@Cossie , öncelikle duyarlı yaklaşımınızı ve kendinizi ifade edişinizi "bireysel farklılıklara saygı" kapsamında değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.
Bireyi rahatsız eden tutum ve davranışlar, diğer bireyler tarafından görmezden gelinip küçümsenemez. Hele ki duygu ve düşünce dünyası, iletişim ve sosyal becerileri doğuştan farklı olan bireyler için...
Bu noktada "Pozitif Ayrımcılık" beklemek en doğal hakkınızdır...
Bununla beraber ; toplumsal yaşamda çalışma koşulları, mesleki sınır ve kurallar gereği her ortamda bu " yardım " ön görülmeyebilir...Bunun insani/ vicdani bir yönü de olsa günlük yaşamın temposu içinde psikopatolojik durumlar, insanları sonradan yadırgayacakları tepkiler vermeye itebilir.
İlk önerim (naçizane); kendi özel durumunuzu dillendirmeden, toplum içinde " olmayacak duaya amin" demeden yaşayabilmek için yeni beceriler geliştirmeniz gerektiğidir.
İkincisi de ülkemiz sosyo-kültürel gerçekleri içinde bisiklet kültürü henüz emekleme çağında olduğundan insanlarla iletişimde olduğumuz her durumda bir sürtüşme yaşanabiliyor: trafik, park, mağaza, okul, hastahane, iş yerimiz v.b....
Bu nedenle size özel bir tepkisellik söz konusu değil, çoğumuz bu gibi tepkilere maruz kalabiliyoruz...
Pire için yorgan yakmayalım, bisikletten ve hayattan keyif alarak yaşamanız dileğiyle...