Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Scudo
Merhaba, ilk katlanır bisikletimi alıcam. Şehir içi kullanım olucak hatta sadece caddebostan sahilde kullanıcam diyebilirim. Btwin tilt 900 modelini beğendim decathlonda (link)

Bu ürünü önerirmisiniz? Göbekten 3 vites olması düşündürüyor fakat görünüşünü ve katlama kolaylığını çok beğendim farklı önerilerede açığım.

• Beğen
Tepkiler: bsalih
@AhmetGun Tilt500 de alternatif olabilir. Tilt 500 baya kullanan arkadaşlar var.

Bunların haricinde Carraro nun da farklı modelleri alternatif olarak kullanabilirsiniz. önceki sayfalarda marka model olarak tavsiyelere bakabilirsiniz.

Tilt900 fiyatına Carraro 108 bakabilirsiniz mesela.

Arkadaşlar cok tesekkur ederim yardimlariniz için bugun flexi 108 e bakmak icin olursa almak ocin kesfe ciktim . Ama nasil olduysa dahon mariner d8 alip dondüm :D :D hem göruntu olarak hemde magazanin iyi fiyat vermesi aklımı çeldi açıkçası

@mendebur52 hayırlı olsun. o da çok iyi bir seçim.

• Beğen
Tepkiler: mendebur52
Arkadaslar bostanci sahil fenerbahce sahil arasi kullanacagim bisiklet bakiyordum. Katlanir bisikletin arkasina cocuk koltugu taktirsam guvenilir olurmu?

Dahon Vybe D7

Tern Link A7

Giant Expressway 2

Carraro Flexi 108

Yukarda yazdigim modeller icinden hangisini alayim?

Butcemi az tutmayida istiyorum bu sebeble Mosso Marine 2D modelinide alabilirim?

Fikirlerinizi bekliyorum.

Saygilar

• Beğen
Tepkiler: slckats
@nevermind bende yeni bu konulardan geçtim şimdiden hayırlı olsun alacağın bisiklet. Buradaki forumları baya okudum tecrubeli arkadaşlarda yardımcı olduğu sağolsunlar.
CARRARO 108 fiyat performans olarak baya ilgi görüyor forumda , mosso ile arasında 200-250 lira fark var ben olsam carraro alırım. yalnız ben carraro bayisine gittiğimde 108 yoktu 106 vardı. vites dışında bir fark olmadğı soylendi bana fena degildi. fiyatıda en az mosso kadar makul, daha iyi bilgi verecek arkadaşlar olabilir tabi ki..
Bilmiyorum forumda uygun mu yazmak ama tern a7 düşünüyorsan n11 de kampanya vardı bir mağaza da 1599 tl indirim kuponu chip para v.s ile daha uyguna getirebilirsin .
Çocuk bisikleti içinde Katlanır ile Çocuk Taşıyıcı

@nevermind Carraro flexi 108 al. donanım olarak çok iyi bir bisiklet. @mendebur52 carraro 106 ve mosso marine 2D birbirlerinden çok farklı. Mosso marine 2d nin ilgi çekiciliği carraro 106 da yok. Mosso veya Carraro 106 düşünüyorsanız ya dik yokuşların fazla olmadığı bir güzergahta kullanacaksınız, ya da benim gibi arka dişliyi 14-34 olarak değiştirip, 7 vitese yükselteceksiniz. Başka türlü yokuşlarda zorlanır, hatta bisikletiniz elinizde yokuş çıkmak zorunda kalırsınız.

• Beğen
Tepkiler: mendebur52
Tilt 120 için N11 den aldığım port bagaj.
Decathlon da kine alternatif.

Tek sıkıntı sele borusuna bağlanması. 20180601_125908.jpg 20180601_125915.jpg 20180601_125908.jpg 20180601_125915.jpg

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Selamlar arkadaşlar yeni katıldım aranıza
İşe gidip gelmek için yazları da araba bagaja koyup pratik kullanımlar için kullanmak istiyorum
Günlük yolum 10dk tek yön katlanmış hali ile sürüklenebilmesi benim için bir avantaj
Asıl sorum 198 ve 95 kg yum
Decathlonda bugün 120 denedim bana çok güzel geldi fakat arkadaş jant tek kat eğilebilir dedi
500 bakın çiftt kat jant dendi
Oda biraz daha pratik katlanıyor
Kafam karışıp çıktım ort 50% daha pahalı çünkü
Netten bakınca tilt 500 de tek kat yazıyor
İhtiyacım olan altımda paralanmadan bana hizmet edecek bir model bir kere alıp değişmeden belki ufak modifiye ile sürmek isterim
Yokuş vs yok kullanımımda
Yardımlar için teşekkürler

@Mar1lyn Jant yamulmadan önce sele borusu yamulabilir. Tilt 120 sele borusu konusunda sıkıntılı.

Decathlon tek seçenek değil. Carraro, bianchi, mosso bisikletler olabilir. Sele rahatlığını test etmeye bakın. Sonradan ilave masraf çıkarmasın.

Mosso 2d jantları sorun olmaz değil mi
Yani düzgün yolda kullanacağım kaldırıma falan da atlamam ama yoldaki kasis Demir şeyler falan zarar vermesin

@Mar1lyn Tern ve Dahon da önerilen boy ve kilo, 190 cm ve 105 kg. Onlara bakabilirsiniz

Birde alırken boydan dolayı gidonu yükseltilebileceğiniz bir model olursa daha rahat kullanacağınızı düşünüyorum.

@erdalerdal
Bu modeller biraz daha pahalı sanırım ama yine dedikleri üst limitteyim yani kıyafet sırt çantası marketten bişiler yüklensem aşıyorum
Altımda paralanmaz inş :)
Mosso 2d çok beğendim
Okadar hoşuma gitti ki çamurlukları olmadığını aonra fark ettim :)
Bir sorun yaşar mıyım sizce onda

@Mar1lyn mossoyla ilgili teknik bilgi yok o konuda ama bisiklet çok hoş gözüküyor ilk başlarda bende ondan almayı düşünüyorumdum ama sonra çıtayı yükseltince başka model aldım. Tek eksi yanı o bisikletin benim için, mekanik disk fren olması. Benim boy 190 kilo 80 , açıkçası sizi düşününce 20” katlanır sizi zorlarmış gibi geliyor. Daha büyük jantlı katlanır bakabilirsiniz bence mossoda vardı hala var mı emin değilim.

26 jant olanları varmış

• Beğen
Tepkiler: Mar1lyn
@erdalerdal
Yani olay zorlanmak ise zorlanmam yolum düzlük ve çok kısa yürüyerek 23dk falan süren yere gideceğim
Motorla yoldan 7 dk
Bisiklet ile 9 dk falansürüyor aralardan :)
Sabah git akşam gel
Bu süreci babamın ben çocukken aldığı eski bisikletini ödünç alarak geçirdim göbek vites bozuk ve bayağı ağır ama mesafe kısa olduğu için zorlanmadım
Dediğim gibi zarar görmesin
HiZmet etsin
Tipi de göze hitabetsin yeter :)
Mekanik disk ne gibi vir sıkıntı yaratır
Yani hidrolik ile kıyaslayarak mı söylediniz

@Mar1lyn evet hidrolikle kıyaslayarak mekanik bana eksi bir durum geldi, çünkü eskiden hidrolik fren kullanıyordum. Aslında forumda o bisikleti kullananan bir arkadaş var o daha iyi yorum yapabilir bisiklet için.
Zorlanma kısmına gelince, boydan dolayı seleyi mümkün olduğunca yüksek kullanacaksınız ama yeteri kadar yüksek olmayacak sizin için, hareket halindeyken denemeniz lazım dizlerin gidona gelip gelmediğini. Gidonu yükselebiliyormuş gidip kendinize göre deneyip öyle karar vermeniz gerekli bence. Bu arada bisiklet görsel olarak gerçekten çok hoş, ilk gördüğüm de bende almalıyım diye düşündüm.

(link)

Şu bisiklet mosso 2d ye çok çok benziyor, donanım olarak üst seviye. Bu bisikleti almayı çok düşünmüştüm ama sonra tern i uygun fiyata bulunca tern aldım. Sizin için donanım çok önemli değil anladığım kadarıyla ama genel olarak bisikletlerin taşıma kapasiteleri aynı gibi çoğunun. Sizin yapmanız gereken bisikleti denemek sadece eğer sürüşünüzü engelleyen bir şey yoksa dizlerin gidona kadar değmesi gibi bence kullanabilirsiniz.

@erdalerdal çok teşekkğrler ilginize
Ben decathlonda tilt120 ve 500 ü azar işitecek kadar kullandım dün sürüşüme engel bir şey rastlamadım :)
Diz kol vs
Ve manevra kabiliyetlerine hayran kaldım küçük jant sayesinde
Bu konuştuğumuz modeller onlardan daha kötü olmayacağını düşünüyorum konfor olarak
Ve dahyanıklılık olarak daha iyi ise benim fiyat fayda dengem tam oraya oturur :)

Geri