Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklette gidon katlama yeri hakkında bilgi...

Gültekin R. Demirkaya

Forum Demirbaşı
Tepki
270
Bisiklet
Kron
Herkese selamlar...Bir süre önce yer darlığından MTB'den istifa edip katlanır bisiklet camiasına girmiş bulunmaktayım. Mosso Marine 20 V satın alıp kendi başıma montajladım. Herhangi bir sıkıntı yok ama merak ettiğim benim gibi Mosso Marine kullananlarda ve diğer markaları kullananlarda "gidon katlama yerinde esneme oynama vb..." durumlarla karşı karşıya kalınıyor mu yoksa ben mi eksik bir montajlama yaptım...Çözemedim. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan fikir beyan etmelerini rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: Hktn
Scudo
Aynı sorun bir arkadaşımda da var çözümünü bulursanız mesaj atabilir misiniz ?
Sanırım içindeki yaydan kaynaklı bir sorun

hayırlı olsun,gidon katlama yerinde sıkma vidasını ayarlaman gerekir çok sıkarsan gidon kapanmaz,gevşek olursada oynama yapar deneme yanılma yoluyla ayarını yapabilirsin

Teşekkür ederim bu arada...Valla sıkma yerindeki vidası benim bildiğim maşa ile katlanır bölümünü birbirine tutan yer diye biliyorum. O kısım zaten iyi sıkıldığında sorun çıkarmıyor. Benim kastım onun üstünde olan ve bükülen yer ile ara kısımı oluşturan yer. Mandalı kapatmama rağmen hala boşluk var gibi hareket ediyor. Akşam bir daha bakacağım. Yanlış anlaşılmasın benim söz ettiğim yer mandal kapandığında hala hafif hafif esnemesi. Misal göbekteki mandal kapandığı mümkün değil oynama yapmıyor. Bilmem anlatabildim mi. ?

@Furkan Alp kesinlikle paylaşırım

anladım hocam,ama benim bildiğim o boşluğun giderilmesi için o vidanın sıkılması lazım diye biliyorum,daha önce dahonum vardı onda öyleydi ,sistemin de aynı olması gerekir diye biliyorum

Akşam bir daha bakayım kardeşim. Keşke burada olsa resmini atardım. Sağol teşekkür ederim ilgin için

Selamlar...Dağhan kardeşim bahsettiğin yayı ya da vidayı buldum. Onu gevşettiğim zaman mandal sertleşti. Şimdi boşluk yok.

(link)

(link)

Resim de yükledim.

Teşekkür ederim tekrardan

rica ederim kardeşim,sevindim düzelmesine zaten katlanırların mantığı aynı,sadece kullanılan parçaların şekli ergonomisi değişiyor,kazasız belasız sürüşler dilerim

@Gültekin R. Demirkaya
hocam katlanırların en büyük sıkıntısı o, ne yaparsan yap o boşluk ya da esnemeyi sonlandıramıyorsun, emin ol burdaki herkesin gidonu seninki gibidir, ama insanlar o kadar boşluğu dert etmiyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Dağhan
@Tasogare
Evet hocam haklısın zaten o yüzden dahon ve ternde mutat zamanlarda mekanizmanın kontrolünü ve sıkılmasını söylüyor,güvenlik açısından sıkıntı olacağını sanmıyorum,kılavuza göre hateket etmemiz lazım

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
Arkadaslar on katlama mandali gevsemis ne yapmaliyim kendim yapabilir miyim.yokda garantisi var servise mi gotureyim.

Alyan anahtar setiniz varsa alttan sıkıp sorunu çözebilirsiniz.

Alyan anahtar setiniz varsa alttan sıkıp sorunu çözebilirsiniz.
Var denedim ama alyan cok zorladi.yalama yapmak istemedim.birde icinde bir yay var o bozulmus olabilir diye dusundum.acaba nereyi sıkıcam.

Yaptim olmadi.orasiyla alakasi yok.sanki icindeki yay mekanizmasi bozulmus gibi. Mosso servise gittim sizin dediginiz yeri sıktı.olmadi kanirtirken orayi kirdi.fabrikayi aradi fabrika getir bakalim dedi.125 lira masraf olabilir dedi bakalim ne yapacaklar.hersey saglam gozukuyor hafif bosluk vardi.hepten batirdilar.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Merhaba, dün aldığım yeni bisikletim Kron FD2000 gidonunda büyük boşluk var malesef ilk kurulum servisi de halledemedi ve 1 saat kullanım sonrası vşdeodaki rahatsız edici boşluk oluştu. Nasıl çözebilirm?

Hocam bu şekilde sakın binmeyin ben 2 hafta önce kron fd 2100 aldım bu boşluk bende de vardı ve park içinde binerken bisiklet oradan açıldı ve ayağım burkuldu kırılmaktan ucuz kurtardık. Kesinlikle servise verin fabrikasyon olduğunu düşünüyorum
Biz 2 bisiklet almıştık iade ettim onun yerine carraro flexi 121d alalım dedik ama açıkçası bu olaydan sonra gözüm de korktu 4 ayrı yerde hareketli mekanizma var belki şehir bisikletine geçeriz ayağım düzelince

Bisan FX 3500 bisikletimin gidondaki katlanma yerinde problem var sallanıyor hareket ediyor bunun ile ilgili gidon borusunu değiştirmek istiyorum ama tümü standart ölçülerde mi acaba

Geri