Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

3 haftadır dahon un yeni modelleri bir hafta sonra gelecek dendiği için Tern modellerine bakmaya karar verdim. Önerisi olan var mı ?

Scudo
Verge P20 çok güzel ve bahsetmiştiniz bir önceki mesajlarınızda, biraz tuzlu. İlla yüksek vites sayısı istiyorsanız bilemem ama 9 vites yeterliyse Link D8 çok güzel bir bisiklete benziyor. Dahon ile Tern arasında kalite olarak fark olduğunu sanmıyorum. Hatta tasarım açısından daha başarılı Tern.

Son bir saattir yoğun olarak verge p20 yi araştırıyorum. Beklediğim dahon visc d18 ile arasında 1000 tl fark var. Tasarım olarak term bence de daha başarılı. 1000 lira farka değer mi diye düşünüyorum. Bunun cevabını verdiğimde kafam rahat edecek sanırım :)

Bende Dahon ve Tern arasında kalite açısından bir fark olduğunu düşünmüyorum. Her ikiside aynı alt yapıya sahip. Baba oğul. Ancak Dahon modellerinde klasik çizgilerden vazgeçmiyor. Tern ise daha modern görünen kadrolara sahip. Vites sayısı arttıkça ağırlıkta doğru orantılı olarak artmakta. Katlanır bisikletlerde bence çok önemli bir ayrıntı. Bunu göz önünde bulundurarak karar verin. Siz visk d18 ile verge p20 arasında kalmışsınız. Bencede Link d8 de bir düşünün.

Yorum için çok teşekkür ederim. Verge p20 20 vites ve sitesinde 11 kg olarak geçiyor.Dahon Visc D18 ise 11.3 kg. 11 kg ın altına inen bir modelleri de yok sanırım bu markaların. Link d8 e baktım onun için de 12.1 kg denmiş. 1 kg ağırlık ne kadar önemli inanın pek bilmiyorum. Zaten 96 kiloyum ben :) Bisiklet 1 kg az 1kg çok olmuş çok farketmeyecek sanırım :)

Pedalla. Com'da visc 18 de var mu p8 de var. Kargoyla bir günde elinizde olur.
Ben öyle aldım memnunum. Boşa beklemeyin...

Dahon formula serisi vardı çok beğeniyorum.
bulursam kesin alıcam...

Ya ben Dahon MU P27 modeline hasta kaldım ama bitmiş hiçbiryerde yok.Ayrıca formula S18 yada S20 modellerine bayıldım ama onlardan da yok ? 2015 model olan MUD8 modeli de güzel ama vites 8 işte :(...Bir istediğim modeli bulamadım ya....

@cavo zaten en son o model olacak.Ama japonyada arkadaşım var ona mesaj attım olmadı ordan getitrtecem ....

1000tl kdv dahil dahon uretimi pininfarina kullaniyorum. Hepsibuarada da satiliyor. 26" fistik gibi. Al-gec 1500 ile de guzel bir tatil yaparsin yazin. Al gec :)

Selamlar herkeslere..

Ben de geçen seneden beri baktım biçok modele..Sanırım bu konuda aynı kafadayız..İyisi olsun diye diye bunca zaman geçirdim :) Benim katlanırı tercih etme nedenim oturduğum semtle alakalı aslında..Bulunduğum semtte kullanamam,,çok çok kalabalık çünkü :) "toplu taşıma araçlarıyla gidip istediğim yerde binebilirim" diye düşündüm ilk başlarda..Sonra dedim "kısa kısa turlarda yapabilirim" ilerleyen zamanlarda..Sonra sonra;"aslında gayet faal bi halde de kullanabilirim" diyerekten modelden modele geçtim kendi kendime :)

Sizinle aynı modeller üzerinde durmuşuz çoğunlukla..mu p24 modelini araştırdım lakin bulamadım,gelecek modeller arasında da değilmiş zaten..visc p18 tavsiye edilmişti fakat d18'i görünce tercihim bu olur dedim..Mu p8 sanırım en yaygın kullanılan modeli..onunda 2015 modeli mu d8 şeklinde olmuş..bu modelde takılmadım değil aslında..lakin ileriye dönük düşündüğümde visc d18 mantıklı geldi ve kararımı verdim..Eğer mu p24 modelini bulsaydım ilk tercihim kesinlikle oydu..

Geçtiğimiz hafta gezdim bikaç yer..İnternetten ayrıca araştırdım..Hiç bi yerde kalmamış doğru düzgün bişey..Bi yer listeye alıyo isimleri,iki hafta sonrasına dağıtım olacakmış onlara da..takipte kalın dediler..ben de son bi şans araştırırken bi yerde buldum visc d18 modelini..gittim aldım valla :) Bu hafta sonu kavuşacam artık.. 2015 model olduğu için sanırım, kullanan yorumu,kullanım videosu filan yok..tereddütte kalmamı sağlayan tek şey o oldu..Bütçe olarak fazla sonuçta..ama artık kararttım gözü,aldım velhasıl :)

Siz ne yaptınız ? Kararınızı verdiniz mi? Ya da başka markada filan mı karar kıldınız?

@Dakini. Visc D18 bulmanıza sevindim. Benim de almak istediğim model bu. Ancak henüz Türkiyeye girişi yok diye biliyorum. Siz neren buldunuz ve alacağınız modeli gördünüz mü?

@necmi

Teşekkür ederim..Evet gidip baktım..Mart ayı gibiydi sanırım,başka yerlerde de vardı zaten..Bu aralar sıkıntı varmış Dahon'un kendi fabrika çıkışlarında..Öyle diyolar yani,bilemiyorum..

Geçtiğimiz cumartesi bikaç yer dolaştım ben..Bike and Outdoor'da listeye alıyolar isimleri..2 hafta içersinde gelecekmiş bazı modeller..Bi iletişim kurun isterseniz..Pedalla bisiklette de vardı ,bu ay gitmiş o da,onu yakalayamadım :) Gürsel Akay'da buldum ben de,son bi tane bu kalmıştı..İnternet sitesi yapım aşamasındaydı,sahibinden'e ilan koymuşlar,öyle denk geldim şansa :)

ben taktım kafaya mu p27 alacağım.Alamanyada buldum , japonyada bir arkadşım var onada ilettim oda bakacak :) mutlaka alacağım onu :) vitesse benim çok hoşuma gitmiyor nedense
ama siz almışsınız artık güle güle kullanın.Kazasız belasız.

@mühendis

Teşekkür ederim..Tabiki de bulabiliyorsanız iyi bi seçim,bütçeyle orantılı sonuçta :) Visc d18 modeli vitesse gurubundan değil,yanlış bilmiyorum sanırım..Şekil şemal olarak en şık modeli bence.. :)

@A.Sinan

Mağazasından aldım..Önce göreyim,tadayım dedim.. :)

@Dakini hayırlısı artık :) dahon un çin sayfasında buldum :) bakalım bir şekilde alacağım inşaallah....

Geri