Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Arkadaşlar merhaba,
Uzun zamandır gerek forumda gerekse diğer internet sitelerinde araştırıyorum ve kafamda ki seçenekleri 2 ye indirdim. Bu indirmiş olduğum 2 seçenek te aynı fabrika da üretiliyormuş diye duydum. (Ne kadar doğru ne kadar yalan bilemiyorum)

- Bianchi 21 vites
- Carraro flexi 121 (21 vites)

Markaları araştırdığım da tartışmasız Bianchi daha köklü bir İtalyan firması. 1885'ten beri bu işin içindelermiş.
Carraro ise 1948.

+ Bianchi'nin servisi hizmeti vs.. daha kaliteli olmaz mı ? Satın almadan önce son bir kez sizlere sormak istedim.

Scudo
@Patron ikisi de birbirinin aynısı .ama genel olarak carraro daha prestijli bir firma.

• Beğen
Tepkiler: Patron
@Tugba Lucking Geçmiş olsun. İnşaAllah en kısa zamanda tamamen sağlığınıza kavuşursunuz.

Decathlon mağazası var demişsiniz, Decathlon un sattığı b'twin serileri başlangıç için ideal bana göre. Fazla masraf yapmadan binebileceğiniz bir bisiklet olur.

@Patron bianchi ve carraro türkiye içerisinde, kadroları büyük üreticilerden alıp manisada montaj yapan firmalar. Yani o bianchi ile italyan bianchi farklı, ve carraro ile aşağı yukarı aynı bisikletler çıkıyor bildiğim kadarıyla
ama tabi bu kötü bisikletler anlamına gelmez, kaliteli, güvenilir ve tr standartlarında servisi vb iyi bisikletlerdir

Katlanır konusunun piri denen markalar Brompton, Dahon ve Tern'dir ama asıl. Diğer yabancı sağlam markalardan Giant ve Fuji'nin de (bulabilirsen) katlanır bisikletleri mevcuttur. Decathlon da (bilgim dahilinde başka bir markada olmayan) ömür boyu kadro-maşa garantisi ile güzel bir seçenektir.

Eğer çok yokuş varsa rotanızda, veya kendinizi çok zorlamak istemiyorsanız ve bisiklet konusunda "çok niyetliyim ama emin değilim" gibi bir duygu halinde iseniz bu iki 21 vitesli bisiklet çok güzel olacaktır (eğer katlanmayana geçmek veya bisikletten çıkmak isterseniz ikinci elleri de oldukça hızlı).

Servis konusunda aşağı yukarı her marka aynı durumda, bi bisikletçiye servislik vermek bi standart gerektirmediği için her yere öfeliyorlar servis noktalarını. Denizlide gördüğüm tek tern benim, hadi diyelim 10 tane olsun, bunun için buraya özellikle şube açmazlardı yoksa ama servisi var görünüyor misal

@Patron Carraro ve Bianchi aynı fabrika çıkışlı, burada üretiliyor. İkisinin de servis hizmeti ve kalitesi eşit sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Patron
@Fatih ÇT merhaba. dahon mariner d8 aldım. 2150 liraya aldık bisikleti. bütçeyi sarsar mı 150 lira bilmem ama belki düşünürsünüz.

@Fatih ÇT

Ben de dahon mu xl aldım göbekten vites

Herkese Selamlar,

Uc gun once almis oldugum Mosso Marine 20 V bisikletin kadro kisminda bulunan katlama aparati henuz 2 katlamadan sonra resimlerdeki hale geldi. Servis kadronun merkeze gitmesi gerektigini ve en az 20 gun surecegini soyluyor. Sizler boyle bir durumla karsilastiniz mi?

Geçen yıldır hayalini kurduğum katlanırı hafta içinde internetten alacağım.

Aklımdaki model dahon vybe d7 idi. Ancak kırmzı rengi internette kalmamış.

Bu sebeple bütçemin dışına çıkamayı göze alıp turuncu dahon mariner d8 almayı düşüyordum.

Biraz önce carraonun 8 vitesli modeli olduğunu gördüm. Carraro flexi 108 üstelik fiyatı bana çok uygun, 1400 gibi ve d8 ile neredeyse donanımı eşit.

Dahon sadece katlanır üretiyor namını biliyorum ama carraro da çok gerisinde olmasa gerek diye düşündüm.

Carraro selesi, Selle royalmiş herhalde rahattır, SCHWALBE ROAD CRUISER lastik, çamurluk ve bagaj dahil.

Ayna kol 48 ruble 12-32 imiş. Yokuşta ve max hızda hangisi avantajlı acaba. Mariner d8 ile kıyaslar mısınız?

Mariner 52 ayna, rubleyi bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@biunlu Aklınızda kalan bisikleti almayınca ilk başta, onu alana kadar hep aklınızda kalacak. Benim aklımda da Vitesse d8 (şimdiki MarinerD8) kalmıştı alana kadar 2 bisiklet değiştirdim. Sonunda D8 i aldım.

• Beğen
Tepkiler: burki ve Üye Adı
Ay tamda kendimi carraroya hazırlamıştım. :) Chip para hediyesi ile arada 900tl var. Özellikler neredeyse birebir aynı. Bilemedim ki şimdi.

Olumsuz eleştirisi toplu taşımada taşıması dahonlar kadar kolay değilmiş. Gidon dışa katlanıyormuş. Ancak toplu taşıma kullanmam aracım var.

Genelde yazın sahil kenarında süreceğim. Yazlığa aracımla taşıyacağım. Kışın apartman girişi yerine balkona koymak için katlanır düşündüm. Kondisyonum gelişir ve bu hobiden sıklımazsam kısa - orta turlara çıkarım.

Aslında bütçem çok müsait değil sırf dahon olsun diye 2017 model siyah d7 mi alsam o zaman. 1840tl

@biunlu
merhabalar marinerde 52 aynakola 11 32 ruble var siz yokuşta daha iyi olmasını istiyorsanız aynakolu 48 ve rublesi 12 32 olan modeli tercih edin yanlız son hızda biraz daha yavaş olursunuz ama gerçekten o hız şehir içi yeterli bilginize

@Mydonose2 Çok teşekkür ederim. Bu bisikletler ile son sürat nedir ve ne kadar güvenli pek bilgim yok.

Ancak dahonda bulunan 11 e 52 son hızda önemli fark oluşturacaktır.

Diğer yandan en büyük arka dişlinin ikisinde de 32 olması sebebiyle aynakol dişlisi küçük olan carraro yokuşta rahatlatacaktır dediğiniz gibi.

Diğer yanda dahon vybe d7 14-28 / 46 dişli oranları ile bu üçlüden en yavaşı olsa gerek.

Hepsiburada da 100tl chip para kampanyası yarın sonlanıyor yarına kadar aldım aldım. Bugün dahon ve carraro satan bir mağaza var oraya uğrayıp iki modeli de incelemek istiyorum. Donanımları eşit gibi, eğer selesi de gerçekten rahat ise 900tl fazla vermeden carraro 108 alabilirim.

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı Adam
@biunlu

Bildiğim kadarıyla yardımcı olayım size bende dahon mariner d8 vardı 2017 ekimde aldım 3 ay kaldı sattım yokuşları eziyetti istanbulda oturuyorum eyüpten beşiktaş yıldıza gittim bi kaç kere bikaç kerede gopa gittim hem kondisyonsuzluğum hemde bisikletim hafif vitesi olmamasından problem yaşadım sattım ben son hızda bence trafikte kullanacaksanız çok gereksiz sahilde insanın olmadığı yerde otobanda kullanacaksanız ozaman ihtiyaç duyabilirsiniz çünkü öyle hızlara çıkıyorki frene bastığınızda emin olun en az 2 metre kayarak gider bisiklet belki fazla yani alacağınız 48 aynakollu bence son hızda işinizi görür yokuşu rahatlatır ama size tavsizyem 46 aynakollu dahonu alırken 14 30 veya 14 32 taktırtabiliyorsanız yokuşta hepsinden rahat olacaktır heleki onla bile zorlandığınız bir yokuş olursa iyiki bunu almışım diyeceksiniz ama ben düzenli kullanırım kondisyonum iyi olunca bana yetmez diye bir düşünceniz olursa mariner d8 i alın 44 aynakol taktırın performansınız iyi olunca 48 50 zaten 52 var olacak sizde değiştirir binersiniz ama bana 20 inçte küçük geldi yani bozuk yollarda konforsuz o sebepten tern node d8 aldım 2 gün önce ondada 44 aynakola 11 30 ruble var

• Beğen
Tepkiler: biunlu
@Mydonose2 İlginize teşekkür ederim.

Çocukken aldığım sarda ultima bisikletim hala yarı çalışır durumda. Ama sadece yazları market pazar için kullanıyorum. Çünkü çok eksiği var. Pek maymun iştahlı değilimdir ama katlanırı belki bir heves alıp sonra kenara kaldıracağım. O sebeple 2000in üzerine çıkmayı pek istemiyorum.

Stok halde kullanmak için carraro iyi görünüyor. En önemlisi bütçem dahilimde kalacağım.

Bütçemi aşmadan kask, kilit, aydınlatma da alabileceğim. Sepete attım bekliyor. Ardından kablosuz km saati araştırmalarına başlarım. :)

Geri