26:

Kadro:6061 Alloy-Folding
Maşa:Rigit
Aynakol:Shimano FC-TY301
Ruble:Shimano MF-TZ-21
Vites Kolu:Shimano ST-EF500 7X3
Arka Arttırıcı:Shimano RD-TY500 Dat
Ön Arttırıcı:Shimano Altus FD-M313
Zincir:KMC-Z51
Fren:Disc Fren MK6.4 Sparkle
Orta Göbek:Kaset KL-08A
Pedal:Folding HF880
Hazne:SF-A226 Rulmanlı
Jant:Starrıms JS19SZ
Lastik:Rubena Oceleot 26x2.10
Ağırlık:13,60 kg

@Yagizz2 bir şey daha sorayım, bisikleti sanırım yeni almışsın ve satıyorsun. çok çabuk vazgeçiş olmuş gibi. bu modelde seni tatmin etmeyen bir sorun mu var da satmaya niyetlendin?

• Beğen
Tepkiler: FoldingRider
@Ozanyaz satma sebebim sadece ve sadece yuki yadea kullanma merakım ki zaten ilanlarımda da yazıyor yani keyfe keder satılık gibi düşünebilirsiniz. onu satıp yada takaslıyıp beyaz bir yuki yadea kullanmak istiyorum :) onun dışında asla ve asla satmam :) yokuşlarda ne dahonlar ne ternler geçip gidiyorum

• Beğen
İkinci el bir Carraro Flexi 106 veya herhangi bir 20" az vitesli alıp dişli takım(lar)ını değiştirmek gibi bir seçeneğim var mı? Sele borusunu %100 değiştirmek zorundayım zaten. Bir de bir kaç yıl önceki bir mesajda 106'nın kadrosunun kısa olduğu yazılmış. Tabi bu tür yorumların çoğunda sayı yok, kişiye göre anlamı değişen küçük, büyük, rahat, rahatsız gibi nitelemeler kullanılıyor. Bisiklet üreticilerini ve satıcılarını anlamıyorum. Ağırlıkları yazmadıkları gibi ölçüleri de yazmıyorlar. Hele internetten satışın bu kadar yaygınlaştığı bir dönemde.

@merdiven hocam bence 21 vitesli uygun carraro veya bianchi al. çünkü dişlisi uymaz o uymaz vs vs sorun yaşama bence 2017 2016 model 21 vitesli alıp 2018 görünümüne kavusturabilirsin. ( arka port baqaj felan)

2017 dahon vybe 7 alınır mı arkadaşlar.Uzun tur düşünmüyorum maksiumum 8 km yi geçmez sürüş mesafesi.siyah rengi hoşuma gitti

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@Ozanyaz

abi adam bi bisiklete binecek çektiği çileye bak.

• Beğen
Geri