Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Scudo
@Cyclistic @Cyclinq yahu nickleriniz cycli başlayınca bir an dikkatsizlikten olsa gerek okurken dedim kendi kendine cevap vermiş sonra üste bakınca farklı olduğunu anladım telefondan giriyorum iPhone SE ufak ekran böyle olabiliyor

@Ned Stark bana Dahon kullanıcıları kulübünde Boardwalk D8i önermiştin. Dediğin gibi Boardwalk D8 Çelik kadroya sahip, uzun yol için mükkemmel duruyor ama vites sayısı 8. Yokuşlarda çok zorlar mı sence?

• Beğen
Tepkiler: Ned Stark
@Ned Stark Hocam bari bu sizin iyi:D.

Şimdi bulamadım galiba değiştirmiş @Cyclinq @cycling hocam mesaj yazmış.Bende telefondan ayırt edemedim.Kendi kendime ben bunları ne zaman yazdım diye iki saat sorgulamıştım.

@Cyclinq senin ki daha iyimiş güldürdün :) :) :)

@Cyclistic 8 vites kullanan biri var ise cevaplarsa daha doğru olur. Ama bisiklet güzel gittim bisikletçide yakından gördüm katlanır alsam 2200₺ bandında direk gözüm kapalı alırım kadrosundan dolayı uzun turlar için yokuşlarda ki verimini bilemeyecem ama ben çıkarım kondisyonum olursa kendime güveniyorum

• Beğen
Tepkiler: Cyclistic
@Cyclistic Yokuşlarda mükemmel. Düz yolda harika. Bianchi 21 vites. Dahon vitesse den geçiş yaptım. Çok memnunum. Fiyatı bin seksen tl (link)

@KaraEmin Yokuşlarda mükemmel. Düz yolda harika. Bianchi 21 vites. Dahon vitesse den geçiş yaptım. Çok memnunum. Fiyatı bin seksen tl (link)

@Cyclistic

Zorlu yokuş diyorsanız söylediğiniz modeller zorlar, size en uygun -her yola gelen- Dahon modeli Visc D18 olur (20 vites) elinizdeki bütçeyi zorlayarak 2. eline bakabilirsiniz, sıfır fiyatları çok artmış durumda..

• Beğen
@Kurtuluş E. Cevabınız için teşekkür ederim. Dahon espresso ile ilgili bir bilginiz var mı? Fiyatı bana daha uygun ve 24 vitesli.

@Cyclistic

24" olduğu için katlaması ve katlanır halde kullanımı çok pratik olmadığı için pek ilgi alanıma girmiyor. Katlanır özelliklerini çok kullanmayacaksanız normal bisikleti de düşünebilirsiniz, aynı bütçede seçenekleriniz artar.

• Beğen
2000 tl fiyata kadar katlanır bisiklet tavsiye edebilir misiniz?

Merhaba. 1 yıldır Mosso Marine 26 2d kullanıyorum. Bisikletimden memnunum, henüz bi sorunla karşılaşmadım ama aracımı değiştirdiğim için artık bagaja sığmıyor. Bayağı kararsız kaldım, yerine Btwin Tilt 940 almayı düşünüyorum, tavsiye eder misiniz ?

(link)

Merhaba. Kadrosu sağlam ve hafif ve nispeten uygun fiyatlı katlanır bisiklet arıyorum. Kriterlerim tamamen bunlar

Merhaba ben bir arkadşıma hediye olarak katlanır bisiklet almak istiyorum mossonun çıkardığı katlanır bisiklet güzelmi kulanışlımı acaba kullananlar varsa mesaj yazarlarsa sevinirim
:)

Göbekten vitesli bisiklet acaba yokuş çıkar mı diye merak edenler olabilir. (link) linkte nexus 3 ve 7 vitesteki gear ratiolar(vites oranları) var. Değer düştükçe yokuş daha kolay çıkılıyor. Ben 1.0 oranıyla kendi yol bisikletimde yokuşları gerçekten rahat çıkabiliyorum. (Vites oranı: arka dişlinin diş sayısı/aynakol yaprağının diş sayısı)
İkinci olarak nexus7 vitesin tablodaki en küçük oranını katlanırınızın [aynakol diş sayısı/arka rublesinin en büyük dişlisinin diş sayısı] değeriyle çarpmanız gerekiyor.
Eğer son hız hesaplıyorsanız (bu sefer rublenin en küçük dişlisinin diş sayısını yerine koyuyorsunuz) ben normal bir pedal çevirme ile 3.50 oranıyla 45km/h civarına ulaşıyorum. Bu orana kıyaslayabilirsiniz.

Carraro troya orjinal haliyle: 48/19*0.632=1.60
Arka dişli 22 yapılırsa: =1.37 vites oranına sahip olur.

Arkadaşlar merhaba,
Aranıza yeni katıldım ve 26" katlanır bisiklet düşünüyorum. İki alternatif var kafamda.
1. Mosso Marine 26D
2. Geotech Pro 26 D (link)
ilki 1000 TL civarında ikincisi ise 2600. Bisikletler hakkında çok teknik bilgim yok işin doğrusu. Geotech in tipi daha çok hoşuma gitti ancak fiyat farkı olarak o kadar fark vermeye değecek özellik farkı var mıdır?
Yoksa Mosso Marine de işimi görür mü? Kullanım alanı olarak haftasonları Ankara'da kullanmayı düşünüyorum(Eymir ve benzeri yerlerde). Belki ileri şehir dışı turlar da yapabilirim yakın yerlere.
Bu kapsamda bir değerlendirme yapar mısınız?

Teşekkür ederim

@y.ibisoglu
Bisiklete yeni başlayacaksanız aradaki farkı en başta fark edemezsiniz zaten ama kısa süre sonra pahalısını alsaydım keşke dersiniz mutlaka.
Yalnız 26" jant olmazsa olmaz bir özellik mi sizin için? Çünkü katlandığında bile kocaman bir şey olacak. Ayrıca ağırlığı da 20" lik bir katlanırdan daha fazla olacak.

@Bahadır ÖZEL26 jant konusunda emin değilim belki de 20 jant a karşı önyargıdan, bilgisizlikten. Katlanır alma isyeğim apatmanda oturmam, bagaj vs sebeplerinden. 26 jant sanki daha seri, daha kullanışlı gibi göründü gözüme (amortisör vs ). 20 jantın hafiflik az yer kaplama dışında avantajları var mıdır? 20 jant için önerileriniz nelerdir?

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@y.ibisoglu
Sizin için öncelik bisikletin katlanır olmasıysa 20" lik olanlardan bakın direkt. Daha büyük olanları o kadar pratik olmaz. 26" lık olan bir katlanır ne bir katlanır bisiklet kadar pratik, az yer kaplayan kullanışlı bir bisiklet olur, ne de 26" lık bir dağ bisikleti kadar donanımlı ve hafif olur. Burda 2600 tl lik 26" geotechi düşünerek söylüyorum.
O yüzden 20"lik bir katlanır bakmak en mantıklısı. Bütçeniz 2600-2700'e çıkıyorsa bir arkadaşımda olan
(link)
şu bisikleti tavsiye ederim.
Daha düşük fiyata da katlanırlar var ama kısa süre sonra yetersiz bulup değiştirmek isteyebilirsiniz ya da daha kötüsü bisiklet işi zormuş bana göre değilmiş deyip bırakabilirsiniz. Halbuki sadece sürdüğünüz bisiklet sizi yoran ve sorun çıkaran bir modeldir.
Almışken bir kez alın uzun süre kullanın derim ben.

Arkadaşlar decathion'dan Btwin Tilt 500 almayı düşünüyorum.
Kullanan arkadaş var mıdır ? İlk kez katlanır bisiklet alacağım.
İstanbul da şehir içinde kullanacağım. Asfalt yolda fazla yokuş/eğim olmayan bir yolda kullanacağım.

Alıp almamakta büyük kararsızlık yaşarken hatta decathlonun elektrikli bisikleti Meceri mi alsam derken 2399 TLye Btwin tilt 940 sipariş ettim. İyi mi yaptım - kötü mü yaptım bilmem ama yarın teslim ederler. 1 yıldır Mosso Marine 26 2d kullanıyordum, umarım onu aratmaz. Gerçi o da hala duruyor satmadım. Btwini araç bagajına atıp gitmek daha kolay olacak. İyi günler

• Beğen
Tepkiler: Bahadır ÖZEL
Geri