Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisikletle eczaneye alınmadım.

Asıl sıkıntı eczane, hastane vs değil aslında. Bu yerlere önceden hazırlıklı olabilirsiniz. Ama bir kaza anında bisikletinizi ambulansa almıyorlar. (1-2 rica minnet aldıran gördüm ama genelde kuralı esnetmiyorlar) Hele yanınızda biri yoksa kimse ikna etmeye bile çalışmayacaktır. Olay yerine gelen polis varsa esasen alıp (aynı otomobil gibi) otoparka götürmeli ama bunu da yapmıyorlar. Yani kaza yaparsanız bisikletiniz büyük ihtimal civardakilerin insafına kalıyor. :kötü:

Scudo
Sadece bunun için bile tek sürüşe çıkmamak yeterli aslında. Siz ulaşım için kullanıyorsunuz size lafım yok ama tur amaçlı tek çıkmamaya çalışıyorum.

Sadece bunun için bile tek sürüşe çıkmamak yeterli aslında. Siz ulaşım için kullanıyorsunuz size lafım yok ama tur amaçlı tek çıkmamaya çalışıyorum.
Grup sürüşü bile olsa illa eve dönüşe geçiyorsunuz. Sürekli konvoy halinde sürmek imkansız... En büyük sıkıntı polisin bu konuyu es geçmesi, üşenmesi. Bu kuralı bilen biri olacak, polisi uyaracak vs....

Başlıktaki soruya cevabım, Haksızsın.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Biz evlere bıraka bıraka dönüyoruz bizim grup küçük biraz. ?

@Cossie , öncelikle duyarlı yaklaşımınızı ve kendinizi ifade edişinizi "bireysel farklılıklara saygı" kapsamında değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.
Bireyi rahatsız eden tutum ve davranışlar, diğer bireyler tarafından görmezden gelinip küçümsenemez. Hele ki duygu ve düşünce dünyası, iletişim ve sosyal becerileri doğuştan farklı olan bireyler için...
Bu noktada "Pozitif Ayrımcılık" beklemek en doğal hakkınızdır...
Bununla beraber ; toplumsal yaşamda çalışma koşulları, mesleki sınır ve kurallar gereği her ortamda bu " yardım " ön görülmeyebilir...Bunun insani/ vicdani bir yönü de olsa günlük yaşamın temposu içinde psikopatolojik durumlar, insanları sonradan yadırgayacakları tepkiler vermeye itebilir.
İlk önerim (naçizane); kendi özel durumunuzu dillendirmeden, toplum içinde " olmayacak duaya amin" demeden yaşayabilmek için yeni beceriler geliştirmeniz gerektiğidir.
İkincisi de ülkemiz sosyo-kültürel gerçekleri içinde bisiklet kültürü henüz emekleme çağında olduğundan insanlarla iletişimde olduğumuz her durumda bir sürtüşme yaşanabiliyor: trafik, park, mağaza, okul, hastahane, iş yerimiz v.b....
Bu nedenle size özel bir tepkisellik söz konusu değil, çoğumuz bu gibi tepkilere maruz kalabiliyoruz...
Pire için yorgan yakmayalım, bisikletten ve hayattan keyif alarak yaşamanız dileğiyle...

Her tepkiye bu kadar takılmayın. Eczacı bisikleti dükkanına sokmak istemiyorsa sokmaz. Teyze de haklı. Kaldırımdan gidiyorsak aldığımız tepkilere sadece özür dileyerek karşılık vermeliyiz. Durup da yaptığınız hatanın üzerine burada hatalı park etmiş araçlar var ben ondan kaldırımdan gidiyorum derseniz o da size ters ters cevap verir.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Problemlerin çoğu yaşadığınız şehirden kaynaklı.
Bisiklet Ankara için Eymir'de parkta binilecek sokağa bağlanacak bir şey..
Ayrıca bisiklete binen kişi sosyo ekonomik olarak zayıf algılanır.
Siz de biraz hassas bir insansınız anladığım kadarıyla..
Bu kadar kalasın olduğu bir şehirde bu incelik.........

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Yalnız konuyu açan arkadaş dün aşkam ben unicycle alıcam konuyu silin demiş.
Yani anlıyorum acılar büyük bisikleti almadılar ama nerden çıktı şimdi konuyu kapatın ben unicycle alıcam demek? Ciddi anlamda konudan kavram kargaşası ile çıkıyorum. Bu mesajı ilk okursanız konuya odaklanmayın bence :)

• Hahaha
Yalnız konuyu açan arkadaş dün aşkam ben unicycle alıcam konuyu silin demiş.
Yani anlıyorum acılar büyük bisikleti almadılar ama nerden çıktı şimdi konuyu kapatın ben unicycle alıcam demek? Ciddi anlamda konudan kavram kargaşası ile çıkıyorum. Bu mesajı ilk okursanız konuya odaklanmayın bence :)

Elektrikli unicycle elimde taşıdığım bir torbanın içinde bile olabilir? O zaman nasıl almayacak diye düşündüm.

Dükkana alıp almamak dükkan sahibine kalmış.Ancak üslup hiç hoşuma gitmedi."Beyfendi bisikleti bırakıp girer misiniz? dese muhtemelen böyle bir tepki vermezdiniz.Sonrasında kalfanın hareketleri saçmalığın daniskası adeta.Ama yine de takılmayın buna bence.Bir daha gitmezsiniz olur biter.Hayatınıza bakın.

• Beğen
Bisikletimi içeri alabilir miyim diye sorarım evet derse birlikte girer alışveriş yaparım.Hayır derse teşekkür eder çıkarım. ?‍♂️

Arkadaş Asperger sendromum var diyor, bazı zor durumlar da yaşamış, geyik yapmak doğru değil. Ben kendisine bu tip durumları kafaya takmasın derim. Hepimiz bazen haklı bazen haksız da olsa tartışıyoruz, zaten çoğu zaman haklı da olsak karşı tarafı ikna edemeyiz. Her zaman başaramasak da oluşan meseleleri daha büyük mesele haline getirmeden durumdan sıyrılmaya çalışmak en iyi çözüm olabilir bazen.

Geri